Etter en svak time eksploderte det på Turf Moor

Høydramatisk på Turf Moor da Liverpool tok tre svært viktige poeng!

Onsdag 05.des 2045 (Premier League) - Sendes i opptak på TV 2 Sport Premium 2 kl 23.05 / Tilskuere: 21741 / Dommer: Stuart Attwell

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolBurnleyPL4-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Naby Keita

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 8

Hadde ingen enkel jobb på Burnleys ledermål, der han slår et skudd fra Barnes ut, får fingrene på ballen, men Cork spiller den ut av hendene hans. Meget bra kamp og god kontroll bakerst fra brasilianeren i dag. Hadde en matchavgjørende redning mot slutten, da han attpåtil satte raskt i gang angrepet som ga 3-1.

Joe Gomez

Har fart og er god til å bryte foran angriperen. Ble ikke mange minuttene for Joe i dag. Ut på båre etter en tøff takling nede ved Burnleys dødlinje etter drøye 20 minutter. Så ut som han fikk en ankelskade, som forhåpentligvis ikke er så alvorlig.

Joël Matip 6

Kameruneren ga mye i duellene i dag. Vil gjerne vise at han duger på midtstopperplass, som han fikk etter at Lovren var skadet etter en kollisjon på trening. Trives som van Dijks midtstopperkollega.

Virgil van Dijk 7

Viser hvilken ro han spiller med der bak. God i duellene, men viser også hvilken god fotballspiller han er, med en ballkontroll som få andre forsvarsspillere. Hadde første omgangs største sjanse på en heading. Dessverre endte den rett på keeper. Forsvarssjef med stor F og organiserer et forsvar som ikke er så lett å forstå seg på for motstandernes angrep. Gode offensive bidrag også, blant annet da han var nest sist på 2-1-målet. God kamp.

Alberto Moreno 6

Hadde det første som lignet en sjanse da han skjøt like over fra nesten død vinkel tidlig i første omgang. Fikk seg en smell like før halvtimen var spilt. Ble ofret for Firmino da Liverpool jaget vinnermålet med en knapp halvtime igjen. Høyst usikkert hvor lenge det er til neste gang spanjolen år smaken av førstelagsfotball. I hvert fall fra start. Hadde før det spilt en brukbar kamp.

Jordan Henderson 5

Kapteinen har litt problemer med å finne sin rolle på midten. Med Keitas gode spill ble det denne gang litt mer orden på midten enn det har vært innimellom på Liverpools midtbane den siste tiden. Plasseringsproblemer og en spiller som sliter med å finne formen.

James Milner 7

Mye vilje bak Liverpools første mål. Han bestemte seg, skjøt i hjørnet og inn gikk den. Spiller sjelden en dårlig kamp, heller ikke i dag. Han jobber og sliter bra på midten.

Naby Keita 8

Meget god kamp og alle fikk se flere prov på de spekter han kan spille på. Roen, den slepne teknikken, de presise pasningene, den gode jobbingen hjemover, bevegelsen, skuddene. Hadde et kjempeskudd i høyre kryss, som den tidligere landslagskeeperen måtte strekke seg så lang han var for å ta. Fikk seg en smell fra Vydra mot slutten, men kom seg heldigvis raskt på beina. Så vi gjennombruddet hans i Liverpool-trøya i kveld?

Xherdan Shaqiri 7

Flikket ballen til Alexander-Arnold på frisparket som ga 2-1. Jobbet godt på midten. God til å løpe i luker og i bakrom og spille fram medspillerne. Fikk seg også et mål helt på slutten da han igjen var på løp og ikke gjorde noen feil da han fikk en presis pasning fra Salah. God kamp av sveitseren.

Daniel Sturridge 7

Fikk både de intelligente gjennomspillene og den litt slappe holdningen man av og til ser fra Sturridge. Hadde et bra skudd tidlig i første omgang, der Hart måtte ut i full strekk. Langt flere plusser enn minuser i en kamp Daniel kan være fornøyd med.

Divock Origi 5

De som trodde at målet mot Everton skulle føre til en ny vår for belgieren, ble nok skuffet over denne kampen. Forsøkte aldri så mye, men fikk til heller lite. Fikk dog med seg jublende bortefans som ropte navnet hans da han byttet med Salah etter 65 minutters spill. Ikke sikkert det blir så veldig mange ganger Divock vil pryde startoppstillingen til de røde resten av sesongen.

