– Hvis han ikke er en god keeper, ville jeg vært den største idioten i verden

Jürgen Klopp mener Loris Karius sin redning rett før pause var som å score et mål.

3. mar 2018 kl 22.57 Arve Vassbotten

– Hvis han ikke er en god keeper, ville jeg vært den største idioten i verden om jeg satte han i startoppstillingen. Kanskje er det noen som synes jeg er det?

Det sa Jürgen Klopp om Loris Karius på pressekonferansen etter 2-0-seieren mot Newcastle.Etter overgangen fra Mainz til Premier League, og med en svak fjorårssesong - ble den tyske keeperen gjort til førstekeeper av Klopp etter nyttår. Den sjansen har han tatt godt vare på.

De seks siste kampene med Karius har Liverpool vært ubeseiret, og siden nyttår er det kun i tapet for Swansea at Liverpool har tapt med Karius mellom stengene. Til sammen har han sluppet inn 8 mål på de ni kampene, men fire ganger har han holdt nullen.

Utrolige ferdigheter

– Han er en keeper med utrolige ferdigheter, slik er det. Starten hans var ikke så god, og i livet er det slik at folk da gjør sine vurderinger umiddelbart.: «Ja, starten var dårlig, så da er det ikke noe».

– Han trengte tid og trengte treningen med John Acterberg, og nå spiller han. Takk Gud, så spiller han godt. Det er ingen keepere i verden som ikke gjør feil, men for keepere er timing veldig viktig.

– Det aller beste er å ikke gjøre noen feil på de første 50 kampene, og da tror folk du er den beste. Da kan du være uansvarlig i tre kamper på rad og folk tror fortsatt at han er verdensklasse. Nå har han hatt noen gode kamper, og det er bra for oss.

Som å score et mål

I kampen mot Newcastle er det liten tvil om at Karius sin kjemperedning rett før pause, på stillingen 1-0 til Liverpool, var enormt viktig.

– Det var veldig, veldig viktig. Jeg vil ikke si at vi ikke hadde hatt sjansen til å vinne kampen om den gikk inn, men hvis ballen hadde gått inn ville det helt sikkert endret kampen.

– Var det i det 45. minutt? Newcastle ville sagt det var det perfekte tidspunktet, for oss ville det vært det helt motsatte.

– Slik er livet til en keeper i toppklasse. Hvis du er i et topplag har du ikke mye å gjøre, men får du noe å gjøre må du være på rett sted, og det var han.

– Det var fantastisk, det var som å score et mål, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]