– I sommer ser det annerledes ut

Manageren forklarer hvorfor Liverpool ikke punget ut for en mulig Coutinho-erstatter.

2. feb 2018 kl 00.12 Marius Rabben

Det var kun rekordkjøpet Virgil van Dijk som ble hentet inn til førstelagsstallen i januarvinduet, mens Philippe Coutinho ble solgt for en sum som kan strekke seg til 142 millioner pund.

Dermed skal laget, utslått av FA- og ligacupen, kjempe videre i Premier League og Champions League med en markant tynnere angrepsrekke enn i høst.

– Ja, vi kunne ha gjort noe

– Dessverre er businessen vår bare enkel når man ser det fra utsiden, sier Jürgen Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Man mangler en spiller ei uke, og man tenker: «Okay, vi trenger en ny spiller.» Ja, vi kunne ha gjort noe. Men vi trenger virkelig det riktige. Det riktige får man ikke nå.

– Det som er 100 prosent riktig får man kun for en «crazy» pengesum som ikke gir noe mening. Jeg er ikke engang sikker på om det ville funket. Og i sommer ser det annerledes ut.

– Sånn er det. Å gjøre noe bare for å ha en eller annen løsning? Det gir ingen mening, for å være ærlig. Slik er situasjonen.

– Folk spør åpenbart om å «få ham inn» fordi noen er skadet og man trenger en annen. Men så kommer han andre tilbake igjen, og man svekker begge. Det gir ingen mening.

– I denne situasjonen må man virkelig forholde seg rolig. Det er vanskeligere når du har tapt to kamper, men du må fortsatt være seriøs.

En viktig brikke i Lallana

Adam Lallana var også en sentral faktor i vurderingene om eventuelle forsterkninger i januar.

Men 29-åringen, som slet med en lårskade fra august til november, fikk et tilbakeslag mot Swansea, og har ikke vært tilgjengelig for de to siste kampene.

Landslagsspilleren er også tvilsom for storkampen mot Tottenham på søndag. Men Klopp tror han vil spille en sentral rolle de neste månedene.

– Det er skikkelig uflaks, sier tyskeren om den siste skaden.

– Det var en alvorlig skade han pådro seg i sommer. På grunn av Adams kvaliteter og holdning på trening, ser det umiddelbart ut som om vi kan sette ham inn, men fysisk sett er han ikke fit ennå.

Snart tilbake

– De to tingene som har skjedd etter den store skaden hans, oppsto i løpet av de ti–femten første minuttene etter at han ble byttet inn. Fra null til hundre på ett sekund, og det var kanskje det som forårsaket problemet.

– Vi prøver å være fornuftige og gjøre riktige ting. Men det fungerte ikke – to ganger.

Klopp påpeker at den nyeste skaden ikke er langvarig.

– Han kan være tilgjengelig mot Tottenham, og hvis ikke vil han ha stått over tre kamper. Det er helt okay, men selvfølgelig ikke kult. Kroppen er nødt til å tilpasse seg intensiteten igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]