– Roberto leverer, leverer og leverer

Ingen spiller oftere for de røde enn Roberto Firmino. Grunnen er stabilitet, forteller manageren.

1. feb 2018 kl 19.08 Marius Rabben

Den formsterke brasilianeren får stadig skryt for arbeidsinnsatsen han legger ned i hver kamp. Førsteforsvarerjobben og de defensive løpene har lenge vært beskrivende for Firminos spillestil, men denne sesongen har det også virkelig løsnet foran mål.

I bortemøtet med Huddersfield tirsdag vartet han opp med en kunstscoring som tok hans antall nettkjenninger opp til 19 for sesongen.

firmino hudd 1.jpg
firmino hudd 2.jpg
firmino hudd 3.jpg

Til sammenlikning: Det meste han har hatt på en hel sesong i rødt før denne, var tolv. I tillegg har landslagsspilleren ti målgivende pasninger, som er flest i klubben.

– Han er veldig viktig, sier Jürgen Klopp, som har brukt ham i hele 34 av de 36 kampene hittil denne sesongen, overfor klubbens nettside.

– Viktig at man har den stabiliteten

Manageren legger ikke skjul på at det er vanskelig å rullere Firmino ut av startelleveren.

Han scorer ikke hele tiden, han er ikke alltid briljant, men hvis han ikke er briljant, jobber han som en hest.

– Vi har mye kvalitet i laget, selvsagt, men noen ganger er det høyt nivå, noen ganger lavt, noen ganger midt i mellom. Det er ikke alltid på samme nivå offensivt. Men Roberto leverer, leverer og leverer, sier Klopp.

– Han scorer ikke hele tiden, han er ikke alltid briljant, men hvis han ikke er briljant, jobber han som en hest. Det er veldig viktig at man har den stabiliteten der, forklarer manageren.

Som sentral angriper holdt brasilaneren Daniel Sturridge ute såpass ofte at det endte med utlån i januarvinduet, i et forsøk på å få mer spilletid og kjempe seg til en plass i VM-troppen til England.

– Ikke enkelt å ta vekk Roberto

Dermed står Liverpool igjen med Danny Ings og unge Dominic Solanke som back-up på topp ut sesongen.

– Ingsy er på veldig god vei, det samme er Dom. Men det er ikke enkelt å ta vekk Roberto, sier Klopp.

– Selvfølgelig vil det være kamper hvor han ikke kan spille. Det er absolutt okay. Han har spilt ganske ofte, og det betyr at jeg som oftest tenker: «Vi bør prøve det igjen med Roberto.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]