Innfører vinterpause i England

Klopps reaksjon blir nok omtrent som på bildet, når han får høre at FA følger hans anbefaling.

27. feb 2018 kl 08.42 Arve Vassbotten

The Football Association (FA) ønsker nå å flytte en runde av FA-cupen fra helg til midtuke for å sikre en vinterpause også i England.

Ifølge The Times skal FA, Premier League og Football League (EFL) ha blitt enige om en årlig to ukers pause i begynnelsen av februar, men pausen blir først innført etter neste sesong.

Den femte runden av FA-cupen vil da bli spilt i sin helhet i midtuken, og uten omkamper.

13 dager uten kamp

Ideen er at alle Premier League-klubber da vil få minst 13 dager uten kamp.

Dette skal også gagne det engelske landslaget som vil nyte godt av spillere som har hatt en pause midt i sesongen før Euro 2020 og fremtidige turneringer.

Men til VM i Qatar i 2022 vil uansett ikke endringen få så stor nytte, siden den spilles i november og desember.

Det vil være en avgjørelse som klinger godt i Jürgen Klopps ører. Han har flere ganger argumentert for hvorfor England bør gjøre som Tyskland, Spania, Frankrike og Italia og ha en vinterpause.

Da Liverpool røk ut av ligacupen før semifinalen i år, fikk han endelig noen dager pause. Det samme fikk Liverpool med å ikke komme videre til FA-cupens femte runde. Da reiste laget til Marbella på treningssamling.

– For å være ærlig var ikke den tyske vinterpausen så lang i år heller. Jeg tror de hadde sju til ni dager, men da har de en slags preseason, og det gjør hele forskjellen. Nå har vi vår preseason. Vi har to uker med seks eller sju treningsøkter, noe som er veldig viktig, sa Klopp i slutten av januar.

Klopps tordentale

Han lanserte samtidig ideen om å gjøre det FA nå gjør - å flytte FA-cupen bort fra helg.

– Med FA-cupen på helgene, må man tenke på «hvor kan vi kutte ned tiden?». Hvor kan man gi helgefri? Hvis man er involvert må man spille, hvis man ikke er det må man få fri i helgene.

– Alle ser hvor mange landslagsspillere vi har, men når får de noe hvile? Hvordan kan de levere? To uker etter at neste sesong starter vil vi være her igjen, og dere vil spørre meg: «hvorfor spilte han slik?». Jeg vil svare at det er fordi han ikke har hatt noe fri siden ... 1960 eller noe.

– Det er et øyeblikk der noen må si: «vær så snill, ikke glem spillerne i alt dette». Det handler ikke om meg. Jeg har nok ferie, og kunne gjort dette 365 dager i året. Men jeg trenger ikke å spille, og det er den store forskjellen.

– Hvis man virkelig vil holde nivået oppe og kvaliteten høy, må man tenke på dette.

Å flytte FA-cupen til midtuke kan bety at FA må betale en bot til TV-selskaper utenfor England, men dette skal ikke dreie seg om de store summene. Det er også bestemt at ligacupen, som nå heter Carabao Cup, fortsatt vil spilles over to kamper i semi-finalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]