Problemene utenfor banen gikk utover prestasjonene

Dejan Lovren har ikke hatt det lett.

9. mar 2018 kl 10.05 Arild Skjæveland

Dejan Lovren hadde en vanskelig første halvdel av sesongen, som nådde bunnen da han ble tatt av banen etter 31 minutter i 4-1 tapet mot Tottenham på Wembley.

Kroaten fikk dødstrusler på sosiale medier, og det toppet sa da han var med Liverpool på bortekamp i Maribor og hadde innbruddstyver i hjemmet sitt, mens kone og to barn var hjemme. Lovren innrømmer at det gikk utover prestasjonene på banen.

– Det var forferdelig. Folk ser på fotball og vet ikke hva som foregår ellers i livet. Noen mennesker kan forstå det, andre ikke. I disse tøffe tidene fikk jeg støtte fra noen veldig gode mennesker, som manageren, klubben, lagkameratene og supporterne som alltid er klare for å støtte deg, sier han i et intervju med ESPN.

Tøff oktober

Supporterne viste sin støtte og stemte frem Lovren som månedens spiller i oktober – en måned som var svært tøff, både på og utenfor banen.

– Det er ikke lett, men vi er også mennesker og alle har problemer.

– Jeg gjør det jeg kan for å ha et stille og rolig liv, men det er ikke alltid alt avhenger av meg, som når folk vil bryte seg inn i hjemmet mitt og stjele ting. Jeg synes jeg har svart ganske bra selv da det pågikk. Det var ikke lett for meg – spesielt i oktober, sier han videre.

Nytt møte med Lukaku

I møtet med Manchester United i oktober mente Dejan Lovren at Romelu Lukaku sparket han i hodet med vilje. Nå er det klart for en ny kamp mot den belgiske spissen.

– Det er over. Dette er en ny kamp. Jeg liker å spille mot toppspisser, og den største utfordringen for meg er når du har Mo Salah og Sadio Mané på treningsfeltet, sier stopperen.

– Lukaku er helt klart en av de beste spissene i Premier League, det har han vist mange ganger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]