– Joe og Joel er tilbake før vinduet stenger, så hvorfor skal vi handle?

Jürgen Klopp håper at Dejan Lovren holder seg frisk, og vil vurdere å bruke tre bak i jula.

20. des 2018 kl 23.53 Arild Skjæveland

Dersom Liverpool skulle slå Wolverhampton fredag kveld vil de ha et forsprang på fire poeng ned til Manchester City som senere skal møte Crystal Palace. Ingen Liverpool-lag har noen gang hatt flere poeng på dette tidspunktet i sesongen.

Jürgen Klopp mener han har en garderobe full av ledere.

– Det hadde ikke vært mulig uten. Jeg sier alltid at det ikke handler om én eller to spillere. Det er klart det hjelper veldig at Alisson Becker og Virgil van Dijk er fantastiske gutter som har løst et problem, men i en dårlig garderobe har du ikke sjans, sier manageren til The Telegraph.

– Jordan Henderson startet ikke mot United, og heller ikke James Milner på grunn av skade, men du ser hvem som pratet i garderoben før kampen når musikken er høy og folk skriker. Det er Milner og Henderson. Nå gjør Virgil det samme, og Alisson slenger inn noen ord. Det er alltid de samme spillerne.

– Jeg har aldri hatt problemer med å få en slik garderobe. Så langt har jeg alltid hatt god stemning i garderoben. Det er klart at erfaringen og veien vår til Champions League-finalen har hjulpet mye. Atmosfæren rundt disse kampene var strålende.

LEDER:
LEDER:  Virgil van Dijk har stått frem som en leder denne høsten.

Fortsatt underdogs

Liverpool-manageren sa før sesongen at Liverpool var underdogs som Rocky Balboa, som måtte prøve å slå Manchester City.

– De er regjerende mestere, og de spiller fortsatt som mestere. Vi er alle utfordrere, sier Klopp.

– Dersom jeg er helt objektiv, så ser jeg på det og sier at ja, City er åpenbart laget som må slås. Men ikke bare dem.

– Tottenham har hatt så mange skadeproblemer, og hadde den korteste pausen etter VM – jeg vet ikke hvor mange belgiske og engelske spillere de hadde med. ingen pre-season, men de vant alle kampene i en vanskelig situasjon. Nå er de seks poeng bak oss.

– Arsenals start, Chelsea – alle er veldig bra. Vi kan ikke tenke på noe annet enn å bare vinne våre kamper, og ta så mange poeng vi kan. Vi vet hvor tøft det er.

Lovren må holde seg frisk

Med skader på Joe Gomez og Joel Matip er det bare Virgil van Dijk og Dejan Lovren som er skadefrie på midtstopperplass før det tøffe juleprogrammet. Da må Lovren, som har slitt med skader denne sesongen, holde seg frisk.

– Jeg håper at han kan spille alle kampene, men det vet jeg ikke nå. Vi har ikke så mange alternativer. Fabinho kan spille midtstopper også, så det er bra. Vi må tenke på andre muligheter, som tre bak.

Klopp har ikke planer om å kjøpe spillere når overgangsvinduet åpner.

– For øyeblikket ser det ut til at Joe og Joel er tilbake før vinduet stenger, så hvorfor skal vi gjøre det? Jeg er ikke sikker på om det er mulig å få inn noen bare for januar av den kvaliteten vi behøver.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]