West Hams scouser har en god statistikk på Anfield

Aaron Cresswell spilte for Liverpool som guttunge.

19. feb 2018 kl 12.23 Einar Kvande

Aaron Cresswell, født og oppvokst i Liverpool, besøker i helgen Anfield for femte gang som West Ham-spiller. Scouseren var Liverpool-spiller i guttedagene, men har som senior hatt en suksessfull karriere i klubber som Tranmere Rovers, Ipswich Town og siden sommeren 2014 i West Ham United.

I løpet av sine fire sesonger som Hammers-spiller har Cresswell spilt på Anfield fire ganger. West Ham tapte 2-0 på Anfield i Cresswells første kamp der som Hammer-spiller. Men i den neste serverte han en målgivende pasning da West Ham vant 3-0 i Liverpools egen lekegrind i august 2015. Deretter er det blitt to uavgjorte resultater foran The Kop.

– Jeg var tilbake i Liverpool i helgen. Min fire uker gamle sønn Sonny besøkte familien sin der for første gang, og jeg tilbrakte noen dager med dem. Det var hyggelig. Men i helgen vil det kun handle om fotball, sier West Hams nummer 3 til London-klubbens offisielle nettside.

– Dette er en stor kamp hver sesong. Ikke bare fordi jeg kommer fra Liverpool, og pleide å spille for dem som guttunge.

– Det blir tøft. Liverpool gjør det veldig bra denne sesongen, ikke minst fordi de har så gode angrepsspillere. Så vi må prestere opp mot vårt beste, og forhåpentligvis får vi med oss poeng fra kampen.

Cresswell har spilt både sideback, vingback og venstre midtstopper i West Hams tre siste ligakamper, og har virkelig fått vist sin allsidighet. 28-åringen står bokført med fem målgivende pasninger denne sesongen, og er således også en viktig brikke i London-lagets angrepsspill.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]