Har vist på trening at formen er i anmarsj

Sadio Mané er på vei tilbake til toppformen, ifølge manageren.

20. feb 2018 kl 10.20 Arild Skjæveland

Sadio Mané scoret tre mål da Liverpool knuste Porto hele 5-0 på Estadio do Dragao i forrige uke. Han ble kåret til ukens spiller i Champions League.

– Vel fortjent, eller hva, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Mané var kanskje Liverpools aller beste forrige sesong, og startet denne sesongen i samme spor. Etter utvisningen mot Manchester City og skader i høst, har han vært varierende.

– Vi snakket så ofte positivt om Roberto Firmino, Mohamed Salah og Philippe Coutinho da han var her – og «the Fab Four». Nå kanskje «Fab Three», om det er mulig. Sadio har spilt gode kamper. Han spilte en veldig god kamp mot Manchester City for ikke så lenge siden. Det er bare det at han ikke har prestert jevnt på det nivået vi er vant med å se, sier Liverpool-manageren.

Viser stigende form

Mané har nå scoret 12 mål denne sesongen. Det er kun mål ett mål bak de 13 han leverte forrige sesong.

– Når du tenker på Sadio Mané så tenker du at han er veldig direkte, kontrollerer ballen bra, og er hele tiden en trussel for det andre laget. Han jobber hardt, og alt det der.

– Han har jobbet hardt. I de siste fem-seks ukene har han prestert på et veldig høy nivå på trening. Det er den eneste måten å komme tilbake i form på.

Ingen vits å kjefte

Han utdyper hvordan de har håndtert akkurat Sadio Mané på trening.

– Det har vært en miks av å snakke, og å la han få være i fred. Det beste rådene er alltid dine egne. Dersom du ikke er i din beste form – ønsker du da at noen hele tiden skal komme til deg og si «det er vanskelig for tiden?». Dersom du er overbevist om at formen vil komme tilbake, så la han være. Så lenge han trener bra. Jeg tar de jeg kan få. De er mennesker, ikke maskiner, og formen kan dale, sier Klopp.

SCORET TRE:
SCORET TRE:  Sadio Mané scoret tre mål borte mot Porto.

– Jeg vet at det er vanskelig for supportere å akseptere det, men for meg som manager er det en del av jobben. Dersom jeg er sint hele tiden om noen ikke presterer, tror jeg ikke det er bra for noen av oss. Jeg kan aldri være glad, og spilleren er hele tiden i en situasjon der han føler han er under press. Ikke bare fra meg, men fra meg i tillegg.

– Det handler om å skape en situasjon der spilleren føler seg komfortabel, og ta det derfra. Dersom det ikke er tvil om karakteren, innstillingen og arbeidsinnsatsen, så må du vente litt, så kommer det tilbake.

Gleder seg over hattricket

Mané sitt hattrick i Portugal var hans første for klubben, og han ble den første Liverpool-spilleren til å score hattrick på bortebane i Europa siden Michael Owen.

– Du kunne se det på ansiktene til alle de andre spillerne, de var så glade. Jeg hørte at Andy Robertson hadde løpt og hentet ballen for ham etter kampen. Det er en fin ting. De vet at vi trenger dem alle, men at vi også trenger Sadio. Jeg er ikke overrasket over det. Det er et veldig godt lag, og de liker å jobbe sammen. De vet at mål fra Sadio vil hjelpe mye.

– Jeg hadde en lignende situasjon i min spillekarriere, på et litt annet nivå, der dersom vi hadde en god spiss på laget ville jeg ha båret ham foran mål dersom han kunne score. Jeg var en arbeidshest. «Kan du være så snill å ordne et resultat for meg? Jeg vil prøve å holde nullen, så det ville vært fint dersom du kunne få til noe spesielt». Forskjellen er ikke like stor i vårt lag, men de vet alle at en Sadio i form vil være til stor hjelp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]