– Det har ikke vært enkelt

Loris Karius uttaler seg om den harde konkurransen med Simon Mignolet for å bli Liverpools nummer 1.

29. mar 2018 kl 20.56 Einar Kvande

– Det har ikke vært enkelt. Jeg visste det ikke ville bli enklet etter den første sesongen min i Liverpool. Jeg fikk en skade, og da jeg kom tilbake fikk jeg noen kamper før jeg ble satt ut igjen. Simon gjorde det bra, og laget kvalifiserte seg til Champions League. Jeg skjønte det var en sjanse for at Simon ville ble foretrukket igjen ved starten av neste sesong.

Loris Karius minnes sitt første år i Liverpool i et intervju med Sky Sports.

– Jeg jobbet hardt på trening, og når jeg fikk sjansen i kamper gjorde jeg mitt beste. Du kan bare gå i deg selv, og forsøke å prestere bra. Det er ikke enkelt for en keeper å bli satt ut og inn av laget, men det var situasjonen, og jeg måtte ta den som den var.

– Det er vanskelig å si hva som er annerledes nå, men jeg føler meg i god form. Jeg har spilt ganske bra, og ønsker å fortsette slik, og bli enda bedre. Jeg vet jeg kan bli bedre på det meste. Jeg er bare 24 år, så det er mye rom for forbedringer.

– Livet som målvakt er slik at du alltid vil bli kritisert når du har en dårlig dag, så det må du bare bli vant til. I en klubb som denne er det selvsagt enda mer fokus på deg enn jeg var vant med fra tidligere, så det var kanskje den største forskjellen.

Angrer ikke på oppholdet i City

Karius prøvde seg i England også tidlig i sin karriere, hvor han tilbrakte to år hos Manchester City fra han var 16 år gammel. Der kom han aldri i nærheten av å spille førstelagskamper.

– Jeg spilte for U18 og reservelaget, men trente med førstelaget hver dag. Joe Hart var en fin fyr, som hjalp meg mye den gangen. Han var en flott rollemodell, og jeg angrer egentlig ikke på noe i den forbindelse.

– Men jeg bestemte meg etter hvert for at jeg ønsket å spille førstelagsfotball, noe som er vanskelig å få for en ung spiller, og spesielt som keeper. Så jeg tenkte jeg måtte ta et steg tilbake til en mindre klubb. Jeg ville til en klubb hvor jeg kunne spille og få fremgang som ung keeper, slik at jeg forhåpentligvis kunne slutte meg til en større klubb i fremtiden. Det var eksakt hva som skjedde, så det gikk bra for meg.

Fokus på Crystal Palace

Liverpool er for øyeblikket på tredjeplass i Premier League, to poeng bak Manchester United på andreplass.

– Premier League-tittelen har vi ikke sjanse på. Avstanden er for stor. Manchester City har hatt en flott sesong, og det må du bare akseptere. Men vi ønsker å komme blant topp fire, og det idelle er om vi tar andreplassen. Det er målet vårt nå. Jeg tror vi kan klare det, om vi fortsetter som vi har spilt den siste tiden.

– I Champions League er det åtte lag igjen. Du ønsker selvsagt å gå helt til finalen, og vinne den, men først må vi rydde Manchester City av veien. Det blir ikke enkelt, men jeg er sikker på at det blir spennende kamper for alle som ser på.

– Det er ingen kamper i Premier League du betrakter som enkle. Noen ganger har vi fått det til å se enkelt ut, ved å spille bra. Det er viktig at du er 100 prosent fokusert når du går til en kamp. Vi vet hva Crystal Palace kan utrette, og hva de er gode på, sier Karius om lørdagens kamp.

– Da vi spilte der forrige sesong var det en kamp med opp- og nedturer, men vi vant. Det er målsettingen vår denne gangen også - å vinne kampen. Men det blir vanskelig. Det er ikke noe enkelt sted å spille. Vi spiller på bortebane, og Palace kjemper for å unngå nedrykk, så de vil være 100 prosent motiverte. Det må vi være også. Jeg tror vi kan ta de tre poengene, avslutter tyskeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]