Neste overgangsvindu stenger før sesongstart

Med fotball-VM og tre uker tidligere frist kan det bli et intensivt sommervindu for Premier League-klubbene.

2. feb 2018 kl 13.32 Arve Vassbotten

Det neste overgangsvinduet i engelsk fotball åpner lørdag 9. juni 2018, på samme dato den gjorde sist år.

Bare noen dager seinere, 14. juni starter VM i fotball, som kan føre til en stille periode til VM er avsluttet 15. juli.

Slik det har vært de siste sesongene så har overgangsvinduet i England først stengt i slutten av august - altså godt etter at sesongen har startet. Det blir det endring på i 2018.

Alle overganger i Premier League vil nå bli fullført før neste sesong begynner. Transfer deadline day blir klokka 18 (norsk tid) på torsdag 9. august. Avspark for sesongen er forventet å bli 10. eller 11. august, skriver The Mirror.

Tre uker kortere

Dermed har klubbene rundt tre uker kortere på seg til å gjøre sin sommerhandel enn tidligere.

FIFAs offisielle deadline vil fortsatt være 31. august, så spillere kan bli solgt etter denne datoen til utenlandske klubber, men ingen kjøp kan registreres etter det.

Også låneavtaler må gjøres innenfor denne fristen, men de lavere ligaene i England vil fortsatt ha 31. august som sin frist.

Styreformennene i Premier League var med på å ta avgjørelsen under et møte i september i fjor.

Noen av motargumentene gikk på at storklubbene får kortere frist til å signere enn klubbene ellers i Europa, og samtidig kan de miste storspillere uten sjanse til å erstatte dem.

Manchester-klubbene stemte imot

14 Premier League klubber, deriblant Liverpool, stemte likevel for forslaget. Manchester United, Manchester City, Watford, Swansea og Crystal Palace stemte imot, mens Burnley avstod fra å stemme.

Jürgen Klopp var imidlertid blant managerene som så positivt på endringen.

­– Det ville hjulpet oss denne sesongen. Det er et fenomen at folk går ut og ser etter løsninger, men det gir mer mening at når sesongen starter er planlegging av troppen over, sa han på en pressekonferanse i august i fjor da Coutinho-ryktene var på sitt høyeste.

Spillere som bytter klubb på grunn av Bosman-dommen må vente til 1. juli med å gjøre dette, da de fleste kontrakt ender dagen før.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]