– Mye av det han gjør, går ubemerket hen

Visekapteinen bidrar med langt mer enn bare imponerende innsats og lederegenskaper.

2. mar 2018 kl 14.08 Marius Rabben

James Milner har imponert i lagets siste kamper, med en solid opptreden og målgivende i Porto og en ny sterk oppvisning mot West Ham.

– Jeg synes han har vært briljant hele sesongen, sier Alex Oxlade-Chamberlain til Liverpoolfc.com om veteranen.

Fysikk og tekniske ferdigheter

– «Millie» er en av de type spillerne som er så ærlige og hardtarbeidende. Han gir folkene rundt ham rom til å gjøre de fine og flotte tingene. Han er arbeidshesten og maskinen, men mye av hans tekniske register, og ting han har gjort, har gått ubemerket hen.

– I kamper hvor vi kanskje har scoret sju mål, og de tre fremste kanskje har scoret to eller hat-trick, så han har bidratt til det. Jeg tror til og med at han spilte venstreback i en Champions League-kamp og noterte seg for tre målgivende i 2. omgang eller noe liknende «silly», fortsetter Ox, som sikter til hjemmemøtet med Spartak Moskva.

– Slike ting blir ikke lagt merke til; arbeidet han la ned i Porto, han spilte utrolig bra i den kampen, var veldig viktig fremover og la opp til noen viktige mål. Jeg så statistikken hans for assists i Champions League – det er briljant!

I tillegg til å ha vært nest sist på en scoring i playoff-runden mot Hoffenheim, har Milner nemlig notert seg for seks målgivende pasninger i Europas gjeveste turnering. Det er mest av alle. Og 32-åringen er ikke redd for å påpekte nettopp det, slår Ox fast.

– Da vi var på treningsleir i Spania, ble det tatt opp en god del ganger av Millie, det skal jeg ikke legge skjul på. Men han har gjort seg fortjent til det, for han har vært briljant i den turneringen.

– Trenger folk som ham

Om det er mest vanlig utad å se på Milner som en typisk brite med løpskraft og tøffe taklinger, påpeker Ox at spillerne er fullt klar over hva den anvendelige midtbaneprofilen er i stand til med ballen i beina – tekniske finesser og smarte avgjørelser som gjerne blir oversett når andre stjeler overskriftene.

– Han har vært en enorm spiller i en årrekke i storklubber. Han har vunnet titler, så vi trenger folk som ham i stallen. Han har vært briljant de siste ukene, men han har vært en stor del av laget så lenge jeg har vært her, og han er en markant karakter på og utenfor banen for oss, noe vi definitivt trenger, sier Oxlade-Chamberlain.

Selv har den tidligere Arsenal-spilleren funnet seg godt til rette i helrødt, og han bidro med en flott assist til Mo Salah mot West Ham. Gjennom kampen viste han frem flere imponerende raid.

– Jeg lærer hele tiden

24-åringen forteller at han stadig lærer og utvikler seg, og at han alltid forsøker å lete etter «nye løsninger» taktisk sett.

– Noen ganger er det lag som forsøker å lukke igjen midtbanen, så da må man prøve andre måter for å finne rom der. Jeg ligger mer mot høyresiden, så jeg jobber med Mo, og vi bytter posisjoner. Noen ganger havner jeg derfor ute på kanten mens han er mer sentralt. Jeg lærer hele tiden om hvordan jeg utvikler spillet mitt i den posisjonen, både med tanke på angrep og det defensive.

– Vi har glimrende spillere her som kan spille på midtbanen, som alle bidrar med forskjellige egenskaper, så jeg lærer fra alle, sier Oxlade-Chamberlain.

– Det har vært en skikkelig fornøyelig og god erfaring å lære, og jeg føler at jeg blir bedre og bedre her. Men det er fortsatt rom for forbedringer. Alt handler om å forsøke å påvirke spillet så mye – og så ofte – som mulig fra den posisjonen, og det er det jeg forsøker å gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]