– Dette er bedre enn angrepet fra 2013-14

Salah, Firmino og Mané er nå to mål bak Suarez, Sturridge og Sterling – med minst 12 kamper igjen.

15. feb 2018 kl 08.30 Arild Skjæveland

Steven Gerrard var sentral i laget som endte på andreplass i Premier League i 2013-14 sesongen, og som blir husket for strålende angrepsfotball med Luis Suarez, Daniel Sturridge og Raheem Sterling på topp, med Brendan Rodgers som manager.

Rodgers sitt lag hadde ikke europacupfotball, og scoret til sammen 65 mål i 2013-14. Europacup er selvsagt en viktig faktor, men Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané har allerede 63 scoringer, og vi er i midten av februar!

IMPONERT:
IMPONERT:  Steven Gerrard er mektig imponert over hva Liverpools angrep har levert.

– Begge angrepene er strålende, men det jeg vil si om sammenligningen fra laget med Suarez og dette laget er at det er en bedre blanding her. Med Mané har du farten og at han er så direkte. Med Firmino har du touchet, muligheten til å holde på ballen, og så har du Salah som gir deg litt av begge deler og leverer mål, sa Steven Gerrard i BT Sport-studio hvor han var ekspert under onsdagens Champions League-sending.

Gerrard scoret 14 mål i den nevnte 2013-14 sesongen.

– Så uegoistiske

Tallene til Liverpools tre på topp er strålende denne sesongen. Mohamed Salah har 30 mål og ni målgivende. Roberto Firmino har 21 mål og 11 målgivende, mens Sadio Mané har 12 mål og sju assist.

– Arbeidsinnsatsen til dette Liverpool-laget er veldig, veldig spesiell, og du legger også merke til hvor uegoistiske de er. Det er ingen som er egoistiske. Alle spiller ballen til hverandre, sier klubbens U18-manager.

– Dersom noen er bedre plassert, så ser de etter hverandre. Og alle involveres fordi de vet at de vil score mye.

I 2013-14 stoppet Suarez på 31 mål og 16 målgivende. Sturridge på 24 mål og åtte målgivende, og Sterling på 10 mål og sju målgivende.

STERK TRIO:
STERK TRIO:  Raheem Sterling, Luis Suarez og Daniel Sturridge scoret 65 mål for klubben i 2013-14.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]