Klopp vil ikke nøle med å bruke penger i sommer

Men bare om spillerne han vil ha blir tilgjengelige.

10. mar 2018 kl 00.06 Einar Kvande

Jürgen Klopp insisterer på at han vil bruke store penger i sommer om han kan få fatt i toppspillere, og er overbevist om at de er verdt pengene.

Klopp knuste Liverpools transferrekord da han sikret seg Virgil van Dijk for 75 millioner pund i januar, men føler han har gjort en solid investering.

Midtbanespilleren Naby Keita vil bli Liverpools eiendom til sommeren. Han kommer fra RB Leipzig for rundt 58 millioner pund. Men Klopp ønsker å styrke stallen ytterligere.

– Denne klubben vil gjøre hva vi må gjøre. Eierne er klare til å gjøre det, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Kjøpet av Van Dijk var et signal om det, men det betyr ikke at vi bare vil kjøpe spillere for slike summer. Vi kan ikke gå ut med eksakte tall. Jeg vet ikke engang hva summene er, men var det 40 millioner pund for Mo Salah?

– Jeg vil si at det er mye penger, men nå mener folk at det var lommerusk. Alle lurer på hvordan Roma kunne selge ham for småpenger. Det er merkelig.

– Når en spiller er den riktige spilleren, betyr det ingenting hvor dyr han var. Han må passe inn på laget. Det var grunnen til at vi betalte en så høy pris for Virgil.

Full støtte fra eierne

Klopp sier at han støttes 100% av eierne på transfermarkedet. Liverpool trakk seg fra et kjøp av Shakhtar Donetsk-spissen Alex Teixeira for to år siden da Shakhtar satte opp prisen, men det var Klopps avgjørelse.

– Vi var alle enige om det. Det var ikke klubbledelsen som sa at jeg ikke kunne kjøpe ham. Det må stemme. Du kan ikke si at du vil ha en spiller, og så får du en pris, og du sier umiddelbart at det betaler jeg. Det bør ikke fungere slik.

– Vi må være seriøse, selv om man i andre land løser sine problemer med å betale dyre dommer for en spiller, og deretter betale dyre dommer for enda en spiller.

– Det må være en blanding av å kjøpe inn nye spillere og la gruppen du har vokse. Dersom du hele tiden endrer personell i fire eller fem posisjoner blir det feil. Du gjør ikke laget bedre på den måten. Du kan gjøre det bedre på lang sikt, men ingen er villige til å vente så lenge.

– Det handler om timing, og gjøre det riktige til riktig tid. Dersom en spiller er den riktige spilleren, så vil denne klubben betale store penger. Dersom det ikke er den riktige spilleren, eller dersom prisen ikke er den vi kunne tenke oss å betale, så betaler vi ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]