Etter en svak time eksploderte det på Turf Moor

Høydramatisk på Turf Moor da Liverpool tok tre svært viktige poeng!

Etter en litt småslapp og målløs førsteomgang, ble det litt mer sus i serken i andre. Liverpool kom best ut fra startblokkene og var friske. 

Keita testet Joe Hart tidlig og en ball som hadde god retning mot krysset ble mesterlig reddet av den tidligere engelske landslagskeeperen.

Burnley tok ledelsen ved Cork tidlig i andre omgang, på noe som så ut både som angrep på keeper og offside. Alisson gjør en god jobb, slår ballen ut, ingen forsvarere greier å få kontroll over ballen, men brasilianeren ser ut som han får kontroll på ballen, før Cork sparker ballen ut av hendene hans. 

Etterhvert gikk Moreno og Origi ut, to spillere som har vært lenge ut i kjølen hos Klopp, erstattet av Firmino og Salah. Her skulle det jages mål. Og mål ble det. Først ved Milner, som full av vilje fikk skutt ballen i hjørnet fra rundt 20 meter. Så fikk Liverpool frispark fra langt hold. Shaqiri flikket til Alexander-Arnold. Han la til van Dijk til venstre som på direkten la til en Firmino som var alene med målet og bare hadde å flikke den rolig over mållinjen. Burnley hadde en brukbar mulighet da man passerte 90 minutter, Alisson fikk kontroll over ballen, kastet til Sturridge som spilte videre til Salah, før en Shaqiri på løp ikke gjorde noen feil alene med Hart.

Liverpool slapp med skrekken etter å ha kommet bakpå i Lancashire og holder med seieren over Burnley følge med ledende Manchester City. 

Eneste skåren i gleden over seier og tre poeng på bortebane, er skaden til Joe Gomez. Etter å ha blitt taklet og fått et ublidt møte med en reklameplakat ble båret ut med det som så ut som en ankelskade.

Burnley

Burnley

Spillerstall

Liverpool

1

Resultat

3

Høydepunkter

54
Burnley
Burnley scorer etter corner

Og like etterpå sitter den for vertene.

Gudmundsson slår inn på bakre stolpe. Der header Wood inn foran mål – Barnes prøver seg på en styring, og Alisson har mange spillere foran seg, og får ikke hindret at ballen går til Jack Cork som får stå alene og pirke inn 1-0.

62
Spillerstall
Målscorer: James Milner (Assist: Divock Origi)Milner utligner!

Takk, James Milner!

Naby Keita finner Divock Origi, som spiller tilbake til Milner. Fra 18 meter triller han ballen ned i lengste hjørne bak Joe Hart. Den var viktig!

69
Spillerstall
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Virgil van Dijk)Firmino scorer!

Der sitter den!

Alexander-Arnold med et glimrende innlegg på bakre stolpe på det påfølgende frisparket. Der slenger Virgil van Dijk seg frem og serverer Firmino foran mål. Han har blitt en god servitør, Virgil!

90
Spillerstall
Målscorer: Xherdan Shaqiri (Assist: Mohamed Salah)Så kontrer Liverpool inn nummer 3!

Og for en kontring!

Startet av Alisson etter fantomredningen. Salah vipper videre til Shaqiri som setter inn 3-1. Deilig!

87
Burnley
Ny grisetakling

Og denne gang gir dommer kort.

Vydra kaster seg inn og tar Naby Keita.

11
Burnley
Bra sjanse for hjemmelaget

Liverpool er slurvete i forsvar.

En lang ball i bakrom, og Barnes får gitt til Chris Wood – men Joe Gomez kommet heldigvis tilbake og får ryddet unna før han får skutt. I bølge to skyter en Burnley-spiller over. Det er hjemmelaget som har startet klart best her.

29
Spillerstall
Virgil van DijkVan Dijk får en god mulighet

James Milner slår en corner og Van Dijk får gå opp helt alene. Han får den på mål, men Joe Hart har god kontroll. En bra scoringssjanse.

