– Det var to vidunderlige mål, og en redning i verdensklasse

«Et fantastisk resultat», var Jürgen Klopps oppsummering etter kampen. Men alt var han ikke fornøyd med.

3. mar 2018 kl 21.01 Arve Vassbotten

– Det var en vanskelig kamp, men jeg synes guttene gjorde det fantastisk. Vi gjorde det vi måtte gjøre, sa Jürgen Klopp etter at Newcastle ble sendt hjem fra Anfield med 2-0-tap lørdag.

Dermed er Liverpool på andreplass på tabellen før Manchester United spiller borte mot Crystal Palace på mandag.

– Det var to vidunderlige mål, og en redning i verdensklasse fra Loris. Han hadde ikke så mye å gjøre bortsett fra det. Jeg er fornøyd, sa Klopp.

Nå sitter instinktet

Mohamed Salah satte inn sitt 32. mål for sesongen, og sitt 24. mål Premier League mot Newcastle.

– Vi visste da vi signerte ham at han var en veldig offensiv midtbanespiller. Det er klart at de alle må være fleksible og bevege seg i ulike rom, og han har lysten på å score. Mo og Sadio trenger disse situasjonene, Roberto spiller annerledes enn andre spisser, backene dekker vingene, og Roberto går dypt, sier Kloppsom en oppsummering av sin magiske trio på topp.

Selv om mye handler om de tre framme, er også Alex Oxlade-Chamberlain en spiller som virkelig har funnet formen etter en treg start på Liverpool-karrieren.

– Han hadde en normal start. Han er fortsatt en ung spiller, han kan fortsatt være jevnere og utgjøre en større måltrussel. Hvis man ser han på trening så er han en naturlig avslutter, og han er i veldig god form. Med hans beslutningsevne og løping er han veldig viktig for oss. Etter at Coutinho dro, er det den responsen vi ønsket.

– Med en spesifikk spillestil trenger man tid til å tilpasse seg. Vi roet ned situasjonen da han kom, og sa at han ikke trengte å stresse. Spillere som han trenger å spille med instinkt og ikke tenke på hva han skal gjøre før han tar avgjørelser, derfor tar det tid å få det til å sitte. På det første målet var det counterpress, han satte fart og traff med pasningen. jeg elsket det. Det er slikt som kanskje ikke hadde vært mulig for noen uker siden.

Kan kontrollere bedre

Til tross for at Liverpool ledet 2-0 var Klopp kraftig engasjert på sidelinjen på slutten.

– Jeg glemmer resultatet noen ganger. Vi ledet 2-0, men vi kan kontrollere kampen bedre. Vi burde sikkert hatt minst en straffe, og scorer de ett mål blir det spennende igjen.

– De forsvarte seg veldig godt og skapte problemer for oss på midten noen ganger. Vi var ikke perfekte på jobben med andreballene heller, og det trenger man å være når det er så mange lange baller. Men man må også score i de viktigste øyeblikkene ,og man må holde nullen. 2-0 er et fantastisk resultat, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]