– Det var ikke som at vi stjal Virgil van Dijk

Jürgen Klopp mener Southampton bør være fornøyd med summen de fikk.

9. feb 2018 kl 18.15 Arild Skjæveland

Søndag er Virgil van Dijk tilbake på St. Mary’s, og klubben han ønsket å forlate fra i fjor sommer. I januar fikk han viljen sin, og ble Liverpool-spiller.

Jürgen Klopp forventer at det vil bli utfordrende for den store midtstopperen.

– Det vil ikke bli det mest vennskapelige møtet, men jeg er ikke sikker, sa Klopp på dagens pressekonferanse da han ble spurt om hvilken velkomst rekordkjøpet ville få.

Han mener Southampton bør være fornøyd med summen de fikk.

– Jeg tror ikke noen i Southampton vil si at vi stjal ham eller noe. Det var en veldig offentlig overgang, og tallene – selv om de ikke er 100 prosent riktige, så tror jeg de vil være fornøyde og si «takk for alle pengene vi har nå», eller det kan være motsatt, sa manageren.

Spøkte om Southampton-linken

Liverpool har fem spillere i stallen som er kjøpt fra Southampton. I tillegg til Van Dijk er Dejan Lovren og Sadio Mané ventet å være i startoppstillingen. Adam Lallana vil trolig være på benken, mens Nathaniel Clyne er ute med ryggskade.

– Siden jeg kom til iverpool, er det ikke bare spillerne vi har, men halve Premier League dersom du spør «hvor kom han fra? … Southampton». Om vi ikke får bruke tidligere Southampton-spillere vil vi ha et problem med midtstoppere. Vi har da kun to igjen, og det er ikke så kult.

– Det er veldig gode spillere fra dette området, så kanskje vi må sette opp speideravdelingen vår i Southampton og starte tidlig.

Vil snakke med Virgil

Klopp vil ha en samtale med Virgil van Dijk før søndagens kamp.

– Jeg vil så klart snakke med Virgil om det. Med de andre spillerne snakket jeg ikke om det, for jeg visste ikke og hadde ikke undersøkt hvor de kom fra, sa Klopp.

– Vi er alle mennesker, og lar oss påvirke av omstendighetene. Det vil ikke bli en helt vanlig kamp. Slik fotballsupportere er, så ønsker de å forstyrre alt vi prøver å få til, for å hjelpe sitt lag, og de vil pipe. Om det er bra? Jeg synes ikke det. Om det vil ha påvirkning? Jeg tror ikke det, men vi får se og bør ikke gjøre så mye utav det.

– Vi må akseptere hvordan det blir. Høyt, ikke bra kanskje, men vi må spille fotball.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]