47
Spillerstall
Daniel SturridgeSturridge er farlig frempå!

Liverpools største sjanse i kampen.

Sturridge får vende opp og skyter fra 18 meter. Joe Hart kaster seg ned og gjør en meget god redning.

50
Burnley
Wood er farlig frempå

God sjanse for hjemmelaget. Ballen løftes inn igjen i feltet etter corner, og Liverpool-forsvaret ser ikke ut til å henge med. Wood går høyt og får bra trykk i headingen, men header til side for mål.

52
Spillerstall
Naby KeitaKeita er så nære!

Ny feberredning av Hart.

Keita setter fart og klinker til med venstrebeinet. Hart får slått ballen i stolpen og ut!

82
Spillerstall
Mohamed Salah (Naby Keita)Fire store muligheter på rappen!

Nå skjedde det mye her, og burde stått 1-3!

Bra angrep av Liverpool, og Keita og Salah kommer begge til avslutninger i samme angrep. Bardsley er nede og får reddet på strek. Der skulle det blitt scoring!

90For en keeper!

Gigantiske muligheter for Burnley etter corneren, og Alisson er helt oppe i krysset og henter!


Lagoppstilling

Burnley (4-4-2)

Liverpool (4-3-3)

Kaptein: Ben MeeKaptein: Jordan Henderson
 • Joe Hart
 • Phil Bardsley
 • James Tarkowski
 • Ben Mee
 • Charlie Taylor
 • Johann Berg Gudmundsson
 • Jack Cork
 • Ashley Westwood
 • Robbie Brady (71)
 • Ashley Barnes (83)
 • Chris Wood (71)
 • Alisson Becker
 • Joe Gomez (23)
 • Joël Matip
 • Virgil van Dijk
 • Alberto Moreno (66)
 • Jordan Henderson
 • James Milner
 • Naby Keita
 • Xherdan Shaqiri
 • Daniel Sturridge
 • Divock Origi (66)
Innbyttere
 • Tom Heaton
 • Matthew Lowton
 • Aaron Lennon (1) (71)
 • Jeff Hendrick
 • Chris Long
 • Matej Vydra (83)
 • Sam Vokes (71)
 • Simon Mignolet
 • Trent Alexander-Arnold (23)
 • Rafael Camacho
 • Fabinho
 • Roberto Firmino (66)
 • Adam Lallana
 • Mohamed Salah (66)

Før kampen

Tirsdag kveld vant Manchester City borte mot Watford, og har med det en luke på fem poeng ned til Liverpool før kampen på Turf Moor. En borteseier vil gjøre at forspranget igjen er to poeng.

Jürgen Klopp har hatt blandede opplevelser på Turf Moor. Første gang kom laget hans sendt ned igjen på jorden, og tapte 2-0 etter å ha vunnet 4-3 borte mot Arsenal i kampen før. Forrige sesong stanget Ragnar Klavan inn vinnermålet fire minutter på overtid 1. nyttårsdag.

Dyche og Burnley har slitt denne sesongen, etter den fantastiske fjorårsesongen. Europa League-kvalifiseringene gikk ikke bra, og det har heller ikke ligastarten vært. De ligger nest sist med ni poeng på 14 kamper, og har ikke vunnet siden 22. september. 

Kampen går ikke på TV, men sendes i opptak kl. 23.05 på TV 2 Sport Premium.

Jürgen Klopp gjør voldsomme endringer på laget. Han bytter sju spillere fra derbyet mot Everton, og Liverpool starter uten noen fra sin fryktede trio på topp. Sadio Mané og Andy Robertson er ikke med i troppen etter smellene de fikk mot Everton, mens Dejan Lovren er ute av troppen etter en kollisjon på trening.

Klopp tar noen sjanser her når han gjør så mange endringer, men forhåpentligvis vil det holde.

Første omgang

1Lagene er på vei ut på banen

Burnley og Liverpool entrer banen i uværet i Burnley.