Trent Alexander-Arnold 7

Erstattet en skadet Gomez etter drøyt 20 minutter. Var frisk på høyrebacken. La det fantastiske frisparket (etter en flikk fra Shaqiri) til van Dijk som passet videre til Firmino som scoret. Alexander-Arnold er i form og viste med all tydelighet at høyrebacken er hans.

Roberto Firmino

Fikk en drømmestart på innhoppet sitt for Moreno. Bare fire-fem minutter etter at han kom inn, scoret han, etter en lur pasning fra van Dijk. Firmino hadde bare å få ballen over mållinjen. Hører hjemme i startelleveren, ingen tvil.

Mohamed Salah

Erstattet Origi da Liverpool jaget ledermål. Og med han og Firmino inne ble det løst ganske så enkelt og greit. Fikk noen muligheter foran Hart han også, men uten at han var i nærheten av mål. Er nok i startelleveren igjen lørdag.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Burnley (4-4-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Etter en litt småslapp og målløs førsteomgang, ble det litt mer sus i serken i andre. Liverpool kom best ut fra startblokkene og var friske. 

  Keita testet Joe Hart tidlig og en ball som hadde god retning mot krysset ble mesterlig reddet av den tidligere engelske landslagskeeperen.

  Burnley tok ledelsen ved Cork tidlig i andre omgang, på noe som så ut både som angrep på keeper og offside. Alisson gjør en god jobb, slår ballen ut, ingen forsvarere greier å få kontroll over ballen, men brasilianeren ser ut som han får kontroll på ballen, før Cork sparker ballen ut av hendene hans. 

  Etterhvert gikk Moreno og Origi ut, to spillere som har vært lenge ut i kjølen hos Klopp, erstattet av Firmino og Salah. Her skulle det jages mål. Og mål ble det. Først ved Milner, som full av vilje fikk skutt ballen i hjørnet fra rundt 20 meter. Så fikk Liverpool frispark fra langt hold. Shaqiri flikket til Alexander-Arnold. Han la til van Dijk til venstre som på direkten la til en Firmino som var alene med målet og bare hadde å flikke den rolig over mållinjen. Burnley hadde en brukbar mulighet da man passerte 90 minutter, Alisson fikk kontroll over ballen, kastet til Sturridge som spilte videre til Salah, før en Shaqiri på løp ikke gjorde noen feil alene med Hart.

  Liverpool slapp med skrekken etter å ha kommet bakpå i Lancashire og holder med seieren over Burnley følge med ledende Manchester City. 

  Eneste skåren i gleden over seier og tre poeng på bortebane, er skaden til Joe Gomez. Etter å ha blitt taklet og fått et ublidt møte med en reklameplakat ble båret ut med det som så ut som en ankelskade.

 2. Andre omgang

 3. Vanvittig avslutning på kampen90'

  Vanvittig drama på Turf Moor. Så nære 2-2 – så kontrer Liverpool altså inn 1-3. Dette var ekstremt.
 4. Så kontrer Liverpool inn nummer 3! Målscorer: Xherdan Shaqiri (Assist: Mohamed Salah)90'

  Og for en kontring!Startet av Alisson etter fantomredningen. Salah vipper videre til Shaqiri som setter inn 3-1. Deilig!
 5. For en keeper!90'

  Gigantiske muligheter for Burnley etter corneren, og Alisson er helt oppe i krysset og henter!
 6. Fire minutter legges til90'

 7. Burnley vinner en corner90'

  Ikke noe tull på slutten nå!
 8. Nå er det Burnley som presser88'

  Burnley har ballen inne på Liverpools banehalvdel, men har ikke klart å spille seg til farligheter så langt, heldigvis.
 9. Ny grisetakling Matej Vydra87'

  Og denne gang gir dommer kort.Vydra kaster seg inn og tar Naby Keita.
 10. Salah kommer til avslutning86'

  Liverpool kontrer, og Firmino finner Salah. Dessverre må han skyte med høyre, og avslutningen blir svak rett på Joe Hart.
 11. Siste bytte Inn: Matej Vydra (Ut: Ashley Barnes)83'

 12. Fire store muligheter på rappen! Mohamed Salah (Naby Keita)82'

  Nå skjedde det mye her, og burde stått 1-3!Bra angrep av Liverpool, og Keita og Salah kommer begge til avslutninger i samme angrep. Bardsley er nede og får reddet på strek. Der skulle det blitt scoring!
 13. Dyche skal kaste inn enda en angriper80'

