Dette sa Klopp til Southgate om Lallana

Jürgen Klopp er positiv til at skadeplagede Adam Lallana er tatt ut på landslaget.

16. mar 2018 kl 16.53 Arve Vassbotten

Sammen med Jordan Henderson, Joe Gomez og Alex Oxlade-Chamberlain, har Adam Lallana blitt inkludert i englands landslagstropp.

Selv om Lallana har slitt med skader og har vært lite involvert for Liverpool den siste tiden, har Klopp gitt Gareth Southgate full støtte til å bruke Lallana mot Nederland og Italia.

Etter en tøff sesong med skader, har ikke Lallana spilt for england siden juni i fjor.

TILBAKE PÅ LANDSLAGET:
TILBAKE PÅ LANDSLAGET:  Adam Lallana har vært ute av landslaget siden i juni, men nå er han tilbake i varmen hos Gareth Southgate.

Tett samarbeid

– I en ideell verden jobber vi sammen med landslaget, og det er det vi har gjort hundre prosent i dette tilfellet. Adam har sannsynligvis hatt sin vanskeligste sesong så langt i karrieren, men han er likevel en av de tre-fire beste spillerne i England.

Lallana fikk en avrivning i en lårmuskel på trening i august, som førte til et langvarig skadeopphold.

Adam har sannsynligvis hatt sin vanskeligste sesong så langt i karrieren, men han er likevel en av de tre-fire beste spillerne i England.Jürgen Klopp

Han gjorde først comeback mot Chelsea 25. november, men har siden hatt både strekkskade og rift i muskulaturen, som har gjort at han har vært inn og ut av laget.

Denne sesongen har han bare startet tre kamper, og har kommet inn i ni.

– Vi har slitt fordi det var en stor skade.

– Vi prøver å bruke han, og jeg snakket med Gareth denne uka. For oss er det en stor utfordring å ha han med på trening, men å ikke bruke han på banen.

– Det handler ikke om alder eller andre ting, for på alle områder er han i fantastisk form, men han trenger litt mer tid på å komme seg, og vi trenger alle å lære av det og forholde oss til det, sier Klopp.

Hundre prosent neste uke

– Jeg sa til Gareth at jeg ikke vet hva vi vil gjøre i helga, men at han vil være hundre prosent frisk neste uke. Jeg sa at: «hvis han ønsker å invitere han, er han velkommen til det, hvis han ønsker å spille med han, er han velkommen til det.» Han er klar for å spille fotball, sier Klopp.

– Hvis han kan spille minutter for England, vil det selvsagt hjelpe både oss og ham, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]