Hadde fire spillere som senere vant Champions League på blokka

Men ingen av dem havnet på Anfield.

8. mar 2018 kl 21.02 Einar Kvande

I ATHEN
I ATHEN  Alex Miller sammen med Rafael Benitez under Champions League-finalen i 2007.

Tidligere speider Alex Miller, som også var førstelagstrener i løpet av sine nesten ti år i Liverpool FC, avslører hvilke spillere han jaktet for Gerard Houllier, men som aldri ble Liverpools eiendom.

Liverpool kunne hatt en forsvarsrekke som inkluderte navn som Petr Cech, Gerard Pique og John Terry dersom Anfield-klubben hadde lykkes med sine fremstøt.

– Jeg studerte Gerard Pique og forsøkte å få ham til Liverpool. Men den spanske delegasjonen som var med ham på en juniorturnering ville ikke gi meg tillatelse til å snakke med ham, fordi Manchester United allerede viste interesse for ham, forteller Miller til ESPN.

– Det var også jeg som foreslo Cristiano Ronaldo for Houllier, etter at jeg så ham i en juniorturnering, legger Miller til.

Både Pique og Ronaldo endte istedet i Manchester United, før ferden gikk videre til henholdsvis Barcelona og Real Madrid. De to har til sammen vunnet Champions League seks ganger.

Kirkland ble valgt foran Cech

To av Chelseas største helter sto også på blokka til Miller etter at han kom til Anfield-klubben i 1999.

– Jeg forsøkte å få John Terry til Liverpool i 2003, da Chelsea slo Liverpool i kampen om den siste plassen i Champions League. Det ble avgjort i siste serierunde, da de slo oss på Stamford Bridge. Etter kampen snakket jeg med John Terry. Jeg ba ham om autografen hans, samtidig som jeg ba ham notere mobilnummeret. Jeg sa at Gerard Houllier ønsket å snakke med ham. Han skrev ned nummeret til agenten sin istedet, og ba meg kontakte ham. Houllier snakket med agenten hans, men jeg tror han kun brukte dette til å få bedre betalt i Chelsea.

– Jeg studerte også Petr Cech, men på det tidspunkt forsøkte vi å signere Chris Kirkland. Jeg var på en kamp for å se Milan Baros, og i den kampen gjorde Cech sin debut. Jeg så ham også i Argentina. Jeg tror det var i 2001. Da kunne vi ha fått ham på billigsalg, mens han ennå var i Chmel Blsany. Han flyttet til Sparta Praha, og så til Frankrike.

Miller forteller også at han takket nei til Diego Forlan, som scoret to ganger på Anfield for Manchester United, og som var sterkt delaktig da Atletico Madrid sendte Liverpool ut av Europa League i 2010.

– Jeg takket nei til Diego Forlan før United visste om ham. Da det ble klart at United var ute etter ham spurte Gerard Houllier om jeg var sikker. Jeg var helt klar på at han ville være bedre skikket for spill i Spania eller Italia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]