Her er Klopps vurdering av backene

Det var posisjonen Liverpool slet med. Nå er situasjonen en ganske annen.

26. feb 2018 kl 08.51 Arve Vassbotten

– Det er en utrolig viktig posisjon. Det er en av de viktigste posisjonene i fotball. De pleide å være forsvarsspillere, men nå er de noen ganger forsvarsspillere og noen ganger angripere, sier Jürgen Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

Mest erfaren

Søndag spilte Nathaniel Clyne 90 etterlengtede minutter for Liverpool U23 mot Stoke.

Det som har vært en av Liverpools mestspillende de siste sesongene har gått glipp av hele sesongen på grunn av en ryggskade. Men snart får Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez konkurranse på høyrebacken.

– Clyne er den mest erfarne, men var skadet. Han har fart, er teknisk god, men er egentlig ikke en offensiv spiller, men han beskytter godt og hjelper godt til defensivt.

  Gomez en fremtidig midtstopper

  Klopp antyder at Gomez, som har spilt 23 kamper fra start og fire som innbytter denne sesongen og står med to assist, vil bli mer brukt som midtstopper på sikt.

  – Joe Gomez kommer fra midten av banen, og i framtiden vil han spille der. Han må forbedre seg, han er bedre på de defensive delene som back.

   OMFAVNET:
   OMFAVNET:  Jürgen Klopp var tydelig fornøyd med Trent Alexander-Arnold etter kampen mot West Ham i helga.

   «Gategutten» Trent

   19 år gamle Trent Alexander-Arnold har startet 18 kamper og kommet inn i to. Han har tre mål og to målgivende på disse kampene.

   – Så har man Trent, som er veldig offensivt orientert. Har fantastiske innlegg og er en god fotballspiller. Han er litt «gutten fra gata». Hvis man ser innleggene er de litt «dirty», sier Klopp.

   Han er litt «gutten fra gata». Hvis man ser innleggene er de litt «dirty».Klopp om Trent Alexander-Arnold

   Hadde en liten prat

   På den andre backen er det også tøff konkurranse mellom Alberto Moreno og Andy Robertson. Sistnevnte har ikke gjort det lett for Moreno å gjenerobre plassen etter spanjolens skade.

   STORSPILL:
   STORSPILL:  Andy Robertson har gjort det veldig bra i Morenos skadefravær.

   – Alberto er i utrolig god form, så han setter press på Robbo, sier Klopp og legger til at han det har Robertson taklet mesterlig.

   – Jeg tror det var en kamp der Robbo slet litt, vi hadde da en liten prat om å «holde seg rolig, vi trenger dere begge, alt er bra». Så spilte han Porto-kampen og det hjalp ham. Han var veldig god mot West Ham, og Moreno fortjente også noen minutter, sa Klopp, om Moreno som kom inn som ving de siste minuttene.

   – Hvis Robertson får influensa i morgen, og vi ikke hadde hatt Alberto i form ville det ikke hjulpet oss noe. Men dette er den type konkurranse mellom spillerne vi trenger, sier Klopp.

   Moreno har startet 21 kamper og og har en som innbytter denne sesongen, mens Robertson har 18 kamper. De har henholdsvis tre og to assist.

   Har du innspill til journalisten?
   [email protected]