– Dette nederlaget var tungt å svelge

Jürgen Klopp tok tapet for Manchester United tungt, men lover at laget hans skal slå tilbake.

12. mar 2018 kl 13.42 Einar Kvande

2-1 tapet for Manchester United på Old Trafford var Liverpools fjerde tap i årets Premier League. Tidligere har de tapt bortekampene mot Manchester City, Tottenham og Swansea.

– Vi må slå tilbake, 100 prosent, uttaler Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Akkurat nå klarer jeg ikke, og ønsker jeg ikke, å tenke på noe annet enn det.

– Jeg finner fortsatt dette nederlaget tungt å svelge.

Må plukke opp andreballene

Det er Liverpools kolletive forsvarssvikt som Klopp finner tyngst å akseptere.

– Det er veldig vanskelig å akseptere det som skjedde. Feilene var tydelige. Vi var ikke i nærheten da andreballene skulle plukkes opp. Vi kan ikke la Dejan gå alene i duellene, og ingen er i nærheten for å ta seg av andreballene. Det fungerer ikke slik, sier Liverpool-manageren.

– Romelu Lukaku er sterk i slike dueller, så dersom du ikke klarer å forhindre at den lange ballen blir slått må du være der og hjelpe kameraten din på andreballen. Vi gjorde ikke det, og det var problemet i forbindelse med begge målene.

– Både før og etter de to scoringene synes jeg vi dominerte kampen. Vi kan ikke velge å overse de to målene vi slapp inn, men om vi gjør det i ett sekund kan vi si vi spilte slik vi må gjøre mot Manchester United.

– Vi tok ikke stor risiko, vi slo pasninger, vi kom oss rundt og til dødlinja, vi fikk lagt innlegg, vi hadde dødballer og vi hadde avslutninger fra distanse, og alle slike ting. Vi gjorde alt dette gjennom hele kampen, men klarte ikke å score.

Snytt for straffespark

– Vi la helt tydelig press på oss selv, noe som ikke hjelper selvtilliten din når du ligger under 2-0 mot Manchester United på bortebane. Vi slo noen pasninger og noen innlegg som ikke var gode nok, men vi kom tilbake på sporet utover i andre omgang, og da jaget vi en utligning.

– Jeg synes vi fortjente den scoringen vi fikk. Så kom situasjonen der vi leverte vårt beste angrep i hele kampen. En kombinasjon mellom Roberto og Sadio, som førte til en klar felling og vi skulle hatt straffespark. Det var vanskelig å akseptere, men vi får ikke gjort noe med det.

– Ser du bort fra minuttene rundt de to målene vi slapp inn, så synes jeg at vi hadde fortjent uavgjort. Men fordi vi gjorde to feil må vi ta til takke med et resultat som det vi fikk. Det føles helt forferdelig, og er slett ikke hyggelig.

– Vi skal selvsagt stå på videre, men akkurat nå henger skuffelsen fortsatt i.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]