Kan bli første Ballon d'Or-vinner fra Afrika siden George Weah

Afrika har ikke hatt en Ballon d'Or-vinner siden 1995. Det kan Mohamed Salah gjøre noe med.

9. mar 2018 kl 19.10 Einar Kvande

Mohamed Salah har gjort smått utrolige 32 mål på sine 39 første kamper for Liverpool. Nå håper Jürgen Klopp på flere scoringer fra egypteren, slik at vingen kan stikke av med Ballon d'Or denne sesongen.

Afrika har ikke hatt noen Ballon d'Or-vinner siden Liberias George Weah i 1995, men Klopp tror at Salah og lagkamerat Sadio Mané kan nå opp på samme nivå.

– Venter Afrika på en Ballon d'Or-vinner? Tyskland har ventet de siste 500 årene tror jeg, siteres Jürgen Klopp av Liverpool Echo.

– Vi vil forsøke å gjøre alt vi kan for å hjelpe Mo. Jeg er ute etter gode fotballferdigheter. Det spiller ingen rolle hvor spilleren kommer fra.

Liker Afrikamesterskap om sommeren

– Jeg har alltid hatt et problem med at Afrikamesterskapet har blitt spilt om vinteren. Vi kjøper bare veldig gode spillere, og de var ute i 5-6 kamper i en viktig periode i sesongen dersom de deltok i mesterskapet. Det likte jeg ikke.

– Jeg er en stor fan av å flytte turneringen til sommeren. Det gjøre det enklere for alle, og vil åpne markedet for afrikanske spillere.

– Men ja, vi vil forsøke å bringe Salah og Mané nærmere å vinne Ballon d'Or.

Salah ble tidligere i dag kåret til månedens spiller i Premier League for februar.

– Det var uten tvil fortjent, og det er bra. Gratulerer til Mo. Det skyldes hans gode holdninger, hans karakterstyrke og guttene som spiller sammen med ham. Det har selvsagt vært vanskelige stunder for ham også, og han har hatt vanskelige stunder i alle kampene vi har spilt, men de andre spillerne har hjulpet ham gjennom dem, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]