  Vydra har varmet opp intensivt og gjør seg klar.
 14. Westwood kommer til skudd80'

  Småfarlig fra vertene, men Alisson har god kontroll på skuddforsøket til Ashley Westwood.
 15. For hissig på grøten78'

  Sturridge stikker gjennom til Salah som er offside. Klopp er frustrert over at duoen ikke venter der, for der var det to mot én, og hadde han ventet litt hadde Salah kunnet komme seg onside og få fri bane mot mål.
 16. Det har roet seg litt nå76'

  Liverpool holder på ballen og Burnley løper i mellom. Men det skiller bare ett mål, så guttene må gjerne angripe litt til!
 17. Det runger en ny sang fra The Travelling Kop Roberto Firmino72'

  Den nye Roberto Firmino-sangen runger nå fra bortesvingen.Snakk om å få svar umiddelbart etter byttene.
 18. Her kommer Lennon Inn: Aaron Lennon (Ut: Robbie Brady)71'

 19. Dyche bytter Inn: Sam Vokes (Ut: Chris Wood)71'

 20. Firmino scorer! Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Virgil van Dijk)69'

  Der sitter den!Alexander-Arnold med et glimrende innlegg på bakre stolpe på det påfølgende frisparket. Der slenger Virgil van Dijk seg frem og serverer Firmino foran mål. Han har blitt en god servitør, Virgil!
 21. Sturridge blir revet ned68'

  Men dommeren holder fortsatt kortene i lomma, utrolig nok.
 22. Milner går ned som venstreback etter dobbelbyttet67'

 23. Klopp går for det67'

  Med det offensive dobbelbyttet er det tydelig at Klopp virkelig går for det nå.
 24. ...og her kommer Mohamed Salah Inn: Mohamed Salah (Ut: Alberto Moreno)66'

 25. Her kommer Bobby Inn: Roberto Firmino (Ut: Divock Origi)66'

 26. Roper på straffespark65'

  Daniel Sturridge spiller ballen opp i hånda på en forsvarer og roper på hands – men dommeren vinker spillet videre. Det var nok litt kort avstand.
 27. Milner utligner! Målscorer: James Milner (Assist: Divock Origi)62'

  Takk, James Milner!Naby Keita finner Divock Origi, som spiller tilbake til Milner. Fra 18 meter triller han ballen ned i lengste hjørne bak Joe Hart. Den var viktig!
 28. Liverpool må heve seg nå60'

  Burnley er fortsatt aggressive og vinner mange dueller. Jürgen Klopp har bra alternativer fra benken, men hvor lenge tør han å vente?
 29. Var det offside?55'

  Vi har ikke fått noen gode repriser av scoringen til Burnley, men ved første øyekast så det ut til å være offside.
 30. Burnley scorer etter corner Målscorer: Jack Cork54'

  Og like etterpå sitter den for vertene.Gudmundsson slår inn på bakre stolpe. Der header Wood inn foran mål – Barnes prøver seg på en styring, og Alisson har mange spillere foran seg, og får ikke hindret at ballen går til Jack Cork som får stå alene og pirke inn 1-0.
 31. Keita er så nære! Naby Keita52'

  Ny feberredning av Hart.Keita setter fart og klinker til med venstrebeinet. Hart får slått ballen i stolpen og ut!
 32. Liverpool presser51'

  Liverpool står høyt og presser nå. Alexander-Arnold med flere gode initiativ.
 33. Wood er farlig frempå Chris Wood50'

  God sjanse for hjemmelaget. Ballen løftes inn igjen i feltet etter corner, og Liverpool-forsvaret ser ikke ut til å henge med. Wood går høyt og får bra trykk i headingen, men header til side for mål.
 34. Origi får aldri skutt49'

  Moreno finner Divock Origi på løp, og belgieren får vendt opp og kommet seg i god posisjon. Dessverre nøler og nøler belgieren, og får aldri skutt. Det ender med at en Burnley-spiller får taklet, og at Burnley går opp i den andre enden og får corner.
 35. Sturridge er farlig frempå! Daniel Sturridge47'

  Liverpools største sjanse i kampen.Sturridge får vende opp og skyter fra 18 meter. Joe Hart kaster seg ned og gjør en meget god redning.
 36. De siste 45 er i gang46'

 37. Pausereferat

  Målløs første omgang på Turf Moor. Burnley har hatt en ball i mål, fem minutter før hvilen, men ble avvinket for offside. De få målsjansene som er kommet utover det, har ikke vært i nærheten av å gi nettkjenning.