Det er alt annet enn trivelig vær på Turf Moor i kveld. Det både blåser og regner mye. Det ser ikke ut til å være fullsatt – men det har blitt rapportert om stillestående trafikk tidligere i kveld.

1Shaqiri tar avspark

Oppgjøret er i gang – noen minutter forsinket.

2Burnley kan flytte opp laget

Shaqiri lager frispark på Liverpools halvdel, og Burnley får en mulighet til å flytte opp mange.

3Brukbar sjanse

Frisparket til Brady er godt slått, og det er ikke langt unna at Chris Wood får stupt frem og avsluttet fra fem meter. Liverpool lever farlig der.

5Svak start

Burnley har vært aggressive i starten her, og stresser Liverpool. Klopps gutter har så langt ikke klart å holde på ballen og kommer ikke i gang med sitt spill.

6Reddes av egen fart

Virgil van Dijk er siste mann, og sender ballen rett til Ashley Barnes. Heldigvis har han farten til å rydde opp etter egen feil.

8Keita har startet friskt

Naby Keita har hatt mye ball i starten, og har så langt gjort sakene sine bra.

10Burnley trykker til

Burnley er veldig aggressive i starten her, og tøffe i duellene. Det er nesten slik at man holder pusten når hjemmelagets spillere kaster seg inn. Brady og Bardsley har begge kastet seg inn i taklinger med stor fart så langt.

11
Burnley
Bra sjanse for hjemmelaget

Liverpool er slurvete i forsvar.

En lang ball i bakrom, og Barnes får gitt til Chris Wood – men Joe Gomez kommet heldigvis tilbake og får ryddet unna før han får skutt. I bølge to skyter en Burnley-spiller over. Det er hjemmelaget som har startet klart best her.

13Moreno banker til

Milner løfter ballen over Gudmundsson og til Alberto Moreno. Fra veldig skrå vinkel banker han til på halv volley. Forsøket går over – og kanskje hadde det vært bedre om han forsøkte et innlegg med så god tid i så god posisjon.

16Frispark i meget god posisjon

Daniel Sturridge felles like utenfor boksen.

Dette er en god skuddposisjon for et høyrebein. 18-19 meter ut fra mål, men litt skrå vinkel.

17Heades ut

Milner slår frisparket, men ballen heades ut av Burnley-forsvaret. Han får ballen igjen, og slår et nytt innlegg. Det er bra, men Sturridge klarer ikke å kontrollere ballen på bakre stolpe.

18
Spillerstall
Joe GomezGomez ligger nede

Igjen er det en Burnley-spiller som takler unødvendig hardt. Denne gang går det utover Joe Gomez, etter at Ben Mee sender ham i reklameskiltene. Det ser ut til at Gomez sliter her.

21Gomez må nok ut

Det ser ut til å være ankelen som har fått seg en trykk her for Joe Gomez. Men Stuart Atwell har ikke delt ut noen gule kort eller bedt hjemmelaget om å roe seg ned i duellene.

23
Spillerstall
Inn: Trent Alexander-Arnold (Ut: Joe Gomez)Gomez ut på båre

Gomez må av på båre. Trent Alexander-Arnold kommer inn.

25Kaos i Burnley-boksen

Liverpool er farlig frempå, og det er panikk i Burnley-boksen. Dessverre kommer ingen Liverpool-spillere til skikkelig avslutning, men bedre takter.

27Nå er det Moreno som ligger nede

Mer grisespill fra hjemmelaget.

Alberto Moreno ligger nede etter en takling av Bardsley. Han kunne allerede hatt to gule, men har ikke fått noe som helst.

29
Spillerstall
Virgil van DijkVan Dijk får en god mulighet

James Milner slår en corner og Van Dijk får gå opp helt alene. Han får den på mål, men Joe Hart har god kontroll. En bra scoringssjanse.

34Keita kommer til skudd

Fine kombinasjoner, før Naby Keita får banket til inni boksen. Skuddet blir blokkert, men den lille midtbanespilleren har vært frisk så langt.

