Rulleringen fortsetter i Bournemouth

Det ble hele sju bytter på laget sist. I dag ventes det igjen endringer.

8. des 2018 kl 10.07 Marius Rabben

Mange sperret opp øynene da verken Mohamed Salah eller Roberto Firmino var i startoppstillinga mot Burnley på onsdag. Begge kom riktignok inn i 2. omgang og bidro til tre poeng, men rotasjonene og stallens bredde i denne perioden er helt avgjørende for å henge med i toppen, ifølge Jürgen Klopp.

Manageren forventes å endre på både angrepet, midtbanen og forsvaret i Bournemouth, med Andy Robertson tilbake etter en pustepause og Georginio Wijnaldum trolig inn på midten igjen, i tillegg til antatte startplasser for Salah og Firmino.

Med skadeproblemene i forsvaret, der Joe Gomez og Dejan Lovren er ute, kommer Virgil van Dijk ventelig til å danne stopperpar med Joël Matip igjen.

Hjalp spillerne med kamprytmen

Klopp påpeker at det ikke nødvendigvis handler om konkurransen spillerne har om plassene, men om at man alltid har kvalitet til rådighet. Spillerne som kommer inn må bare finne rytmen – som mot Burnley.

– Ta for eksempel Joël Matip. Han trener på et enestående nivå. Kampen settes i gang, og den første pasningen hans er middels. Den andre pasningen er igjen middels. Den tredje pasningen er ... hvordan må det føles? Jeg visste det. Jeg forsøkte å si: «Kom igjen, en ny start, ingen problem, bare fortsett!»

– Den 2. omgangen hans var helt fin. Det er dette spillerne trenger. Nå har han bedre rytme, noe som er bra. Vi trenger ham sårt. Det er sånn det er med alle spillerne, sier Klopp, ifølge Liverpool Echo.

Endret også formasjonen

Akkurat det, å få tid til å komme ordentlig i gang, var noe som hjalp «reservene» mot Burnley.

– Etter Everton var Divock Origi nær ved å sveve i taket, men hadde ingen rytme da han startet. Vi endret ikke bare lagoppstillingen, vi endret formasjonen. Vi hadde to angripere og slike ting, og uten særlig trening gjorde det ikke livet enkelt for guttene.

– Vi har tre eller fire systemer vi kan bruke. Det var mange utfordringer, og spillerne gjorde det veldig bra. Den kampen hjalp helt klart mye.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]