Tre kjappe overgangsspesial:Hva tenker du om resten av sesongen nå?

Liverpool.no-redaksjonen om skadefrykt, hvem av rivalene som har handlet best og terningkast til overgangsvinduet.

1. feb 2018 kl 14.09 [email protected]

Overgangsvinduet er stengt. Hva tenker du om resten av sesongen?

Torbjørn Flatin:Først og fremst ser jeg for meg et bikkjeslagsmål om å komme inn blant topp fire, og at trolig så må et av Manchester U, Chelsea, Liverpool og Tottenham ta til takke med 5.plassen. Arsenal er i hvert fall på grensen til å bli hektet av. Jeg tror fortsatt at mulighetene for at de helrøde fikser jobben er ganske store, selv om det at Coutinho ikke er blitt dekket opp og motstandere har fått inn nye folk gjør det mer sårbart hvis det kommer skader. Med toppet lag mener jeg fortsatt at Klopp disponerer en god nok ellever, det kunne en se mot Manchester City, men skulle for eksempel Firmino eller Salah bli skadet begynner det straks å lukte litt krise. I Champions League har jeg tro på at vi slår ut Porto og kommer til kvartfinalen, og derfra og inn kan det være små marginer som trekning etc. som kan bli utslagsgivende.

Einar Kvande: Jeg må vel innrømme at jeg er ørlite bekymret – med tanke på potensielle skader suspensjoner. Jeg føler vi er spesielt sårbare på topp dersom Firmino skulle bli skadet eller suspendert. Det har vært merkelig stille rundt Firmino/Holgate-episoden, så forhåpentligvis er det konkludert med at det hele var en stor misforståelse, og at det ikke skjer noe mer rundt den. Med bare Ings og Solanke som back up for Firmino på topp hviler det et stort ansvar på to spillere som ikke har spilt mye denne sesongen om brasilianeren skulle bli ute en periode. Mohamed Salah eller Sadio Mane kan sikkert brukes på topp også, men jeg er redd de ikke har den samme disiplinen i den defensive delen av jobben som Firmino har i den rollen.

Det bekymrer meg også at vi ikke har erstattet Philippe Coutinho, og tok meg selv i å tenke at «den hadde Coutinho satt» da Salah forsøkte seg på frispark mot Swansea. Men dersom vi fortsetter å levere resultater som mot Huddersfield i stedet for kamper som mot Swansea og West Bromwich, skal jeg ikke klage. Jeg kan heller ikke legge skjul på at jeg gjerne hadde sett at vi hadde brukt en god slump av Coutinho-pengene på en ny keeper i januar. Oblak eller Allison hadde vært nirvana for frynsete supporternerver.

Arild Skjæveland: Tenker at Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané for alt i verda ikkje må bli skada, for bak der er det tynt... Unggutar som Ben Woodburn og Dominic Solanke kan nok ende opp med å få ein del sjansar etterkvart. Spesielt Woodburn hadde eg eigentleg forventa skulle blitt meir involvert enn han har vore, med tanke på fjorårssesongen og prestasjonane for Wales i høst. Så får ein håpe Danny Ings finn litt tilbake til 2014/2015-nivået sitt. Dette laget toler ikkje mykje skadar.

Hvem av Liverpools rivaler synes du kom best ut av januarvinduet?

Torbjørn Flatin:Jeg synes ikke det var noen klar «vinner». Jeg liker måten Spurs prøver å gjøre det på, med å holde på sine stjerner og utvikle dem, og så nøyde seg med et kjøp i Lucas Moura. Om Aubameyang og Mkhitaryan vil skape mye mer trøkk sammenlignet med Sanchez hos Arsenal gjenstår å se, og de som følger laget ønsket seg vel aller mest en midtstopper. Den samme Sanchez kan bli en matchvinner for United, og Laporte kan bli den erstatteren for Kompany som City har lett etter, men det gjenstår å se. Chelsea har fått større bredde i stallen, men knapt styrket den beste elleveren.

