Liverpool benytter keeperkonsulent

Østerriske Hans Leitert bidrar med råd om keepere, og til Liverpools keepere, selv om John Achterberg (bildet) fortsatt er keepertreneren til de røde.

7. feb 2018 kl 12.43 Torbjørn Flatin

Det har gått rykter om en kar ved navn Hans Leitert har blitt «head of goalkeeping» hos Liverpool. Ifølge Liverpool Echo stemmer ikke dette, selv om Leitert har en rolle å spille.

Echo skriver i dag at Hans Leitert har vært knyttet til LFC i et drøyt år, som konsulent. I praksis betyr det at han samarbeider med klubbens speiderteam angående mulige kjøp av keepere, og i tillegg tilbyr han råd og vink angående de keeperne som allerede er i klubben.

Til daglig er imidlertid John Achterberg fortsatt den som styrer treningene til Liverpools keepere.

Hvis Jürgen Klopp skulle bestemme seg for å kjøpe en keeper til sommeren, vil en forvente at Hans Leitert vil bli kontaktet for råd.

Trenerkarriere

Leitert har en fortid som keeper bl.a. i Austria Wien og den østeriske landslagstroppen. Han har imidlertid gjort seg vel så mye bemerket som trener, hvor han i tidsrommet 2010-15 arbeidet som sjef for keeperne til «Red Bull Global Soccer», inkludert deres klubber i New York, Salzburg og Leipzig.

Han har arbeidet i UEFA og FIFA, i tillegg for det spanske fotballforbundet. Han har skrevet boken «The Art of Goalkeeping», samt stått bak en rekke dvd’er med instruksjon for keepere.

Liverpool Echo har lagt ut en rekke sitater fra et intervju som ble gjort med Leitert i 2015.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]