– Managerens attraktive spillestil gjør at vi tiltrekker oss store spillere

Andy Robertson om omstillingen fra Hull, presset mot City og Kenny Dalglish.

8. feb 2018 kl 18.49 Arild Skjæveland

Denne uken er Andy Robertson gjest hos forfatter og journalist Graham Hunter. Hunter har sin podcast 'The Big Interview', hvor han går i dybden og intervjuer tidligere og nåværende spillere og trenere. Du kan lytte til hele episoden nederst i denne artikkelen.

Tok tid å omstille seg

Venstreback Andy Robertson mener at Jürgen Klopps attraktive spillestil gjør at Liverpool kan tiltrekke seg store spillere, som Virgil van Dijk.

– Managerens spillestil er veldig attraktiv, og jeg tror det grunnen til at vi kan få spillere som Virgil van Dijk. Han kunne velge hvilken klubb han ville, men bestemte seg for Liverpool på grunn av manageren.

Liverpool kjøpte skotten for 8 millioner pund i fjor sommer, etter at Hull rykket ned. Den prisen kan stige til 10 millioner pund. Det tok litt tid før han fikk sjansen.

– Mitt første møte med han var veldig bra, men det tok tid for meg å bli vant med hans spillestil, sier han.

Alberto Moreno var førstevalget i første halvdel av sesongen, men skadet seg hjemme mot Spartak Moskva i starten av desember.

– Da jeg var i Premier League med Hull forsvarte vi oss mer, så jeg måtte endre tankegangen fra at vi forsvarer oss mot disse lagene, til at vi angriper. Da Liverpool kom til Hull lå vi bakpå og prøvde å kontre, men nå er det vi som angriper.

– Da jeg fikk debuten min mot Crystal Palace hadde jeg flere touch enn noen annen på banen, men jeg tror jeg hadde flere touch enn jeg noen gang har hatt i noen kamp i hele min karriere. Vi dominerte ballen og hadde bortimot 80 prosent av ballinnehavet, og det er noe jeg aldri egentlig hadde vært involvert i tidligere, sier han.

SPILLER FAST:
SPILLER FAST:  Andy Robertson har spilt fast for Liverpool siden desember.

Presset mot Manchester City

– Jeg ville egentlig ikke være så langt ute av posisjon dersom jeg skal være ærlig! Ved hver eneste pasning bakover så ga de meg nesten en mulig, så jeg tenkte «jeg skal klare det, jeg skal klare det, jeg skal klare det».

– Hadde den første pasningen bak vært hardere hadde jeg kanskje droppet det, for jeg hadde allerede gjort jobben min med å pressen vingen tilbake – men på det tidspunktet hadde vi akkurat scoret tre mål, vi ledet 4-1, supporterne var strålende, så vi hadde 10 prosent ekstra å gi – så jeg tenkte at jeg bare måtte fortsette.

– Alle som har sett oss denne sesongen, eller siden manageren kom hit, vet at det handler om press så snart vi mister ballen, for å vinne den tilbake. Jeg ville nok ikke fått beskjed om å ikke presse, men han ville trolig foretrukket at vi jaktet to eller tre sammen

– Jeg visste at dersom jeg gikk, så kom Gini Wijnaldum til å dekke for meg på venstrebacken mens noen andre gikk inn på midtbanen. Manageren liker at backene blir med fremover, og skal vi fremover må vi ha beskyttelse, ellers kan du gå 30 meter og slå et elendig innlegg, så kan motstanderen kontre. Samtidig må vi dekke opp for midtstopperne dersom de blir med fremover. Det handler om å lære de andre posisjonene, og i vår stall er vi ganske gode på det.

Forholdet til Kenny Dalglish

I intervjuet forteller Robertson om oppveksten sin, der han var sesongkortholder på Celtic Park fra han var 18 måneder (!) gammel.

– Det første min far sa til meg da jeg skulle hit, fortalte han at det var at det var en dag i livet sitt han hatet Liverpool – og det var da Kenny Dalglish forlot Celtic. Men da han kom over det støttet han Kenny Dalglish og Liverpool.

Robertson forteller at han holder kontakten med sin landsmann etter at han ble rød.

– Han tekster meg ganske mye. Han sendte tekstmeldinger etter kampen mot Manchester City, og trykket på FaceTime-knappen ved en feil kl. 23.55. Jeg våknet opp morgenen etter og viste kjæresten min at «det er Kenny Dalglish».

– Han har vært strålende for meg siden jeg kom. Han spør alltid hvordan jeg og kjæresten min har det, om barna har det bra, eller om vi trenger noe og slikt. Det er en slik mann han er.

Besøk grahamhunter.tv for flere podcaster, last ned i iTunes, eller lytt til intervjuet med Robertson i nettleseren din under.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]