Henderson og Moreno må passe seg i den første kvartfinalen

Liverpool-duo er ett gult kort unna suspensjon i Champions League.

8. mar 2018 kl 17.37 Einar Kvande

Midtveis i andre omgang i den målløse kampen mot Porto på Anfield fikk kaptein Jordan Henderson et unødvendig gult kort for en småstygg takling midt på banen. Det betyr at Liverpool-kapteinen i likhet med venstreback Alberto Moreno har sanket to gule kort fra og med starten av gruppespillet og frem til nå.

Henderson står bokført med tre gule i Champions League på Liverpool.no sin sesongstatistikk, men det første av disse kom i en av kvalifiseringskampene mot Hoffenheim, og ble således strøket av UEFA før gruppespillet startet. Det andre av disse kortene kom i bortekampen mot Sevilla.

Gule kort strykes før semifinalene

Dette betyr i klartekst at både Henderson og Moreno er i faresonen når den første kvartfinalen går av stabelen første midtuken i april. Et gult kort i denne første kampen for en av disse to betyr nemlig at de må stå over returoppgjøret.

Dersom Liverpool går videre til semifinalen blir gule kort slettet. Det betyr at dersom de to nevnte spillerne holder seg i skinnet i den første kvartfinalen, men pådrar seg gule kort i den andre kvartfinalen, slipper de å stå over den første semifinalen.

Emre Can er forøvrig den eneste Liverpool-spilleren som har sonet karantene for gule kort i Champions League så langt denne sesongen. Midtbanespilleren måtte stå over den første 1/8-finalen mot Porto. Can er også den Liverpool-spilleren som har sanket klart flest gule kort i hjemlig serie og cup denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]