LIDENSKAP:  Avgjørelsen mot Everton fikk frem følelser hos Alexander-Arnold.

– Vil gi oss momentum inn i juleperioden

Alexander-Arnold var en av de mest fornøyde da Liverpool nok en gang avgjorde på slutten.

Da Divock Origi på spektakulært vis ble matchvinner seks minutter på overtid i Merseyside-derbyet utløste det enorm glede på Anfield. For Trent Alexander-Arnold, som er vokst opp noen steinkast unna Melwood, var seieren ekstra spesiell.

– Det er noe man drømmer om. Det er veldig spesielt å spille i Merseyside-derbyet, og særlig å vinne. Dette er en kamp spillerne kommer til å huske lenge, og forhåpentligvis fansen og, sier Alexander-Arnold etter kampen.

– Det er noe vi må være stolt over, og forhåpentligvis vil det gi oss momentum inn i juleperioden, som kommer til å bli tøff for oss.

Overtak på Everton

På sine fire lokalderby har unggutten enda ikke tapt. Faktisk er det hele 16 kamper på rad Liverpool ikke har gått tapende ut av, og så mye som 20 år siden Everton vant på Anfield, melder Goal.

– Vi har dominert oppgjøret lenge og nå forlenget rekken, slår unggutten fast.

Dette var det 232. Merseyside-derbyet i historien. Etter søndagens seier står Liverpool med 93 seiere mot Evertons 66, og vi må helt tilbake til 2010 for å finne den siste seieren for de blå. En statistikk som viser hvilket lag som er størst i byen.

Gir aldri opp

De aller fleste tenkte nok at kampen ville ende uavgjort da kampuret passerte 90 minutter, men Liverpool har vist flere ganger denne sesongen at de ikke gir opp før siste fløytesignal.

– Jeg tror vi har vist med PSG hjemme, Chelsea borte, og nå Everton – tre ganger denne sesongen – at vi forblir i kampen, og produserer i de siste minuttene, sier Alexander-Arnold.

– Alle trodde sikker vi ville tatt uavgjort, men vi har vist denne sesongen at vi flere ganger har gravd dypt, og kommet med avgjørelser helt på slutten. Vi har gjort det igjen!

Scorer mest på slutten

Hvis man ser på statistikken blir de fleste scoringene for Liverpool scoret mellom 76 og 90 minutter. Hele ti ganger har dette skjedd så langt i sesongen. Nummer to på listen er mellom 31 og 45 minutter, så det kan tyde på at man setter inn et ekstra nivå mot slutten av omgangene.

AVGJØRENDE:  Daniel Sturridge setter inn utligningen mot Chelsea rett før slutt.

Som Alexander-Arnold påpeker har laget kommet med veldig avgjørende scoringer mot slutten.

I hjemmekampen mot PSG i Champions League avgjorde Roberto Firmino til 3-2 langt inn i overtiden. I bortekampen mot Chelsea utlignet Daniel Sturridge til 1-1 rett før fulltid. Nå avgjorde altså Divock Origi hele seks minutter ut i overtiden mot Everton.

Det kan hende at dette er scoringer som blir helt avgjørende når vi teller opp i mai.

Tydeligvis er det en helt rå mental innstilling som bor i laget denne sesongen, noe som kan komme godt med i det tette kampprogrammet de neste ukene.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
21.04.2019 kl 21:19

Aldri tidligere har Liverpool plukket flere poeng i en Premier League-sesong

Og bare en gang tidligere har Liverpool vunnet flere ligakamper i en enkelt sesong.

+
21.04.2019 kl 18:41

Klopp med siste nytt om hodesmellen til Fabinho

Fabinho fikk en stygg smell i hodet, og var bare på banen i fire minutter.

+
21.04.2019 kl 18:22

Warnock beskylder Salah for filming

Cardiff-manageren mener også at Sean Morrison skulle hatt straffespark da han bommet på ballen foran åpent mål.

+
21.04.2019 kl 17:57

– Spillerne er tålmodige og prøver alt de kan

Liverpool-manager Jürgen Klopp er fornøyd med spillerne som ikke mister troen, selv om ikke alt av sjanser går inn.

+