– Når vi ikke har vunnet noe må vi i det minste underholde

Jürgen Klopp om stil, utvikling og troféer.

10. mar 2018 kl 10.37 Arild Skjæveland

Før kampen mellom Manchester United og Liverpool har mye av fokuset vært på spillestil, og den store forskjellen på hvordan de to lagene spiller.

– Alle klubbene i England som har valgt en utenlandsk manager vet hva de får. Liverpool trengte en som startet utviklingen med stor hunger for å få suksess umiddelbart, og det er vanskelig. Det skjedde ikke, men alle kan se at utviklingen er positiv i det minste, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Vinner du tittelen neste år vil alle vite at det er en god signering. Ønsker du den mest flytende offensive fotballen og suksess tror jeg Pep Guardiola er et godt valg. Han gjør en fantastisk jobb.

Må underholde

Den tyske manageren mener at laget må spille underholdende så lenge de ikke har vunnet noe. Defensiv fotball og ingen troféer kan ikke være et alternativ.

– Med vår stil er det ingen garantier, men vi må først overbevise folk med spillestilen vår. En veldig defensiv spillestil uten å ha suksess fungerer ikke. Vi har så mange supportere over hele verden som ser oss. De må få noe dersom de ikke får pokaler på slutten av sesongen. Vi vet at presset er på oss for å vinne – vinne neste kamp, og så vinne en cup.

– Vi kunne ikke gjøre noe annerledes. Ingen ville ha akseptert det. Om Liverpool vant ligaen vil ingen lure på hvordan det skjedde etter sesongen.

Trofeer og rutine

Klopp mener ting ville ha vært annerledes, og at laget hans ville blitt oppfattet på en annen måte dersom en hadde vunnet en av de to finalene i hans første sesong.

– Dersom vi hadde vunnet de to finalene vi spilte i min første sesong her ville ting ha satt seg på en annen måte, og det ville ha hjulpet oss veldig. Det ville ikke ha endret måten vi spiller på, men det ville ha vært et tegn. Nå er det slik at folk alltid sier: «Liverpool er bra, men…». Vi er klar over det, sier Jürgen.

Han lot seg fascinere over kampen mellom Tottenham og Juventus på onsdag, og bruker den som et eksempel.

– Det er et kjennetegn på lag som ønsker å gå for de store tingene, at du ikke alltid lykkes helt med alt. Et godt eksempel er Tottenham, som var det beste laget i begge kampene mot Juventus, men til slutt var det Juve som gikk videre.

– En kan si at Tottenham var naive, men de var ikke det. De spilte akkurat slik de skulle, men Juve endret system, og de klarte ikke å reagere i den situasjonen fordi Juve er mer vant til det. De bryr seg ikke om de ligger under 2-0 eller 3-0. Det er noe en ikke kan kjøpe. Det må utvikles, og vi må vokse i slike situasjoner. Det var en strålende kamp.

– Vi er på god vei. Det gir oss sjansen til å få et resultat på Old Trafford, men ingen garanti for det.

Manchester United - Liverpool har avspark kl. 13.30, og sendes direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]