Løp etter ballgutt for å hente matchballen til Mané

Det måtte en forsvarsspiller til for å sikre Sadio Mané matchballen etter hat-tricket i Porto.

15. feb 2018 kl 17.10 Einar Kvande

Sadio Mané scoret tre mål i 5-0 seieren over Porto, og da er det skikk og bruk i England at hat-trick-helten får med seg matchballen hjem, signert av lagkameratene.

Men dette tenkte ikke Mané selv på etter triumfen på Estadio do Dragao. Venstreback Andy Robertson ble imidlertid oppmerksom på at en av ballguttene var på vei ut av stadion med matchballen etter kampslutt, og satte på sprang for å få fatt i den.

– Jeg måtte løpe etter ballgutten for å hente Sadios ball etter kampslutt. Han ble litt overrasket. Heldigvis klarte jeg å få tak i den, forteller Robertson til Sky Sports.

– Alle tre scoringene hans var klasse-avslutninger. Mo og Bobby har stjålet overskriftene de siste par ukene. Sadio spiller på min side av banen, og er en arbeidshest av rang. Han jobber veldig hardt.

– Denne gangen var det han som kom i fokus med sine tre mål.

Portos andre hjemmetap for sesongen

Liverpool sørget for at Porto ble slått hjemme på Estadio do Dragao for bare andre gang denne sesongen, og Robertson var fornøyd med hvordan gjestene klarte å stilne hjemmepublikum.

– Vi lot dem ikke få ro på noe tidspunkt. Fansen deres forsøkte å gjøre det litt utrivelig for oss til å begynne med, men vi stilnet dem veldig raskt. Det er nøkkelen når du spiller på bortebane. Dersom vi får fansen til å vende seg mot dem istedet for mot oss, har vi gjort jobben vår.

– De første 5-10 minuttene holdt vi på ballen og roet oss ned. De lot oss ha ballen. Det første målet roet nervene, og vi så oss aldri tilbake etter det. Vi traff godt med taktikken fra første fløystesignal. Vi var først på alle andreballene. Vi skapte sjanser, samtidig som vi hindret Porto fra å skape sjanser. Jeg tror ikke de hadde noen store sjanser. De hadde noen halvsjanser, men utenom det leverte vi en perfekt bortekamp. Selv tok vi vare på de sjansene vi fikk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]