Drømmer om å komme med til Russland

Taiwo Awoniyi håper å få vise seg frem mot Serbia senere denne måneden.

5. mar 2018 kl 11.43 Arild Skjæveland

20 år game Taiwo Awoniyi kom til Liverpool i 2015, men får ikke arbeidstillatelse i Storbritannia, og må utvikle seg på utlån. Han har vært i FSV Frankfurt i Tyskland, NEC Nijmegen i Nederland, og spiller denne sesongen for Royal Excel Mouscron i Belgia.

Laget ligger på 14. plass i serien. Denne uken har Neil Jones i Liverpool Echo besøkt spissen, som ble vist ut et kvarter før slutt i hjemmetapet mot Lokeren på lørdag.

– Jeg ser mye Premier League og Champions League i Belgia. Jeg følger alltid med på spissen, uansett hvem de er. Enten det er Firmino, Lewandowski eller hvem som helst. Jeg følger med på bevegelsene, løpene de tar, og ser hva jeg kan lære fra dem, sier 20-åringen til Echo.

– For øyeblikket er Firmino min favorittspiller. Han gjør ting utrolig bra, og jeg synes han bør verdsettes mer. Som ung spiller kan jeg ikke slutte å studere ham. Det han gjør, hvordan han gjør ting enklere for spillerne rundt seg, som Mané, Salah og alle andre. Han spiller for laget.

Kan få ny kontrakt

Awoniyi har to år igjen av sin kontrakt med Liverpool, men klubben har planer om å forlenge ifølge Jones i Echo. Deretter er planen å låne ham ut til en klubb som er på Europa League-nivå. Det kan øke sjansene for at han får arbeidstillatelse i Storbritannia.

– Det er ikke alle klubber som ville gjort dette, og det får meg til å føle meg del av familien, sier Awoniyi.

Klubben sender han videoklipp av hvor han kan forbedre seg, og den siste videopakken han fikk inkluderte avslutninger på førstetouch, av spillere som Romelu Lukaku og Dirk Kuyt.

– Styrkene mine er å holde på ballen, og linke med lagkameratene mine, men det jeg må jobbe med er å score mål. Avslutningene mine er hovedfokuset mitt og det jeg må jobbe med.

Så langt har det blitt åtte scoringer på 29 kamper i Belgia. Målet før sesongen var 15.

Drømmer om VM-plass

I forrige landslagspause var spissen på Merseyside, og trente med Neil Critchleys U23-lag. Det vil han gjøre igjen, om han ikke får en telefon fra det nigerianske fotballforbundet.

Nigeria har privatlandskamp mot Serbia i Barnet senere denne måneden. Dersom han skal ha noen sjanse til å være med i VM-planene til landslagssjef Salisu Yusuf må han være med i den troppen.

Han har spilt aldersbestemt fotball for Nigeria – det siste var U23-kamper i 2015.

– Med landslaget, så vet administrasjonen og trenerne om kvalitetene vi har, og de vet om meg. Det er mange nigerianske spillere i Belgia som de kan se, så forhåpentligvis vil de se meg også.

Skulle egentlig til Sverige

Etter at Nigeria vant det afrikanske U20-mesterskapet og gikk til 8. delsfinale i U20 VM i 2015, skulle Awoniyi til svenske Kalmar for prøvespill. En telefon fra Brann-helten og den tidligere Stoke og Wolverhampton-spilleren Seyi Olofinjana endret det.

20-åringen kom opp fra Olofinjana sitt akademi Imperiam Soccer Academy.

– Jeg tenkte herregud, en av de største klubbene i verden ønsker å signere meg? Jeg hadde alternativer, men det var den eneste klubben jeg ønsket. Der jeg vokste opp var det vanskelig å få sett Premier League, for vi hadde ikke penger. Jeg måtte snike meg inn på steder og se det uten å bli tatt på fersken, men Liverpool og Arsenal var de to klubbene jeg fulgte tettest.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]