Dette skriver avisene«Poengdeling hadde vært rettferdig, men rettferdig var det også at United vant»

Avisrunden dagen etter Liverpools tap på Old Trafford.

11. mar 2018 kl 12.48 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

Tap mot Manchester United er alltid bittert, men en må se det i perspektiv. Dette var ikke et skadelig tilbakeslag som kan ødelegge sesongen.

Liverpool er fortsatt bra plassert for å sikre en topp fire-plassering, og vil glede seg til trekningen av kvartfinalene i Champions League.

Den store frustrasjonen for Kopites vil komme fra det at Liverpool kan skylde seg selv. De ble ikke utspilt, de ble helt klart ikke utkjempet, men de dro tilbake på M62 uten å sitte igjen med noe. Rekken med ligakamper uten seier mot United har nå strukket seg til åtte.

Liverpool ga seg selv et fjell å klatre med en sløv førsteomgang der Mourinho fikk det akkurat som han ville. Marcus Rashford scoret to mål på ti minutter, og begge scoringene burde blitt avverget. Ved begge anledninger kom det etter et langt oppspill fra David De Gea.

Dejan Lovren har vist god form, men fikk en knekk da han var nest best i duellen med Romelu Lukaku som var for sterk og kraftig for kroaten. Det var også en tøff dag for Trent Alexander-Arnold, men det er ikke en dag for å finne syndebukker.

I de første 45 minuttene var Liverpool for sløve jevnt over. Det var ingen kontroll på midtbanen, og de tre fremme var veldig stille. De skal ha skryt for å ha hevet seg i andreomgang.

Til tross for 68 prosents ballbesittelse, hadde Liverpool kun to avslutninger på mål. De Gea har vært Uniteds redningsmann i disse kampene så mange ganger før, men denne gang hadde han lite å gjøre.

Les hele i Liverpool Echo.

Jonathan Northcroft, The Sunday Times

Liverpool var laget som hadde vært i best form og spilt best fotball siden nyttår, men de ble slått i stykker da Rashford scoret et flott mål, og så scoret igjen. Juan Mata brasset nesten inn et tredje.

Men Liverpool kom tilbake, og gjorde det som har vært så imponerende under Jürgen Klopp. Fra etter pause var det deres kamp, deres energi, samspill og ambisjon som dominerte. Sadio Mané ble en annen spiller når Klopp flyttet han inn sentralt, og tvang frem en ellers heroisk Eric Bailly. I de siste 25 minuttene var det beleiring.

Klopp var oppgitt etterpå for at laget hans ikke hadde fått minst ett straffespark, men Craig Pawson vurderte det slik at Marouane Fellaini, som erstattet Rashford i et typisk Mourinho-bytte, hadde fått løpe inn foran Mané og stoppe veggspillet med Roberto Firmino. Han hadde muligens rett. Det var et profesjonelt triks, men kanskje ikke ulovlig.

Mer omstridt var avgjørelsen om å ikke dømme hands da Andrew Robertsons innlegg traff Antonio Valencias arm. Et uhell? En 50-50-avgjørelse? Valencia gjorde lite for å fjerne armen.

Et uavgjortresultat kunne ha vært rettferdig, men det var det også at United vant. Som Klopp sa – Liverpools press førte ikke til mange 100 prosentssjanser.

Les hele i The Times (krever innlogging)

Daniel Taylor, The Guardian

Som den eneste Mancunianen i José Mourinhos lag, vil Marcus Rashford vite nok om rivaleriet i nordvest til å forstå hvorfor dette ses på som et av de mest gledelige resultatene i Manchester Uniteds sesong. Det vil trolig ikke gjøre noen forskjell når det kommer til hvor ligatittelen havner, der Manchester City ser på de andre fra avstand, men Rashford valgte en god dag for å minne alle om sine kvaliteter.

For Liverpool vil dette gi intens frustrasjon, etter at de hadde ballen så mye i lovende posisjoner i andre omgang og de seks minuttene med tillegg. Når alt kom til alt var Livrerpools problem at ingen av deres store spillere nådde sitt vanlige nivå. Spesielt Mohamed Salah valgte en dårlig dag for sin minst produktive kamp, og det var uvanlig å se Roberto Firmino og Sadio Mané så stille.

Kanskje var det på grunn av måten United forsvarte seg så dypt i den andre omgangen, og for å unngå kontringer imot. Men det var ikke sånn i de første 45 minuttene da hjemmelaget var høyt oppe etter Rashfords scoringer.

Liverpool vil tenke tilbake til det øyeblikket ti minutter ut i andre omgang, da Andrew Robertsons innlegg traff Antonio Valencias arm inne i feltet. Dommeren, Craig Pawson, ga United-kapteinen tvilen til gode. Klopp nevnte også en risikabel situasjon fra Fellaini på Mané, men det var ingen forklaring på hvorfor det tok Liverpool så lang tid å finne rytmen. Nervøsheten i første omgang var ulikt dem – et lag som har scoret flere mål borte enn Manchester City denne sesongen.

Les hele i The Guardian.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]