– Jeg må score flere mål

Joel Matip er ikke fornøyd med egne tall så langt i Liverpool.

23. mar 2018 kl 17.23 Arild Skjæveland

Joel Matip kom til Liverpool fra Schalke 04 med rykte på seg som en målfarlig midtstopper. Han hadde scoret 23 mål på 258 kamper – scoring i hver 11. kamp.

I den røde drakten har det kun blitt to mål på 63 kamper så langt – og det vil han gjøre noe med.

– Jeg håper at det vil komme noen flere, for jeg er ikke fornøyd med antall mål. Jeg vet jeg er er forsvarsspiller, men jeg tenker selv at jeg kunne ha scoret en del flere mål enn det jeg har gjort, sier han til Liverpoolfc.com.

– Noen ganger trenger jeg litt flaks, mens andre ganger må jeg gjøre ting annerledes. Jeg er ikke desperat – jeg er fortsatt positiv og håper at det neste målet kommer snart.

Til venstre og høyre

Jürgen Klopp kan nå velge mellom fire spillere på stopperplass. Det har betydd at Matip også har blitt brukt i ulike posisjoner, som høyre eller venstre stopper, eller i en trebackslinje.

– Det er den samme posisjonen, men samtidig ikke, om du forstår hva jeg mener. Du må spille mer til høyre eller mer til venstre. Det er ikke en stor forskjell, men noe du må venne deg til. I all min tid som midtstopper før jeg kom hit, har jeg spilt mye i begge posisjoner, men jeg foretrekker kanskje å spille til høyre. Jeg har spilt til venstre også og føler meg bra i begge posisjoner.

I noen kamper har Klopp lagt om til tre bak.

– Normalt sett vil jeg si at det hjelper å ha en ekstra midtstopper der som hjelper forsvaret og som fokuserer på forsvar. For å gjøre laget med solid i de siste minuttene – men du må også venne deg til det. Vi har gjort dette noen ganger, så det er ikke lenger en ny situasjon som spillerne ikke er vant med.

– Kanskje vil han starte med tre bak dersom situasjonen krever det eller om det passer bra for en kamp. Jeg vet ikke, men det er kanskje noe vi vil gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]