Overhengende fare for ny suspensjon

Emre Can sanker suverent flest gule kort av Liverpool-spillerne.

12. feb 2018 kl 15.50 Einar Kvande

To minutter ut i annen omgang mot Southampton satte Emre Can inn en takling på Oriel Romeu som dommer Martin Atkinson belønnet med gult kort. Dette var Cans niende gule kort i hjemlig serie og cup denne sesongen, og tyskeren er dermed bare ett gult kort unna en ny suspensjon.

Can må nå holde seg i skinnet helt til og med ligarunde 32, altså fem serierunder til, om han skal unngå en karantene på to kamper for 10 gule kort. Da heves nemlig grensen til 15.

Can måtte stå over bortekampen mot Bournemouth i desember, etter å ha fått sitt femte gule for sesongen mot West Bromwich. Han må også stå over onsdagens Champions League-kamp i Porto på grunn av tre gule kort i gruppespillet.

Ingen andre Liverpool-spillere i faresonen

Midtbanespilleren er den i Liverpool-troppen som pådrar seg suverent flest gule kort denne sesongen. Totalt er det blitt 13 så langt. Åtte i Premier League, ett i FA-cupen og fire i Champions League (hvorav ett i kvalifiseringen).

De neste på listen er Trent Alexander-Arnold, James Milner og Dejan Lovren, som alle har fire gule kort totalt. Med andre ord er det i praksis ingen andre Liverpool-spillere enn Emre Can som står i fare for å få suspensjoner for gule kort resten av sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]