Det var direktørene som presset på for å få Virgil van Dijk inn porten, ikke Jürgen Klopp

Virgil van Dijk var spilleren Liverpool-direktørene bare måtte ha.

26. des 2018 kl 13.33 Einar Kvande

I en artikkel ført i pennen av velinformerte Paul Joyce i The Times kommer det frem at det var Liverpools direktører, og ikke manager Jürgen Klopp, som var mest ivrige etter å få Virgil van Dijk inn porten på Anfield i januar i år.

Joyce skriver at det var sportsdirektør Michael Edwards og FSG-president Mike Gordon som ønsket å bruke 70 millioner pund på Southamptons midtstopper. Duoen var sterke i troen på at nederlenderen virkelig ville utgjøre en forskjell på Liverpools lag. Så langt har de virkelig fått valuta for den investeringen.

Joyce skriver at Jürgen Klopp ikke var i tvil om Van Dijk sine egenskaper som midtstopper, men tyskeren var likevel ukomfortabel med at en spiller skulle koste et slikt beløp, og manageren ønsket å forsikre seg om at Anfield-klubben ikke tøyde strikken for langt finansielt.

The Times-journalisten påstår at det var det faktum at Philippe Coutinho var på vei til Barcelona for 142 millioner pund som bidro til å overbevise Klopp om at transferlandskapet var under endring.

Valuta for pengene

Virgil van Dijks stopperspill denne sesongen levner ingen tvil om at Liverpool har fått valuta for pengene, og sammen med keeper Alisson får nederlenderen en stor del av æren for at Liverpool bare har sluppet sju mål på de første 18 ligakampene. Bare to av disse baklengsmålene har kommet på Anfield.

Med Virgil van Dijk på plass i midtforsvaret har Liverpool bare sluppet inn 17 mål på 32 Premier League-kamper. I de 32 ligakampene før nederlenderens debut slapp de røde inn nøyaktig det dobbelte, altså 34 mål.

De andre kandidatene

Joyce opplyser at Liverpool jaktet hele 34 forskjellige midtstoppere i løpet av halvannet år før de fikk fast fisk med Southamptons Van Dijk. Anfield-klubben gikk grundig til verks, og analyserte hver spillers styrker og svakheter i 15 kamper hver seg. Deretter ble listen med kandidater innskrenket fra 34 til fire A-transfermål og fire B-transfermål (unge spillere som kunne bli A-mål).

Van Dijk toppet listen. To av de andre A-målene var Athletic Bilbaos Aymeric Laporte og Napolis Kalidou Koulibaly. Den siste var trolig Bayern Münchens Jerome Boateng.

Liverpool speidet på Van Dijk allerede da han var hos Celtic, men valgte bevisst å ikke gå for ham da Southampton la 13 millioner pund på bordet i 2015 fordi de ønsket en mer moden spiller i sine rekker.

Da Liverpool omsider ønsket Van Dijk fikk de også konkurranse fra Chelsea og Manchester City. Men begge klubbene vegret seg for å betale overgangssummen Southampton forlangte. City gikk til slutt for Laporte, som hadde en utkjøpsklausul på 57 millioner pund. Han var Liverpools andrevalg, ifølge Joyce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]