Einar Kvande: Alle de andre rivalene har tilsynelatende styrket sine staller foran sesonginnspurten, men jeg føler vel at Manchester City med en solid defensiv forsterkning nå har en nærmest komplett stall, selv om de også er litt sårbare for skader helt på topp. Jeg går for City som svar på det spørsmålet. De pustes i nakken av Chelsea og Arsenal i så måte, selv om resultatene til de to sistnevnte i midtuken ikke akkurat bar preg av det!

Arild Skjæveland:Arsenal eller Manchester United dessverre. Begge fekk inn noko dei verkeleg trengte. I mine auge er Alexis Sanchez ein av dei aller beste spelarane i ligaen, så at han skulle ende på Old Trafford likar eg dårleg. Spesielt sidan dei trengte ein slik spelar så sårt. Hadde vore meir komfortabelt med at Lukaku skulle spele kvart einaste minutt på topp der. For Arsenal blir det spanande (og skummelt) å sjå Aubameyang. Eg fryktar han vil vere heilt strålande i Premier League.

Hvordan rangerer du Liverpools overgangsvindu og hvilket terningkast gir du?

Torbjørn Flatin:Selv om jeg ikke akkurat er blitt skremt av hva konkurrentene har gjort, må du si at Liverpool i utgangspunktet er svekket sammenlignet med de andre i topp seks ut fra situasjonen før og etter transfervinduet. Forhåpentligvis vil Virgil van Dijk bidra mye til å forbedre det defensive, og så må du si at Jürgen Klopp har tatt en aldri så liten gamble med å ikke hente inn noen til å dekke opp for tapet av Philippe Coutinho. Det hører med til historien at Liverpool gikk nærmere £70M i overskudd på de overgangene og at de midlene vil forventet å bli brukt til sommeren. Van Dijk var en spiller fra den hylla du både ønsker at Liverpool tar seg råd til å kjøpe fra, og det er også tilfredsstillende å se at det er mulig å trekke en slik spiller til Anfield. Måten salget av Coutinho er håndtert på, hvor det ikke virket som at det var kontroll på at det kom et nytt fremstøt om at han ønsket seg vekk og ikke var gjort alternative planer, har skapt forståelig vrede blant supportere. Jeg vil gi en firer på terningen.

Einar Kvande: Personlig føler jeg at den solide defensive forsterkningen vi har fått gjennom Virgil van Dijk dessverre kommer i skyggen av Coutinho-salget. Brasilianeren var en spiller jeg satte svært høyt, som lagets desidert mest kreative kraft. Jeg frykter at han kan bli mer savnet enn vi liker utover våren, men håper jeg tar feil. Jeg liker heller ikke at vi lot Daniel Sturridge gå på lån til West Bromwich uten å få noen ny angriper inn som back up til Firmino. Så jeg sitter tilbake med et inntrykk av at vi har svekket vår stall i januar, mens følelsen er at alle konkurrentene til sammenligning har kommet styrket ut av vinduet. Med fare for å virke veldig negativ gir jeg aktiviteten til Liverpool i transfervinduet terningkast 2, hovedsakelig fordi jeg mener det var en stor feil å gi etter for Coutinhos ønske om en overgang til Barcelona midt i sesongen.

Arild Skjæveland: Av topp seks-laga er eg redd me har hatt det svakaste, og må gi ein låg karakter. 2 kanskje? Jau, ein fekk inn Virgil van Dijk som er ein dei har vore langflat etter lenge, men samstundes selges lagets kanskje beste spelar utan at det blir henta noko erstatning. Eg kan beundre Klopp litt for at han vil ha den rette spelaren og ikkje berre hentar noko i desperasjon, men når du sel ein så stor og innflytelsesrik spelar må du nesten berre gå ut der og vise musklar slik Barcelona gjorde, sjølv om det betyr ein noko høgare pris. Selgande klubbar vil vite at Liverpool har seld ein spelar til 142 millionar pund i sommar og — og eit godt VM kan fort ha meir å seie for prisen enn at selgande klubb veit Liverpool har pengane.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]