35Wood skyter over

En lang lang ball fra Gudmundsson, og Wood får tatt ned. Han får veldig god tid til å sikte, men Keita får kastet seg ned og blokkert. Skuddet duppet over mål og til corner.

36Bardsley med en suser utenfor

Klinker til fra over 30 meter etter corner. Meget bra fart i det skuddet, men det går til side for Alisson i mål.

37Gode kombinasjoner

Keita og Sturridge kombinerer bra, før sistnevnte prøver på en mellomting mellom chip og innlegg. Joe Hart har bra kontroll.

38Nesten fra Milner

Shaqiri setter fart, og slår til James Milner i boksen. Han prøver seg med en dragning og skyter uventet. Via en mann og ut til corner.

39Keita skyter

Sturridge hælsparker til Naby Keita som skyter fra skrå vinkel. Hart får reddet.

41Burnley har ballen i mål – men det annulleres

Matip dytter Ashley Barnes, og Burnley får frispark i god innleggsposisjon. Denne gang treffer Brady foten til Ashley Barnes, som banker ballen i mål på volley – men han var heldigvis offside, og linjemannen så det.

45Ett minutt legges til

Pauserefereat

Målløs første omgang på Turf Moor. Burnley har hatt en ball i mål, fem minutter før hvilen, men ble avvinket for offside. De få målsjansene som er kommet utover det, har ikke vært i nærheten av å gi nettkjenning.

Liverpool har hatt ballen mest og kommet seg til to brukbare sjanser, et skudd fra Moreno fra skrått hold og en heading fra van Dijk rett på Hart. En ganske hendelsesfattig førsteomgang, der Joe Gomez ble taklet tøft og hadde et ublidt møte med reklameskiltet nede ved Burnleys dødlinje og båret ut med det som så ut som en ankelskade. Trent Alexander-Arnold har erstattet en Gomez som begynte omgangen godt. 

Burnley har møtt Liverpool høyt opp på banen og har ved enkelte tilfeller fått vel fritt spillerom, men heldigvis ikke så store at det har blitt mål.

Liverpool har gjort sju bytter siden Everton-kampen og det bærer spillet preg av. Bortelaget må opp et par hakk skal de få med seg poengene fra Lancashire.

Andre omgang

46De siste 45 er i gang
47
Spillerstall
Daniel SturridgeSturridge er farlig frempå!

Liverpools største sjanse i kampen.

Sturridge får vende opp og skyter fra 18 meter. Joe Hart kaster seg ned og gjør en meget god redning.

49Origi får aldri skutt

Moreno finner Divock Origi på løp, og belgieren får vendt opp og kommet seg i god posisjon. Dessverre nøler og nøler belgieren, og får aldri skutt. Det ender med at en Burnley-spiller får taklet, og at Burnley går opp i den andre enden og får corner.

50
Burnley
Wood er farlig frempå

God sjanse for hjemmelaget. Ballen løftes inn igjen i feltet etter corner, og Liverpool-forsvaret ser ikke ut til å henge med. Wood går høyt og får bra trykk i headingen, men header til side for mål.

51Liverpool presser

Liverpool står høyt og presser nå. Alexander-Arnold med flere gode initiativ.

52
Spillerstall
Naby KeitaKeita er så nære!

Ny feberredning av Hart.

Keita setter fart og klinker til med venstrebeinet. Hart får slått ballen i stolpen og ut!

54
Burnley
Burnley scorer etter corner

Og like etterpå sitter den for vertene.

Gudmundsson slår inn på bakre stolpe. Der header Wood inn foran mål – Barnes prøver seg på en styring, og Alisson har mange spillere foran seg, og får ikke hindret at ballen går til Jack Cork som får stå alene og pirke inn 1-0.

55Var det offside?

Vi har ikke fått noen gode repriser av scoringen til Burnley, men ved første øyekast så det ut til å være offside.

