ANONYM:  Mohamed Salah spilte en av sine svakeste kamper for sesongen.

Dette skriver avisene«Poengdeling hadde vært rettferdig, men rettferdig var det også at United vant»

Avisrunden dagen etter Liverpools tap på Old Trafford.

James Pearce, Liverpool Echo

Tap mot Manchester United er alltid bittert, men en må se det i perspektiv. Dette var ikke et skadelig tilbakeslag som kan ødelegge sesongen.

Liverpool er fortsatt bra plassert for å sikre en topp fire-plassering, og vil glede seg til trekningen av kvartfinalene i Champions League.

Den store frustrasjonen for Kopites vil komme fra det at Liverpool kan skylde seg selv. De ble ikke utspilt, de ble helt klart ikke utkjempet, men de dro tilbake på M62 uten å sitte igjen med noe. Rekken med ligakamper uten seier mot United har nå strukket seg til åtte.

Liverpool ga seg selv et fjell å klatre med en sløv førsteomgang der Mourinho fikk det akkurat som han ville. Marcus Rashford scoret to mål på ti minutter, og begge scoringene burde blitt avverget. Ved begge anledninger kom det etter et langt oppspill fra David De Gea.

Dejan Lovren har vist god form, men fikk en knekk da han var nest best i duellen med Romelu Lukaku som var for sterk og kraftig for kroaten. Det var også en tøff dag for Trent Alexander-Arnold, men det er ikke en dag for å finne syndebukker. 

I de første 45 minuttene var Liverpool for sløve jevnt over. Det var ingen kontroll på midtbanen, og de tre fremme var veldig stille. De skal ha skryt for å ha hevet seg i andreomgang.

Til tross for 68 prosents ballbesittelse, hadde Liverpool kun to avslutninger på mål. De Gea har vært Uniteds redningsmann i disse kampene så mange ganger før, men denne gang hadde han lite å gjøre.

Les hele i Liverpool Echo.

Jonathan Northcroft, The Sunday Times

Liverpool var laget som hadde vært i best form og spilt best fotball siden nyttår, men de ble slått i stykker da Rashford scoret et flott mål, og så scoret igjen. Juan Mata brasset nesten inn et tredje.

Men Liverpool kom tilbake, og gjorde det som har vært så imponerende under Jürgen Klopp. Fra etter pause var det deres kamp, deres energi, samspill og ambisjon som dominerte. Sadio Mané ble en annen spiller når Klopp flyttet han inn sentralt, og tvang frem en ellers heroisk Eric Bailly. I de siste 25 minuttene var det beleiring. 

Klopp var oppgitt etterpå for at laget hans ikke hadde fått minst ett straffespark, men Craig Pawson vurderte det slik at Marouane Fellaini, som erstattet Rashford i et typisk Mourinho-bytte, hadde fått løpe inn foran Mané og stoppe veggspillet med Roberto Firmino. Han hadde muligens rett. Det var et profesjonelt triks, men kanskje ikke ulovlig.

Mer omstridt var avgjørelsen om å ikke dømme hands da Andrew Robertsons innlegg traff Antonio Valencias arm. Et uhell? En 50-50-avgjørelse? Valencia gjorde lite for å fjerne armen.

Et uavgjortresultat kunne ha vært rettferdig, men det var det også at United vant. Som Klopp sa – Liverpools press førte ikke til mange 100 prosentssjanser.

Les hele i The Times (krever innlogging) 

Daniel Taylor, The Guardian

Som den eneste Mancunianen i José Mourinhos lag, vil Marcus Rashford vite nok om rivaleriet i nordvest til å forstå hvorfor dette ses på som et av de mest gledelige resultatene i Manchester Uniteds sesong. Det vil trolig ikke gjøre noen forskjell når det kommer til hvor ligatittelen havner, der Manchester City ser på de andre fra avstand, men Rashford valgte en god dag for å minne alle om sine kvaliteter.

For Liverpool vil dette gi intens frustrasjon, etter at de hadde ballen så mye i lovende posisjoner i andre omgang og de seks minuttene med tillegg. Når alt kom til alt var Livrerpools problem at ingen av deres store spillere nådde sitt vanlige nivå. Spesielt Mohamed Salah valgte en dårlig dag for sin minst produktive kamp, og det var uvanlig å se Roberto Firmino og Sadio Mané så stille.

Kanskje var det på grunn av måten United forsvarte seg så dypt i den andre omgangen, og for å unngå kontringer imot. Men det var ikke sånn i de første 45 minuttene da hjemmelaget var høyt oppe etter Rashfords scoringer. 

Liverpool vil tenke tilbake til det øyeblikket ti minutter ut i andre omgang, da Andrew Robertsons innlegg traff Antonio Valencias arm inne i feltet. Dommeren, Craig Pawson, ga United-kapteinen tvilen til gode. Klopp nevnte også en risikabel situasjon fra Fellaini på Mané, men det var ingen forklaring på hvorfor det tok Liverpool så lang tid å finne rytmen. Nervøsheten i første omgang var ulikt dem – et lag som har scoret flere mål borte enn Manchester City denne sesongen.

Les hele i The Guardian.

Del

Avisrunden

15.02.2018 10:16

Dette skriver avisene«Liverpool med skremmeskudd til forhåndsfavorittene»

Ingen vil ønske å møte Liverpool videre i turneringen, skriver engelske aviser.

05.02.2018 13:23

Engelsk presse ettere dramaet foran The Kop.«De som var kledd i rødt kunne holde sine hoder høyt hevet. De hadde gitt alt.»

Dommer Jon Moss, straffespark og sen dramatikk, var i fokus da Liverpool og Tottenham ga oss en forrykende fotballkamp på Anfield.

28.01.2018 10:56

Dette skriver avisene etter tapet i FA-cupen«Dette var det sterkeste laget Klopp kunne ha valgt, og ingen av spillerne hang med»

VAR, håpløst forsvarsspill og mangelen på Coutinho-erstatter er tema i avisene.

Dette skriver avisene

07.03.2018 10:24

Avisrunden«Før tok Klopp alt press av spillerne. Nå virker det som han ønsker å øke presset»

Dette skriver avisene etter at Liverpool sikret kvartfinaleplassen.

04.03.2018 11:56

Dette skriver avisene:«Liverpool har ikke bare slått lag i år, de har demontert dem»

Liverpool omtales som langt mer «gatesmarte» enn tidligere etter seieren mot Newcastle.

25.02.2018 09:18

Dette skriver avisene:– Dette var kjente takter

Engelske aviser er imponert over Liverpools oppvisning mot West Ham.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.03.2018 kl 13:01

Klopp allerede med fokus på neste kamp

Formtabellen lener sterkt i favør topp fire for Liverpool i Premier League, men allerede i neste ligarunde kan situasjonen være enda klarere.

+
20.03.2018 kl 10:52

Legender på Viasport

Tidligere stjernespillere i helrødt spiller veldedighetskamp mot Bayern München førstkommende lørdag, og som vises direkte på norsk fjernsyn.

+
20.03.2018 kl 08:05

Tror Salah blir årets spiller

Ingen blir satset på som Mohamed Salah angående tipping om hvem som blir årets spiller. Se hvilke røde som har blitt valgt som Spillernes Spiller tidligere.

+
19.03.2018 kl 22:55

– Salg av Salah vil ikke være på agendaen

Liverpool vil ikke selge sin største stjerne i sommer uansett pris.

+