Ikke fornøyd med første omgang

Gini mener førsteomgangen skilte seieren mot Bournemouth fra å være en perfekt kamp.

9. des 2018 kl 17.54 Johannes Steen

Liverpool feide over Bournemouth i bortekampen på lørdag. Et hattrick av Mohamed Salah og et selvmål at Steve Cook sørget for at resultatet ble 4-0. I tillegg tapte Manchester City, slik at Liverpool nå ligger på førsteplass i Premier League.

Suksess til tross, Georginio Wijnaldum mener Liverpool kunne gjort en bedre kamp.

– Det ville vært komplett om vi gjorde første omgang mye bedre, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com

– Men i andre omgang gjorde vi det vi vanligvis gjør med gjennvinningspress. Slik scoret vi det andre målet, da Mo scoret. Det er det spillet vi ønsker å spille – et høyt press når vi mister ballen, kontringspress for å skape, og også å spille seg til sjanser. Det gikk bra i andreomgang.

– Det var en god kamp, men dersom du vil ha den perfekte kampen, ville vi vært nødt til å spille bedre i første halvdel.

– Trenger en stor tropp

I en periode der kampene kommer tett, har Jürgen Klopp fått testet bredden i troppen sin. Fra kampen mot Burnley på onsdag, gjorde manageren hele syv endringer på startoppstillingen.

Likevel, Liverpool vant begge kamper med to og fire mål. Det tar Gini som et kvalitetstegn.

– Det er viktig å ha en tropp der man kan erstatte hverandre, sier Wijnaldum.

– Alle vet at i Premier League, og spesielt når du spiller i Champions League, spiller du mange kamper og trenger en stor tropp. Dersom alle kan ta noen andres plass og holde nivået, er det viktig.

– Jeg håper vi kan holde oss friske og skadefrie til slutten av sessongen. Da tror jeg vi kan oppnå store ting. Vi er i en god flyt nå, og vi må sørge for å holde denne flyten om vi skal lykkes.

Håper på enda mer fra nysigneringene

Både Naby Keita og Fabinho har trengt en periode med omstilling i Premier League. Nå ser imidlertid begge skarpere ut enn noen sinne i Liverpool-trøya. På lørdag startet de to samtidig for første gang.

– Alle trenger tid til å finne seg til rette. Jeg trengte tid, vi så det med Ox, Robbo trengte tid. Alle gjorde det bra etter et par måneder, sier den blide nederlenderen om nysigneringene.

– Naby og Fabinho gjør det godt, Shaqiri også. Vi håper de vil gjøre det enda bedre, for det vil betyr at de kan hjelpe laget og gjøre oss enda sterkere. Det gjør de på en god måte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]