Clyne ba selv om å få spille hele kampen

Nathaniel Clyne overrasket alle med å spille hele kampen da han gjorde comeback etter sine ryggproblemer.

26. feb 2018 kl 17.58 Einar Kvande

Nathaniel Clyne spilte høyreback for Liverpool U23 da de for anledningen oransje vant hele 4-0 over Stoke i en kamp i Premier League Cup på St George's Park i går kveld.

Dette var den tidligere Southampton-spillerens første fotballkamp siden han spilte en treningskamp mot Tranmere Rovers i juli.

– Nathaniel hadde ikke spilt kamp på sju måneder, så planen var å se hvor lenge han klarte å holde ut. Han ga oss stadig tommelen opp, og sa at det gikk greit. Han ønsket virkelig å spille hele kampen, noe som var stort for ham. Jeg synes han gikk foran som et godt eksempel for våre spillere i måten han opptrådte på. Det gjorde også Joe Gomez. Og Dominic Soanke selvsagt, med sine scoringer. Det var strålende for de yngre spillerne å være med på dette, uttaler U23-manager Neil Critchley til Liverpoolfc.com.

– Vi spilte tidvis veldig godt fotball, og scoret noen fantastiske mål. Vi holdt også buret rent. Stoke hadde bare et par sjanser, ellers kontrollerte vi kampen. Det var en veldig god prestasjon fra vår side, og jeg var henrykt over hvor bra guttene gjorde det, fortsetter han.

Førstelagstrioen imponerte

Dominic Solanke noterte seg for hat-trick, noe som selvsagt ikke gikk upåaktet hen hos manageren heller.

– Det var fantastiske scoringer. Skikkelige spiss-scoringer. Du kunne se at selvtilliten hans vokste etter den første scoringen med høyrefoten. Den andre kom med venstrefoten, og var en fantastisk avslutning i langhjørnet. Og så en enkel scoring fra kloss hold til slutt.

– Alle de tre førstelagsspillerne, Joe, Nathaniel og Dom, var gode eksempler for våre spillere, og slo an tonen. Det var herlig å se Nathaniel tilbake, og jeg er sikker på at alle tre vil spille en viktig rolle for førstelaget før sesongen er omme.

– Joe Gomez er en toppspiller. En landslagsspiiller. Han har vært ute av førstelaget en liten periode, og klør etter å komme tilbake og spille for dem. Førstelaget har ingen skadeproblemer nå, så konkurransen om plassene blir hardere.

Kapteinen ble utvist

Bobby Adekanye kom inn fra benken og gjorde Liverpools fjerde mål.

– Han var fantastisk for U19-laget mot Manchester United tidligere i uken. Beskjeden vi ga ham da vi satte ham inn var at nå var kampen i ferd med å åpne seg opp, slik at han ville få muligheter en mot en. Han skjærer ofte innover slik han gjorde da han scoret, men det har ikke alltid blitt noe sluttprodukt ut av det. Men fortsetter han å avslutte som han gjorde i denne kampen, så vil det være virkelig lovende. Han utgjør en trussel med sine løp, og dersom han kan begynne å score mål i tillegg, vil han bli en meget, meget god spiller.

Det var et skår i gleden for Critchley at kaptein Herbie Kane fikk direkte rødt kort for en hevnaksjon i sluttminuttene.

– Han spilte utmerket før det, og han har vært utmerket hele sesongen. Men jeg er ikke fornøyd med det som skjedde. Han må lære av det. Det er en grunn til at han er lagets kaptein, så vi må reflektere over dette.

Porto er neste oppgave

Neste oppgave for U23-laget er Porto i Premier League International Cup onsdag kveld.

– De kommende 2-3 ukene er en flott periode for oss. Vi skal spille flere viktige kamper. Vi har snakket om de kommende ukene, og hvor viktig det er med restitusjon og hvile mellom kampene. Vi er avhengige av at guttene tar vare på seg selv mellom kampene. Det blir en skikkelig test for oss både mentalt og fysisk. En skikkelig utfordring. Porto blir en stor utfordring, for de vant turneringen i fjor. Vi ser frem til den kampen, avslutter Critchley.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]