Blandet drops etter tidligere treningsleire

Når Liverpool har ladet batteriene i varmere strøk har det ikke alltid hatt ønsket effekt.

16. feb 2018 kl 15.31 Einar Kvande

Liverpool oppholder seg i Marbella på treningsleir frem til søndag. Dette er femte gang Jürgen Klopp tar med seg sin tropp til varmere strøk i sesong, opplyser Liverpool Echo. Det er blitt både seier, uavgjort og tap etter hjemkomst fra syden tidligere.

Første gangen Klopp tok med seg sine menn til syden var i mars 2016. Liverpool dro til Tenerife etter et 3-2 tap for Southampton, og resultatene ble bedre etter hjemkomst. 1-1 mot Tottenham på Anfield ble fulgt opp med tre strake seiere, inkludert 4-0 over Everton i Klopps første Merseyside-derby.

I februar 2017 dro Liverpool-troppen til La Manga. Liverpool besøkte Leicester like etterpå. «Revene» hadde akkurat kvittet seg med manager Claudio Ranieri, og et inspirert hjemmelag vant 3-1. Klopps gutter vant imidlertid 3-1 over Arsenal i kampen deretter, og fulgte dette opp med en ny hjemmeseier mot Burnley og uavgjort borte mot Manchester City.

Vant derbyet

I mars i fjor gikk ferden igjen til Tenerife, denne gangen i en landskampuke. Spillerne kom friske og opplagte tilbake, og Everton ble slått 3-1 i det 228. Merseyside-derbyet den 1. april. Dette ble fulgt opp med en skuffende poengdeling med Bournemouth på Anfield. Men de to neste kampene, mot Stoke og West Bromwich ble vunnet.

Etter å ha slått Everton ut av FA-cupen i januar satte Liverpool-troppen kursen mot Dubai. Da de kom tilbake derfra slo de ligaleder Manchester City 4-3 i en heseblesende kamp på Anfield. De påfølgende resultatene var imidlertid ikke mye å skryte av, med tap for Swansea i ligaen og West Bromwich i FA-cupen. De røde kom imidlertid tilbake på vinnersporet med 3-0 i Huddersfield.

Neste helg får forhåpentligvis West Ham unngjelde for at Liverpool har ladet batteriene i fire dager i det sydlige Spania.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]