– De får bare bue på meg

Virgil van Dijk er klar for å møte gamleklubben til helgen.

6. feb 2018 kl 00.23 Arild Skjæveland

1. januar ble Virgil van Dijk tidenes dyreste forsvarsspiller, da Liverpool la 75 millioner pund på bordet og endelig fikk tak i spilleren de hadde jaktet siden sommeren før.

På søndag er Van Dijk tilbake på St. Mary’s for første gang med sin nye klubb. Der kan også Dejan Lovren, Sadio Mané og Adam Lallana med fortid i sørkystklubben bli involvert.

– Hva kan du gjøre? Kanskje de kan pipe hele kampen. Det er ikke noe du kan gjøre noe med, sier nederlenderen i et stort intervju med Liverpool Echo.

– Jeg tok avgjørelsen, og nyter hvert sekund av det. Jeg er veldig takknemlig for alt Southampton gjorde for meg, men jeg har gått videre, og de har gått videre.

Tenker kun på seier

Den hodesterke stopperen vil stenge ute alt annet og bare tenke på de tre poengene.

– Jeg vet at de sliter og trenger en seier. Jeg drar dit med kun en tanke i hodet, og det er å vinne, sier Van Dijk.

– Det vil så klart bli fint å møte igjen spillere jeg har spilt med, og venner jeg har der, men for meg handler det kun om å vinne kampen.

Ignorer prislappen

Nederlenderen bryr seg ikke om at prislappen var 75 millioner pund.

– Jeg kan ikke gjøre noe med prisen, så det er ganske enkelt for meg. Det tar jeg med ro. Du kommer alltid til å ha det snakket, men det viktigste er hva som skjer på Melwood og hva som skjer her med de folkene vi har som bryr seg om laget.

KLAR:
KLAR:  Virgil van Dijk er klar for å møte gamleklubben til helgen.

– Andre folk, supportere av andre lag og eksperter kan ha sine meninger, men jeg bryr meg ikke.

Stor forandring

Når Liverpool gjester St. Mary’s har Virgil vært rød i fem uker. Han forteller at alt er annerledes fra hvor han har vært tidligere.

– Med fotballen vi spiller, presset, de forskjellige mulighetene med spillerne – det er helt annerledes her. Du trenger tid for å bli vant med alt, men jeg jobber med det sammen med laget hver dag, sier han i Echo-intervjuet.

– Jeg snakker med manageren og alle som kan hjelpe meg. Jeg ønsker å forbedre meg, og få ut det maksimale av meg selv. Det er det jeg skal gjøre.

Uenig med Carragher

I forrige uke var Jamie Carragher i diskusjon med Gary Neville i Sky Sports-programmet «The Debate». Der var klubbens nye nummer 4 tema, og Carra mente han kanskje måtte gå ned i vekt.

– Carragher må komme i garderoben og se om jeg må gå ned i vekt, for jeg synes ikke jeg trenger det, spøker stopperen.

– Jeg har vært ute i åtte måneder. Fra januar til september, og jeg spilte ikke på Premier League-nivå. Det er ikke lett å komme tilbake, og spesielt når jeg har tatt et så stort steg som jeg har, med alle øynene rettet mot meg der en studerer alle detaljer.

– Jeg fokuserer kun på meg selv og laget. Andre vil snakke og ha sine meninger. Det er det ingenting jeg kan gjøre med.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]