UTLÅNT:  Harry Wilson er utlånt til Hull City ut sesongen.

– Potensialet er stort. Ellers ville de ikke hatt kontrakt med Liverpool

Peter Krawietz snakker utlånsavtalene som ble gjort på tampen av overgangsvinduet, og om Pep Lijnders.

På de siste dagene før overgangsvinduet stengte lånte Liverpool ut spillere til Championship-klubber. Ovie Ejaria gikk til Sunderland, Harry Wilson til Hull, Marko Grujic til Cardiff City, og Ryan Kent til Bristol City litt tidligere i vinduet.

Assistenttrener Peter Krawietz forklarer hvorfor klubben ville låne dem ut.

– Det er en god mulighet for de yngre spillerne, for de er alltid et spørsmål om hvordan en skal gå frem og utvikle dem, sier han til Liverpool FC Magazine

– Vi liker alle guttene, og ønsker å gi dem muligheten til å bli så gode fotballspillere de kan bli, og gi dem muligheten til å få ut potensialet. Potensialet er stort – ellers ville de ikke hatt kontrakt med Liverpool FC, sier han.

Grujic imponerer for Cardiff

IMPONERER:  Marko Grujic gjør sakene sine bra i Cardiff, som jakter opprykk.

Av spillerne som ble lånt ut i januar, er det Marko Grujic som har fått mest oppmerksomhet. Midtbanespilleren har vært sentral i Cardiff-laget som nå har klatret opp på andreplass på tabellen og direkte opprykk til Premier League. Han spilte hele kampen da laget røk ut av FA-cupen mot Manchester City, og har startet og spilt fem kamper i Championship. I ligaen har han enda ikke vært med på tap.

Harry Wilson har startet lovende i Hull City. I sin første kamp kom han inn de siste 21 minuttene, mens han scoret sitt første mål mot Nottingham Forest. I Forest-kampen skaffet han også straffespark, som ble misset. I forrige uke var han med fra start da Hull City tapte borte mot Chelsea i FA-cupen. Også i den kampen skaffet han straffe, som ble brent. I den situasjonen fikk han en skulderskade, men det har ikke kommet rapporter om hvor alvorlig det er.

Ovie Ejaria har kommet inn i et Sunderland-lag som er i fritt fall under sin nye manager Chris Coleman. Laget ligger på 23. plass på tabellen. Men er bare tre poeng opp til Hull City over streken. Ejaria har til nå spilt to kamper i en offensiv midtbanerolle. Han spilte 83 minutter i den vanvittige kampen mot Bristol City der Sunderland var under 3-0, men klarte 3-3.

Ryan Kent var den som fikk gå på lånt først, etter å ha blitt sendt tilbake fra Freiburg. Etter å ha vært innbytter i den første, og blitt benket mot Derby, har han startet i de fire siste. Så langt har det blitt én målgivende.

Må se hva som er best for hver spiller

En spiller som Ben Woodburn ble ikke lånt ut, selv om det var stor interesse fra Sunderland. Krawietz forklarer tankegangen.

– For å ta riktig avgjørelse i hver situasjon må du se på hva som er best for hver enkelt. Å beholde ham på trening med førstelaget, spille for andrelaget, eller ta steget over i profesjonell fotball og etablere seg på et førstelag. Nå var situasjonen slik at vi trodde det lureste var å sende dem ut på lån for å ta nye steg, sier Krawietz.

– Vi får spillerne tilbake i sommer, og da kan vi se igjen på rollene deres, for vi har mange veldig interessante talentfulle unge spillere, som Marko, Harry, Ovie og Ryan.

Lijnders er savnet

I januar forlot Pepijn Lijnders Liverpool for å bli manager for NEC Nijmegen i sitt hjemland Nederland. Med det mistet en også den som har vært link mellom akademi og førstelag, og andre må ta den jobben.

BLE MANAGER:  Pep Lijnders, i midten, har blitt manager i NEC Nijmegen.

– Det er noen ting og oppgaver som Pep hadde som vi må ta over, men det er ikke hovedpoenget. Hovedpoenget er at vi mistet en fantastisk kollega og en flott karakter. På den andre siden vil du alltid gå fremover, forbedre deg, og prøve å finne din egen rolle, så derfor ønsker vi Pep alt vel, for det var alltid klart at han ønsket å bli manager en dag.

– Ja, vi savner han på et personlig plan, men vi kan håndtere det, sier han.

Del

Ryan Kent

10.03.2018 22:58

UtlånsspillerneAvgjorde målfest med flott scoring

Harry Wilson gjør sakene sine meget bra i Championship. Tøff dag for Origi.

07.03.2018 13:01

UtlånsspillerneGrujic scoret sitt første for Cardiff

Harry Wilson var tilbake fra skade med målgivende.

12.01.2018 12:04

Nytt utlån for Liverpool-ving

Ryan Kent returnerte nylig fra et mislykket låneopphold i Bundesliga-klubben Freiburg. Nå er han blitt lånt ut på nytt.

Harry Wilson

13.03.2018 23:06

Tre starter - tre mål - tre seire

Harry Wilson blir omtalt som en lykkeamulett for Hull.

10.03.2018 22:58

UtlånsspillerneAvgjorde målfest med flott scoring

Harry Wilson gjør sakene sine meget bra i Championship. Tøff dag for Origi.

07.03.2018 13:01

UtlånsspillerneGrujic scoret sitt første for Cardiff

Harry Wilson var tilbake fra skade med målgivende.

Marko Grujic

16.03.2018 22:50

Tenkte på VM-mulighetene da han dro på lån

– Å få spille i VM var en av grunnene til at jeg kom.

13.03.2018 23:06

Tre starter - tre mål - tre seire

Harry Wilson blir omtalt som en lykkeamulett for Hull.

10.03.2018 22:58

UtlånsspillerneAvgjorde målfest med flott scoring

Harry Wilson gjør sakene sine meget bra i Championship. Tøff dag for Origi.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.03.2018 kl 13:01

Klopp allerede med fokus på neste kamp

Formtabellen lener sterkt i favør topp fire for Liverpool i Premier League, men allerede i neste ligarunde kan situasjonen være enda klarere.

+
20.03.2018 kl 10:52

Legender på Viasport

Tidligere stjernespillere i helrødt spiller veldedighetskamp mot Bayern München førstkommende lørdag, og som vises direkte på norsk fjernsyn.

+
20.03.2018 kl 08:05

Tror Salah blir årets spiller

Ingen blir satset på som Mohamed Salah angående tipping om hvem som blir årets spiller. Se hvilke røde som har blitt valgt som Spillernes Spiller tidligere.

+
19.03.2018 kl 22:55

– Salg av Salah vil ikke være på agendaen

Liverpool vil ikke selge sin største stjerne i sommer uansett pris.

+