– Den svake førsteomgangen kostet oss poengene

Loris Karius setter fingeren på det han mener gikk galt mot Manchester United.

12. mar 2018 kl 08.41 Einar Kvande

– Vi spilte bra i andre omgang, men førsteomgangen var selvsagt ikke særlig bra fra vår side, så det ble et frustrerende resultat til slutt, sier Loris Karius til Liverpoolfc.com om 2-1 tapet for Manchester United på Old Trafford.

– Vi må spørre oss selv hvorfor vi ikke klarte å spille like bra i første omgang som vi gjorde i andre omgang.

– Det er vår egen feil, og vi må stille oss selv det spørsmålet. Det er ikke enkelt å få med seg poeng fra Old Trafford, og det blir ikke enklere om du bare spiller en god omgang. Det var skuffende, slår keeperen fast.

– Vi kunne faktisk ha fått med oss et poeng mot slutten, men førsteomgangen var ikke bra av oss. Vi forsvarte oss ikke godt nok på kontringene deres, og de hadde sine gode stunder. De hadde ikke mange sjanser, men de var veldig farlige på de sjansene de skapte. Vi burde ha gjort det bedre som lag. Etter en kamp er det vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva som gikk galt, men laget som enhet kunne ha gjort det bedre og forsvart seg bedre i disse situasjonene.

– Det går selvsagt an å hevde at det første målet deres var en veldig god avslutning, og på den andre forandret ballen retning to ganger, men vi burde ha klarert ballen tidligere.

– I pausen snakket vi om dette, og vi gjorde alt vi kunne i andre omgang for å ta igjen det tapte, men det er vanskelig når du ligger under 2-0. Vi gjorde det vi kunne, og vær nær å utligne, men resultatet var skuffende.

Alt skal analyseres

Nå skal nederlaget analyseres nøye på Melwood, for å finne ut eksakt hva som gikk galt i Manchester.

– Vi ser alltid på slike ting etter kamper, forklarer Karius.

– Dersom vi vinner studerer vi likevel kampen for å finne ut hva vi kan gjøre bedre, og dersom vi taper ser vi også på hva vi kan gjøre bedre. Så kampen vil bli analysert, for å finne ut hva vi kunne ha gjort bedre i første omgang. Vi kommer til å se på andre omgang oså, og se på hva vi kunne ha gjort bedre der. Vi kommer til å ta for oss både det som var positivt og det som var negativt. Dette vil vi så forsøke å ta med oss inn i neste kamp.

Starter uken med fokus på Watford

Neste kamp er mot Watford kommende lørdag.

– Det blir en viktig kamp. Vi skal spille på hjemmebane, hvor vi ønsker å slå tilbake. Det må vi gjøre.

– Vi skal se på hva vi kan gjøre bedre, og så starter vi uken med å fokusere på den neste viktige kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]