60Liverpool må heve seg nå

Burnley er fortsatt aggressive og vinner mange dueller. Jürgen Klopp har bra alternativer fra benken, men hvor lenge tør han å vente?

62
Spillerstall
Målscorer: James Milner (Assist: Divock Origi)Milner utligner!

Takk, James Milner!

Naby Keita finner Divock Origi, som spiller tilbake til Milner. Fra 18 meter triller han ballen ned i lengste hjørne bak Joe Hart. Den var viktig!

65Roper på straffespark

Daniel Sturridge spiller ballen opp i hånda på en forsvarer og roper på hands – men dommeren vinker spillet videre. Det var nok litt kort avstand.

66
Spillerstall
Inn: Roberto Firmino (Ut: Divock Origi)Her kommer Bobby
66
Spillerstall
Inn: Mohamed Salah (Ut: Alberto Moreno)...og her kommer Mohamed Salah
67Klopp går for det

Med det offensive dobbelbyttet er det tydelig at Klopp virkelig går for det nå.

67Milner går ned som venstreback etter dobbelbyttet
68Sturridge blir revet ned

Men dommeren holder fortsatt kortene i lomma, utrolig nok.

69
Spillerstall
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Virgil van Dijk)Firmino scorer!

Der sitter den!

Alexander-Arnold med et glimrende innlegg på bakre stolpe på det påfølgende frisparket. Der slenger Virgil van Dijk seg frem og serverer Firmino foran mål. Han har blitt en god servitør, Virgil!

71
Burnley
Dyche bytter
71
Burnley
Her kommer Lennon
72
Spillerstall
Roberto FirminoDet runger en ny sang fra The Travelling Kop

Den nye Roberto Firmino-sangen runger nå fra bortesvingen.

Snakk om å få svar umiddelbart etter byttene.

76Det har roet seg litt nå

Liverpool holder på ballen og Burnley løper i mellom. Men det skiller bare ett mål, så guttene må gjerne angripe litt til!

78For hissig på grøten

Sturridge stikker gjennom til Salah som er offside. Klopp er frustrert over at duoen ikke venter der, for der var det to mot én, og hadde han ventet litt hadde Salah kunnet komme seg onside og få fri bane mot mål.

80Westwood kommer til skudd

Småfarlig fra vertene, men Alisson har god kontroll på skuddforsøket til Ashley Westwood.

80Dyche skal kaste inn enda en angriper

Vydra har varmet opp intensivt og gjør seg klar.

82
Spillerstall
Mohamed Salah (Naby Keita)Fire store muligheter på rappen!

Nå skjedde det mye her, og burde stått 1-3!

Bra angrep av Liverpool, og Keita og Salah kommer begge til avslutninger i samme angrep. Bardsley er nede og får reddet på strek. Der skulle det blitt scoring!

83
Burnley
Siste bytte
86Salah kommer til avslutning

Liverpool kontrer, og Firmino finner Salah. Dessverre må han skyte med høyre, og avslutningen blir svak rett på Joe Hart.

87
Burnley
Ny grisetakling

Og denne gang gir dommer kort.

Vydra kaster seg inn og tar Naby Keita.

88Nå er det Burnley som presser

Burnley har ballen inne på Liverpools banehalvdel, men har ikke klart å spille seg til farligheter så langt, heldigvis.

90Burnley vinner en corner

Ikke noe tull på slutten nå!

90Fire minutter legges til
90For en keeper!

Gigantiske muligheter for Burnley etter corneren, og Alisson er helt oppe i krysset og henter!

90
Spillerstall
Målscorer: Xherdan Shaqiri (Assist: Mohamed Salah)Så kontrer Liverpool inn nummer 3!

Og for en kontring!

Startet av Alisson etter fantomredningen. Salah vipper videre til Shaqiri som setter inn 3-1. Deilig!

90Vanvittig avslutning på kampen

Vanvittig drama på Turf Moor. Så nære 2-2 – så kontrer Liverpool altså inn 1-3. Dette var ekstremt.