Må knuse verdensrekord for å få Alisson

Simon Mignolet har sannsynligvis spilt sin siste Liverpool-kamp. Nå er spørsmålet om Liverpool vil gjøre Alisson til tidenes dyreste keeper.

12. mar 2018 kl 19.51 Arve Vassbotten

Loris Karius spilte sin åttende strake kamp for Liverpool mot Manchester United i helga. Og det er det eneste tapet med tyskeren i mål på kampene siden tapet for West Brom i FA-cupen, da Simon Mignolet sto i mål.

– Mignolet spilt sin siste kamp

Liverpool Echos James Pearce mener Simon Mignolet sannsynligvis har spilt sin siste kamp i Liverpool-trøya.

– Jeg har vært veldig imponert av Karius etter at han kom tilbake på laget. Det er mye press på han til å levere. Han vet at dette er nå eller aldri for å bevise for Klopp at han ikke trenger å bruke masse penger på en ny keeper i sommer, sa Pearce i en spørsmål og svar-runde på Liverpool Echos Facebook-sider mandag.

– Jeg synes det er for tidlig å konkludere med om han har oppnådd det eller ikke. Men det han har vist er at han har en framtid i Liverpool. Akkurat nå er det vanskelig å se at Simon Mignolet spiller for klubben igjen, om det ikke kommer skader eller dramatisk formsvikt for Karius. Mignolet ble 30 i forrige uke, og jeg tror han drar et annet sted til sommeren, sier Pearce.

80-90 millioner pund

At Liverpool vil være på keeperjakt til sommeren virker udiskutabelt, spørsmålet er hvilken kvalitet klubben vil gå for. Et soleklart førstevalg, eller en konkurrent til Karius.

– Liverpool vil være på markedet etter en keeper, men spørsmålet er om de vil bruke mange penger på en spiller som Alisson, eller om Karius har nok framgang fra nå til da til å overbevise dem om at man henter inn en konkurrent til Karius. Det ble igjen snakket om Jack Butland i helga. Jeg blir veldig overrasket om Liverpool velger den løsningen, sier Pearce.

Det er også en følelse av at Roma, på grunn av Salah-salget, vil sørge for at de kan dra enhver euro de kan ut av Liverpool. Så det vil være interessant å se om Liverpool forfølger det.James Pearce

– Vi vet de liker Alisson, og at han er blitt speidet på mye. Men bekymringen der går på størrelsen på overgangssummen, og forhandlingene rundt det. Det har vært snakk om 80-90 millioner pund. Det er en soleklar verdensrekord for en keeper. Det er også en følelse av at Roma, på grunn av Salah-salget, vil sørge for at de kan dra enhver euro de kan ut av Liverpool. Så det vil være interessant å se om Liverpool forfølger det, sier Pearce.

Den nåværende rekorden har Manchester City med overgangen for Ederson verdt 34,7 millioner pund fra Benfica i sommer.

Den forrige rekorden må man faktisk tilbake til 2001 for å finne, da Juventus kjøpte Gianluigi Buffon fra Parma for 32,6 millioner pund, ifølge Skysports.

Så spørs det om den 25 år gamle brasilianeren Alisson Becker havner på toppen av den lista til sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]