– Danny er i fantastisk form nå

Jürgen Klopp konstaterer at Danny Ings er tilbake på sitt beste, noe som er fantastiske nyheter for Liverpool-manageren og Danny selv.

19. feb 2018 kl 10.20 Einar Kvande

Danny Ings kom inn fra benken, og fikk spille sin første Champions League-kamp for Liverpool da Porto ble slått 5-0 på Estadio do Dragao i forrige uke. Det var Ings sin sjette kamp for sesongen.

– Det var fantastisk, og han fortjente det virkelig, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Danny er i fantastisk form. Det tar alltid tid å komme tilbake. Da jeg kom til klubben var det veldig lenge før jeg kunne begynne å jobbe med ham, for han ble skadet under min første økt. Det var helt utrolig, minnes Klopp.

– Nå, etter to og et halvt år, kan han spille i Champions League. Slik sett er det en vidunderlig historie. Det er så fortjent.

– For øyeblikket er det veldig vanskelig å komme med i troppen. Vi har hatt noen spillere som ikke er kommet med i troppen. Jeg tror faktisk ikke jeg har hatt en situasjon som dette før, med tanke på kvaliteten på spillerne som ikke kommer med i troppen.

SUNN MAT
SUNN MAT  Riktig kosthold har vært viktig på Danny Ings sin lange vei tilbake etter to alvorlige kneskader.

– Alle spillerne har tatt store steg. Dom Solanke var ikke i troppen i forrige uke, men er i strålende form for øyeblikket. Ragnar Klavan er i strålende form. Ben Woodburn tar steg, og er veldig nær troppen.

– Det er vanskelig. Det blir vanskeligere og vanskeligere å ta ut kamptroppen, men det er bare bra. Veldig bra for oss selvsagt.

– Danny kom med i troppen, og fikk et innhopp. Vi ledet komfortabelt, men det handlet ikke om det. Han kom inn fordi han fortjente det, og fordi vi ønsket å gi Roberto litt hvile. Det var hyggelig å se Danny entre banen. Han nøt det, jobbet hardt, var kjapp og kom umiddelbart inn i kampen. Det er en fin historie.

Mange kamper for U23-laget

Ings har spilt en rekke kamper for Liverpool U23 denne sesongen, for å gjenvinne kampformen. Nå føler Klopp av 25-åringen virkelig banker på døren til startoppstillingen.

– Ja, absolutt. Det er bra. Han trengte tid. Det så veldig annerledes ut for noen måneder siden, men en spiller som ham føler han er under press når han kommer tilbake, og ønsker å få spilletid umiddelbart.

– Danny har tatt den vanskelige veien. Han har spilt mange kamper for U23-laget. Han har levert mange gode kamper for dem. Alle var ikke gode, men det er normalt. Når man føler seg som en etablert spiller, slik han gjør, er det ikke så hyggelig å spille for U23-laget dersom du ikke er den beste spilleren på banen. Men det handler om å spille kamper og få minutter på banen. På et eller annet tidspunkt vil kvaliteten skinne gjennom, og man er tilbake.

– Nå er han tilbake, og det er veldig viktig for oss, og fantastisk for ham.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]