Mané kunne endt i Manchester United

Fikk telefon fra Louis van Gaal sommeren 2015.

9. mar 2018 kl 13.54 Arild Skjæveland

Sadio Mané var ønsket på Old Trafford, og dersom Southamptons ikke hadde satt et så stort priskrav, hadde han muligens stått på motsatt banehalvdel i lørdagens kamp.

– Jeg vet at Louis van Gaal likte meg, men da han var interessert ønsket Southampton veldig mye penger. Jeg snakket med Southampton, og de ville ikke selge meg. Da Liverpool kom var det mer interessant for meg, og jeg sa til agenten min at det var der jeg ville, sier senegaleseren i et eksklusivt intervju med Telegraph-journalist Chris Bascombe.

– Jeg visste at Klopp sin spillestil var veldig offensiv fra da han var i Dortmund. Han kunne ha endret det i en annen liga, men for meg var det riktig trener og riktig klubb, sier han.

Snakker om formduppen

Sadio har nå scoret 14 mål denne sesongen. Det er ett mål mer enn hele forrige sesong, der han var strålende. Angriperen erkjenner at han ikke har vært på sitt beste hele denne sesongen.

– For å være ærlig så har det ikke vært så lett denne sesongen. Det var noen skader, og det røde kortet mot Manchester City. Jeg var ikke glad den dagen, for vi tapte 5-0, og hadde det vært 11 mot 11 hadde det ikke blitt 5-0. Det var mulig for oss å få et godt resultat, men alt endret seg, og det var problemet. Det er vanlig at jeg føler litt skuffet over det. To kamper senere så ble jeg skadet og mistet mange kamper. Det er ikke lett for en spiller, sier han.

I FORM:
I FORM:  Sadio Mané har funnet tilbake til nettmaskene de siste ukene.

– Jeg liker ikke å bruke unnskyldninger. Skader kan komme, og du må bare finne tilbake til formen. Jeg ønsker hele tiden å gjøre det bedre, men i hodet mitt tenkte jeg at det er fotball, og ting kan skje. Jeg måtte bare fortsette å prøve.

Manageren tror missen til Mané mot Everton, da han valgte å skyte heller enn å spille til en lagkamerat på åpent mål, gikk utover selvtilliten hans.

– Nei, nei, det var ikke på grunn av det. Jeg skulle ha tatt en bedre avgjørelse, men det har ikke påvirket meg. Husk at jeg var på benken før det. Slikt kan skje for alle spillere, og du må bare akseptere det. Det er ikke noe jeg liker å snakke om, for det eneste du kan gjøre er å jobbe hardt for å endre situasjonen.

Trekker frem lagkameratene

Mané, Mohamed Salah og Roberto Firmino får mye av oppmerksomheten når Liverpool gjør det bra.

– Alle snakker om de tre fremme, og vi er heldige, men det er andre som gjør det lettere for oss. Folk spør om de tre i angrep, og vi hørte om «the Fab Four» før det, men vi likte det ikke. Det er journalistene som snakker om sånt, ikke vi spillere.

Mot Porto scoret han sitt første hattrick for Liverpool.

– Alle spillerne signerte kampballen, og noen av dem skrev morsomme meldinger. Gini Wijnaldum skrev bare «du var heldig», sier Mané og ler.

– Jeg var heldig. Jeg vet hvordan det er i fotball. Jeg scoret på åpent mål og med et sleivspark, men det var min dag. Jeg har en spesiell plass i huset for kampballen. Jeg beholder den sammen med andre gode minner for når jeg legger opp.

Trives i et lag som spiller offensivt

Liverpool spiller meget offensiv fotball under sin tyske manager, og kun Manchester City har scoret flere mål denne sesongen.

– Foretrekker ikke du også å se angrepsfotball? Det er morsommere, sier Mané til Telegraphs utsendte.

– Det er helt klart – jeg foretrekker Liverpool. Måten vi spiller på er bra for alle våre spillere. Det er ikke bare jeg som tenker slik, men du må respektere andre spillestiler. Alle kan ikke spille på samme måte. Jeg vil foretrekke å spille for og mot et angripende lag, men nå er jeg vant til å spille mot lag som forsvarer seg. Det er det mesteparten av lagene gjør mot oss nå.

– Jeg har spilt i en defensiv formasjon. Jeg måtte lære det da jeg var i et akademi i Senegal, så det er ikke noe problem – men for meg er det alltid bedre å spille angrepsfotball. For andre spillere er det kanskje annerledes.

Sadio Mané er en stor fan av Game of Thrones, men spørsmålene om hvilken rollefigur som ville vært Jürgen Klopp, og hvem som ville vært José Mourinho, ler han bare bort.

– Nei, nei, jeg kan ikke si det, ler han.

NÆR:
NÆR:  Sadio Mané traff stolpen i den målløse kampen mot Porto på tirsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]