Tre kjappe: Vil ha kapteinen tilbake på laget

Liverpool.no-redaksjonen ønsker Jordan Henderson tilbake på laget mot Watford, men vil ikke nødvendigvis bytte ut Dejan Lovren og Trent Alexander-Arnold.

16. mar 2018 kl 09.42 Einar Kvande

Dejan Lovren og Trent Alexander-Arnold fikk mye kritikk for sin innsats mot Manchester United. Bør en eller begge byttes ut til kampen mot Watford?

Tore Hansen

– Kamper skaper helter og syndebukker. Sånn er fotball på godt og vondt. Slik kampen på Old Trafford ble fremstod ingen av dem heldige. Trent ble lurt grundig på den første av en spillekåt Rashford, som hadde dagen da alt klaffet. Den unge backen var kanskje litt uheldig på nummer to – men det blir neppe hengende lenge ved ham, selv om disse nederlagene føles som piskeslag på ryggen. Jeg blir ikke overrasket om Gomez er tilbake på laget lørdag. Mest fordi han er klar etter skade, har spilt flest kamper denne sesongen og er mer rutinert. Litt annen case med Lovren. Han spiller for en plass på laget og fremtiden sin i klubben føler jeg. Personlig holder jeg nok stopperen høyere enn en del andre røde, og synes han frem til nå har gått godt i spann med Van Dijk, og fortjente plassen i startoppstillingen. «Two key moments» - og Lovren misser på begge er dog ikke bra og det har i tillegg skjedd før. Selv om dette begge var dueller i forkant at scoringer ble det to stygge riper i lakken, for å si det pent, og jeg tror Klopp vraker ham.

Arve Vassbotten

– Nei, jeg ser ingen grunn til det. De ble utsatt for et målrettet angrep fra Mourinho, som han lyktes bra med det. Men begge, og spesielt Trent, vil nok ha lært av det, og begge har vært så solide i det siste at de ikke bør vingeklippes av den grunn. Lovren har spilt meget solid sammen med van Dijk, og jeg er for at de fortsetter å utvikle forståelse seg imellom i midtforsvaret. Og mot Watford ser jeg gjerne innleggsfoten til Trent igjen.

BLIR HAN VRAKET?
BLIR HAN VRAKET?  Dejan Lovren spilte ingen god kamp mot Manchester United.

Torbjørn Flatin

– Jeg synes det er vanskelig å være helt konkret i to posisjoner hvor Klopp uansett har byttet mye denne sesongen, men heller vel mot svaret ja for to spillere som jeg føler jeg har forsvart en god del. For meg var ikke problemet at Lovren for eksempel tapte den første hodeduellen mot Lukaku, som jeg tror de aller fleste midtstoppere hadde gjort, men at han kan bli lurt ut av posisjon og da ikke får/sørger for å få hjelp fra midtbanen. Det var det samme mot Tottenham, hvor han ble lokket fram. Lovren har til dels spilt meget bra i det siste, men det føles som at dette er n’te hvor han på en måte må komme tilbake, og det holder ikke med en så rutinert spiller. Jeg har en mistanke om at Klopp nå vil gå for Matip som en mer fast partner til van Dijk. Alexander-Arnold mener jeg er en kommende regulær startmann for Liverpool, og han har gjort flere gode prestasjoner i høyt profilerte kamper, men det motsatte har også skjedd og han virker ikke å være helt klar til å kalles et førstevalg ennå. Skal jeg tippe vil Klopp la ham få spille neste kamp mot Watford, og ikke gjøre ham til en slags syndebukk, og så sette han ut senere og som gjør at Gomez eller Clyne spiller i derbyet og trolig i kvartfinalen i Champions League.

Kaptein Jordan Henderson satt på benken på Old Trafford. Bør han komme inn på laget igjen mot Watford?

Tore Hansen

– Jeg var mer overrasket over at Henderson, kapteinen vår, ikke startet denne toppkampen enn at for eksempel Trent Alexander-Arnold beholdt plassen på backen. Vi vet alle at kapteinen tradisjonelt starter de største og viktigste kampene. Det er godt mulig Hendo har klokkertro på Klopp og at forholdet mellom dem er helt upåklagelig, men det må likevel ha gjort vondt! Hvor mye det eventuelt ville ha påvirket resultatet er jeg litt mer usikker på, men jeg synes Jordan har vært i bra form etter å ha lagt skademarerittet bak seg, og har hele tiden tenkt at «nå er han endelig tilbake». Vi trenger en hærfører i form utover våren og jeg tror han kan gjøre en forskjell hvis han fortsetter på det nivået han har vist de siste ukene.

