REDDENDE ENGEL  Andy Robertson sørget for at Sadio Mané fikk matchballen.

Løp etter ballgutt for å hente matchballen til Mané

Det måtte en forsvarsspiller til for å sikre Sadio Mané matchballen etter hat-tricket i Porto.

Sadio Mané scoret tre mål i 5-0 seieren over Porto, og da er det skikk og bruk i England at hat-trick-helten får med seg matchballen hjem, signert av lagkameratene.

Men dette tenkte ikke Mané selv på etter triumfen på Estadio do Dragao. Venstreback Andy Robertson ble imidlertid oppmerksom på at en av ballguttene var på vei ut av stadion med matchballen etter kampslutt, og satte på sprang for å få fatt i den.

– Jeg måtte løpe etter ballgutten for å hente Sadios ball etter kampslutt. Han ble litt overrasket. Heldigvis klarte jeg å få tak i den, forteller Robertson til Sky Sports.

– Alle tre scoringene hans var klasse-avslutninger. Mo og Bobby har stjålet overskriftene de siste par ukene. Sadio spiller på min side av banen, og er en arbeidshest av rang. Han jobber veldig hardt.

– Denne gangen var det han som kom i fokus med sine tre mål.

Portos andre hjemmetap for sesongen

Liverpool sørget for at Porto ble slått hjemme på Estadio do Dragao for bare andre gang denne sesongen, og Robertson var fornøyd med hvordan gjestene klarte å stilne hjemmepublikum.

– Vi lot dem ikke få ro på noe tidspunkt. Fansen deres forsøkte å gjøre det litt utrivelig for oss til å begynne med, men vi stilnet dem veldig raskt. Det er nøkkelen når du spiller på bortebane. Dersom vi får fansen til å vende seg mot dem istedet for mot oss, har vi gjort jobben vår.

– De første 5-10 minuttene holdt vi på ballen og roet oss ned. De lot oss ha ballen. Det første målet roet nervene, og vi så oss aldri tilbake etter det. Vi traff godt med taktikken fra første fløystesignal. Vi var først på alle andreballene. Vi skapte sjanser, samtidig som vi hindret Porto fra å skape sjanser. Jeg tror ikke de hadde noen store sjanser. De hadde noen halvsjanser, men utenom det leverte vi en perfekt bortekamp. Selv tok vi vare på de sjansene vi fikk.

Del

Sadio Mane

27.11.2017 23:43

Mistrives på benken

14.03.2018 18:53

– Overbevist om at vi kan vinne Champions League

Sadio Mané snakker om Champions League-sjansene og Jürgen Klopp som trener. I tillegg kan du høre han synge om seg selv, Salah og Firmino.

09.03.2018 22:36

– De forsøker å hjelpe meg til å bli toppscorer

Mohamed Salah forteller at Roberto Firmino og Sadio Mané nå gjør alt de kan for at egypteren skal bli toppscorer i Premier League.

Andy Robertson

08.03.2018 19:02

Robertson tilbake i trening

Andy Robertson trente ikke på mandag, og måtte stå over tirsdagens kamp mot Porto. I dag var skotten imidlertid tilbake på treningsfeltet.

07.03.2018 21:51

Alfie mottok brev og signert trøye etter donasjon

Men Andy Robertson sendte ham ikke sin egen drakt.

02.03.2018 10:06

– Får mer selvtillit for hver kamp

Andy Robertson sier han aldri har hatt det bedre på fotballbanen enn nå.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.03.2018 kl 22:55

– Salg av Salah vil ikke være på agendaen

Liverpool vil ikke selge sin største stjerne i sommer uansett pris.

+
19.03.2018 kl 21:28

– Jeg har aldri hatt det bedre

Roberto Firmino er veldig lykkelig på Merseyside – både på og utenfor banen.

+
19.03.2018 kl 19:08

Lovren blir igjen på Merseyside

Midtstopperen har trukket seg fra de kommende privatlandskampene.

+
19.03.2018 kl 17:02

Burnley, Swansea, Huddersfield og West Brom har en ting til felles

Det handler selvsagt om Mohamed Salah igjen.

+