  Liverpool har hatt ballen mest og kommet seg til to brukbare sjanser, et skudd fra Moreno fra skrått hold og en heading fra van Dijk rett på Hart. En ganske hendelsesfattig førsteomgang, der Joe Gomez ble taklet tøft og hadde et ublidt møte med reklameskiltet nede ved Burnleys dødlinje og båret ut med det som så ut som en ankelskade. Trent Alexander-Arnold har erstattet en Gomez som begynte omgangen godt. 

  Burnley har møtt Liverpool høyt opp på banen og har ved enkelte tilfeller fått vel fritt spillerom, men heldigvis ikke så store at det har blitt mål.

  Liverpool har gjort sju bytter siden Everton-kampen og det bærer spillet preg av. Bortelaget må opp et par hakk skal de få med seg poengene fra Lancashire.

 38. Første omgang

 39. Ett minutt legges til45'

  Klopp frustrert
 40. Burnley har ballen i mål – men det annulleres41'

  Matip dytter Ashley Barnes, og Burnley får frispark i god innleggsposisjon. Denne gang treffer Brady foten til Ashley Barnes, som banker ballen i mål på volley – men han var heldigvis offside, og linjemannen så det.
 41. Keita skyter39'

  Sturridge hælsparker til Naby Keita som skyter fra skrå vinkel. Hart får reddet.
 42. Nesten fra Milner38'

  Shaqiri setter fart, og slår til James Milner i boksen. Han prøver seg med en dragning og skyter uventet. Via en mann og ut til corner.
 43. Gode kombinasjoner37'

  Keita og Sturridge kombinerer bra, før sistnevnte prøver på en mellomting mellom chip og innlegg. Joe Hart har bra kontroll.
 44. Bardsley med en suser utenfor36'

  Klinker til fra over 30 meter etter corner. Meget bra fart i det skuddet, men det går til side for Alisson i mål.
 45. Wood skyter over35'

  En lang lang ball fra Gudmundsson, og Wood får tatt ned. Han får veldig god tid til å sikte, men Keita får kastet seg ned og blokkert. Skuddet duppet over mål og til corner.
 46. Keita kommer til skudd34'

  Fine kombinasjoner, før Naby Keita får banket til inni boksen. Skuddet blir blokkert, men den lille midtbanespilleren har vært frisk så langt.
  GettyImages-1068803326.jpg
 47. Van Dijk får en god mulighet Virgil van Dijk29'

  James Milner slår en corner og Van Dijk får gå opp helt alene. Han får den på mål, men Joe Hart har god kontroll. En bra scoringssjanse.
 48. Nå er det Moreno som ligger nede27'

  Mer grisespill fra hjemmelaget.Alberto Moreno ligger nede etter en takling av Bardsley. Han kunne allerede hatt to gule, men har ikke fått noe som helst.
 49. Kaos i Burnley-boksen25'

  Liverpool er farlig frempå, og det er panikk i Burnley-boksen. Dessverre kommer ingen Liverpool-spillere til skikkelig avslutning, men bedre takter.
 50. Gomez ut på båre Inn: Trent Alexander-Arnold (Ut: Joe Gomez)23'

  Gomez må av på båre. Trent Alexander-Arnold kommer inn.
 51. Gomez må nok ut21'

  Det ser ut til å være ankelen som har fått seg en trykk her for Joe Gomez. Men Stuart Atwell har ikke delt ut noen gule kort eller bedt hjemmelaget om å roe seg ned i duellene.
 52. Gomez ligger nede Joe Gomez18'

  Igjen er det en Burnley-spiller som takler unødvendig hardt. Denne gang går det utover Joe Gomez, etter at Ben Mee sender ham i reklameskiltene. Det ser ut til at Gomez sliter her.
 53. Heades ut17'

  Milner slår frisparket, men ballen heades ut av Burnley-forsvaret. Han får ballen igjen, og slår et nytt innlegg. Det er bra, men Sturridge klarer ikke å kontrollere ballen på bakre stolpe.
 54. Frispark i meget god posisjon16'

  Daniel Sturridge felles like utenfor boksen.Dette er en god skuddposisjon for et høyrebein. 18-19 meter ut fra mål, men litt skrå vinkel.
 55. Moreno banker til13'