Arve Vassbotten

– Det er helt sikkert mulig å finne bedre defensive midtbanespillere enn Jordan Henderson, men av de man har i stallen i dag er han den mest solide. Can blir litt for nonchalant til tider for en rolle som krever mye disiplin og fokus, og derfor mener jeg Henderson bør inn i startelleveren igjen. Jeg synes også han framstår mye bedre med van Dijk bak seg, fordi han nå har en spiller i midtforsvaret som også har en fantastisk pasningsfot og som kan ta ansvar sammen med Henderson for å vri spillet når det blir for mange kortpasninger og for lite framdrift.

Torbjørn Flatin

– Ja, jeg mener det var en feil ikke å bruke ham mot United. Jeg synes han er et mer typisk anker enn Can, og har et mer raskere pasningsspill enn de andre sentrale midtbanespillerne, som igjen gjør at jeg synes det blir bedre balanse med Hendo bak to indreløpere hvor en av dem igjen er noe mer offensivt anlagt.

Hva synes du som Loris Karius sin innsats de siste ukene, og ønsker du at Liverpool henter inn en ny førstekeeper eller en utfordrer til Karius når Simon Mignolet sannsynligvis forsvinner til sommeren?

Tore Hansen

– Det tyngste argumentet for å kjøpe en toppkeeper i sommer er at «da slipper vi forhåpentligvis den diskusjonen utover neste sesong». For all del, jeg er stor fan av en trener som liker å dyrke frem unge spillere. Det er en stor styrke ved Jürgen og vi må fortsatt ha tålmodighet med unge talenter. Keeperplassen er imidlertid spesiell og i altfor mange sesonger har vi slitt med stabilitet og usikkerhet i de bakre rekker. Karius hadde gjort alt mye enklere for seg selv hvis han hadde vist seg frem på denne måten den første sesongen på Anfield. De første 18 månedene i klubben følte man helt klart at han ikke var bedre enn det vi allerede hadde i Mignolet. Sjeldent så man den unge tyskeren gjøre en god redning. Men all ære til Loris, etter nyttår har han bokstavelig talt tatt ballen med begge hendene, og vokser nesten fra kamp til kamp. «Gjennombruddet» kom kanskje mot Tottenham, og vi husker den viktige redningen før pause mot Newcastle. Endelig fremstår han som det unge, lovende talentet vi trodde Klopp hentet inn. Det har imidlertid tatt tid og det har også jobbet imot ham. Personlig er jeg litt utålmodig akkurat på denne plassen, og åpner for kjøp til sommeren hvis en toppkeeper blir tilgjengelig.

FØRSTEKEEPER
FØRSTEKEEPER  Loris Karius spiller med større selvtillit nå.

Arve Vassbotten

– Karius har gjort det bra, ingen tvil om det, men så var ikke forventningene veldig høye heller. Men jeg synes det blir naivt å gå inn i 2018-2019-sesongen med han som førstekeeper. Keeperplassen har vært et problem i så mange år nå at det må løses, og jeg vil mye heller ha inn et soleklart førstevalg på den plassen enn at man igjen får to ganske likestilte keepere som man har i dag. For selv om Karius har hatt noen bra redninger, så er jeg ikke sikker på at resultatene hadde sett annerledes ut med Mignolet der bak.

Torbjørn Flatin

– Karius har vært mye bedre etter at han kom inn igjen. Jeg tror både det at van Dijk har kommet inn og at det nærmest er opplest og vedtatt at han skal spille alle kampene resten av sesongen har bidratt positivt for ham. Det synes å ha gitt ham tilbake selvtilliten, og som igjen har bidratt til at han reagerer mye raskere og dermed igjen er bedre til å ta de riktige beslutningene. Han har til og med noen ganger holdt ballen(!) Hvorvidt det er godt nok til å være førstekeeper for Liverpool er et annet spørsmål, og der føler jeg behov for å sitte noe på gjerdet, men hvis jeg fikk mulighet til å bruke mye penger på en sisteskanse i verdensklasse hadde svaret vært ja.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]