– Helt crazy stemning

Salah forventet ikke hvor bra lydnivået ville være på Anfield i hans første Merseyside-derby.

2. des 2018 kl 15.58 Marius Rabben

Denne måneden er det ett år siden Mohamed Salahs utsøkte ledermål mot Everton, scoringen som senere vant Puskas-prisen som årets mål.

– Jeg visste ikke mye om det før jeg kom hit, sier Salah om Merseyside-derbyet.

– Noe annet enn i Roma

– Jeg hadde bare hørt om det, men forrige gang, da vi møttes på Anfield, var stemningen helt crazy. Jeg forventet det ikke i det hele tatt. I Roma var det også et derby, men her er det noe annet. Stadionet var smekkfullt og fansen var utrolige. Jeg digger det!

– Lidenskapen for byen, lidenskapen til supporterne ... for dem er dette den viktigste kampen i sesongen. Du må vinne derbyet, så det er noe som pusher oss som spillere for å gi det lille ekstra. Selv om det bare er to prosent mer, er det noe som vil hjelpe stort under kampen, så det er det spesielle med derbyet.

– Everton er blitt mye bedre. De spiller mer fotball, og jeg respekterer dem. De fikk et bra resultat i Premier League forrige helg, så de er et bra lag og bedre enn forrige sesong. Men jeg tror vi kommer til å slå dem på søndag.

I intervjuet med Sky Sports snakker han også om toppstriden mot Manchester City. Til tross for den svært sterke serieåpningen på Anfield er det fortsatt laget litt lenger øst som troner øverst.

– Sunn konkurranse

De lyseblå vant som forventet hjemme mot Bournemouth lørdag og ligger dermed fem poeng foran før derbyet.

– Man City legger press på oss, og vi legger press på dem, så jeg mener det er sunt for oss alle, sier Salah.

– Du er nødt til å vinne hver kamp fordi Man City kommer til å vinne sin kamp. Og for dem er det på samme måte, for Liverpool vinner. Så det er bra for oss begge.

– Men det er veldig rart, da: Nå er vi i begynnelsen av desember, og vi slår andre lag, men vi ligger ikke på førsteplass. Det er veldig rart med dette landet. Men det er noe jeg liker. Jeg liker konkurranse. Jeg liker måten de vinner på, men det er bra.

– For øyeblikket spiller vi hver tredje dag, som er bra for oss ettersom vi er i god form og i godt humør. Du må være bra mentalt fordi med kamp hver tredje dag betyr det ikke noe hvordan den forrige endte; du er nødt til å fokusere på neste. Og den som er sterkest mentalt vil vinne Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]