  Milner løfter ballen over Gudmundsson og til Alberto Moreno. Fra veldig skrå vinkel banker han til på halv volley. Forsøket går over – og kanskje hadde det vært bedre om han forsøkte et innlegg med så god tid i så god posisjon.
 56. Bra sjanse for hjemmelaget Chris Wood11'

  Liverpool er slurvete i forsvar.En lang ball i bakrom, og Barnes får gitt til Chris Wood – men Joe Gomez kommet heldigvis tilbake og får ryddet unna før han får skutt. I bølge to skyter en Burnley-spiller over. Det er hjemmelaget som har startet klart best her.
 57. Burnley trykker til10'

  Burnley er veldig aggressive i starten her, og tøffe i duellene. Det er nesten slik at man holder pusten når hjemmelagets spillere kaster seg inn. Brady og Bardsley har begge kastet seg inn i taklinger med stor fart så langt.
  GettyImages-1068802316.jpg
 58. Keita har startet friskt8'

  Naby Keita har hatt mye ball i starten, og har så langt gjort sakene sine bra.
 59. Reddes av egen fart6'

  Virgil van Dijk er siste mann, og sender ballen rett til Ashley Barnes. Heldigvis har han farten til å rydde opp etter egen feil.
 60. Svak start5'

  Burnley har vært aggressive i starten her, og stresser Liverpool. Klopps gutter har så langt ikke klart å holde på ballen og kommer ikke i gang med sitt spill.
 61. Brukbar sjanse3'

  Frisparket til Brady er godt slått, og det er ikke langt unna at Chris Wood får stupt frem og avsluttet fra fem meter. Liverpool lever farlig der.
 62. Burnley kan flytte opp laget2'

  Shaqiri lager frispark på Liverpools halvdel, og Burnley får en mulighet til å flytte opp mange.
 63. Shaqiri tar avspark1'

  Oppgjøret er i gang – noen minutter forsinket.
 64. Lagene er på vei ut på banen1'

  Burnley og Liverpool entrer banen i uværet i Burnley.Det er alt annet enn trivelig vær på Turf Moor i kveld. Det både blåser og regner mye. Det ser ikke ut til å være fullsatt – men det har blitt rapportert om stillestående trafikk tidligere i kveld.
 65. Før kampen

  Tirsdag kveld vant Manchester City borte mot Watford, og har med det en luke på fem poeng ned til Liverpool før kampen på Turf Moor. En borteseier vil gjøre at forspranget igjen er to poeng.

  Jürgen Klopp har hatt blandede opplevelser på Turf Moor. Første gang kom laget hans sendt ned igjen på jorden, og tapte 2-0 etter å ha vunnet 4-3 borte mot Arsenal i kampen før. Forrige sesong stanget Ragnar Klavan inn vinnermålet fire minutter på overtid 1. nyttårsdag.

  Dyche og Burnley har slitt denne sesongen, etter den fantastiske fjorårsesongen. Europa League-kvalifiseringene gikk ikke bra, og det har heller ikke ligastarten vært. De ligger nest sist med ni poeng på 14 kamper, og har ikke vunnet siden 22. september. 

  Kampen går ikke på TV, men sendes i opptak kl. 23.05 på TV 2 Sport Premium.

  Jürgen Klopp gjør voldsomme endringer på laget. Han bytter sju spillere fra derbyet mot Everton, og Liverpool starter uten noen fra sin fryktede trio på topp. Sadio Mané og Andy Robertson er ikke med i troppen etter smellene de fikk mot Everton, mens Dejan Lovren er ute av troppen etter en kollisjon på trening.

  Klopp tar noen sjanser her når han gjør så mange endringer, men forhåpentligvis vil det holde.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
06.12.2019 kl 21:58

U23-laget med stortap på bortebane

Liverpool-reservene ble satt ordentlig på plass av Tottenham i London.

+
06.12.2019 kl 20:12

– Ferdighetene hans i den delen av spillet er i verdensklasse

Jürgen Klopp har spesielt latt seg imponere av én egenskap Liverpool-utlånte Harry Wilson besitter.

+
06.12.2019 kl 18:37

Klopp om Mané-øyeblikket han ikke glemmer: – Fantastisk

Jürgen Klopp hyller Sadio Mané før lørdagens møte med Bournemouth.

+
06.12.2019 kl 16:38

Alt du ikke så da Liverpool nedsablet Everton

Gjenopplev den store derbyseieren fra et nytt perspektiv.

+