Wijnaldum mest brukt av midtbanespillerne

– Under radaren? Han er en strålende spiller.

31. des 2018 kl 17.44 Arve Vassbotten

Til tross for stor konkurranse om plassene er det ingen på Liverpools midtbane som har spilt flere kamper enn Georginio Wijnaldum denne sesongen.

23 kamper har Wijnaldum startet, og to ganger er han kommet inn.

Bare Mohamed Salah (25+2), Alisson Becker (26), Virgil van Dijk (26), Sadio Mané (24+1) og Andy Robertson (24) har startet flere kamper denne sesongen.

– Strålende spiller

Jürgen Klopp vil i hvert fall ikke være med på at Gini har «gått under radaren» denne sesongen.

– Under radaren? Han er en strålende spiller. Han kombinerer flere ting som man trenger, sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

– Jeg vet ikke hvor mange posisjoner han har spilt i. Som en av to som nummer 6, har han spilt veldig godt. Han kan spille i alle posisjonene på midtbanen, noe som er veldig fint. Alle guttene er anvendelige for å være ærlig, sier Klopp.

spillerbørsen her på Liverpool.no har Wijnaldum et snitt på 6,88 denne sesongen. Den siste måneden har han fått en 6-er mot Everton, men ellers bare sju og åtte.

Ønsker rotasjonene velkommen

Selv om Wijnaldum til nå knapt har vært på benken er han fult klar over at det vil bli mye rotasjoner også framover.

– Vi ønsker å holde alle friske og raske til slutten av sesongen, for i den perioden jeg har vært her har vi vært ganske uheldige med skader. Rotasjonene fungerer ganske bra. Alle prøver sitt beste når de spiller, og så langt har det funger og forhåpentligvis fortsetter det å gjøre det ut sesongen.

– Alle ønsker å spille hver kamp, men vi spiller så mange kamper. Med den måten vi spiller på, med høy intensitet, så trenger man hvile. På den måten er rotasjonene bra for spillerne, sa Gini selv før kampen mot Arsenal.

Av de andre midtbanespillerne har James Milner spilt 18 kamper fra start, og kommet inn i fire. Jordan Henderson har startet 12 kamper og kommet inn i 10. Xherdan Shaqiri, som benyttes både på midtbane og i angrep, har startet 11 kamper og kommet inn i åtte, Naby Keita har startet ti kamper og kommet inn i åtte, Fabinho har startet ti kamper, og kommet inn i seks og Adam Lallana står med tre kamper fra start og fem innbytter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]