Slik har manager-byttene slått ut for Liverpools kommende motstandere

Før sesongen er over skal Liverpool møte de tre nederste lagene, og fem lag som har fått nye managere.

13. mar 2018 kl 17.52 Arve Vassbotten

Mandag ble Mauricio Pellegrino den niende av 20 Premier League-managere som er sparket siden seriestarten i august.

Over halvparten av Liverpools gjenværende motstandere har også fått nye managere denne sesongen. Her har vi sett på hvordan Watford, Crystal Palace, Everton, West Brom og Stoke har gjort det etter at de skiftet manager.

I tillegg til lagene med nye managere, møter Liverpool Bournemouth hjemme, Chelsea borte og Brighton hjemme før sesongen er over.

Watford 10. plass

NESTE MOTSTANDER:
NESTE MOTSTANDER:  Javi Gracia og Watford.

21. januar ble Marco Silva arbeidsløs, og samme dag tok Javi Gracia over.

Bare seks dager senere debuterte spanjolen med 1-0 tap for Southampton i FA-cupen, men i Premier League har laget tatt ti poeng under Gracias ledelse og er nå på 10. plass med 36 poeng. Resultatene har vært varierende, men 4-1-seieren mot Chelsea 4. februar står ut.

I Premier League er dermed Gracias statistikk 3 seiere, 1 uavgjort og 2 tap.

I de fem siste kampene er det blitt seier mot Chelsea, tap for West Ham, seier mot Everton, seier mot West Brom, og tap mot Arsenal.

Liverpool møter Watford lørdag 17. mars kl 18.30 på Anfield.

Crystal Palace 18. plass

Frank de Boer mistet jobben i Crystal Palace allerede etter 77 dager i klubben da han ble vist døra 11. september. Dagen etter var Roy Hodgson på plass, og han har dermed nesten fått en hel sesong ved roret.

Hodgson fikk en hard start med oppgjør mot Man City, Man Utd og Chelsea i løpet av sine fire første kamper. Etter stortap mot Manchester-lagene, ble det seier mot Chelsea, og laget har også spilt uavgjort mot Man City denne sesongen da det ble 0-0.

6 seire, 7 uavgjort og 11 tap er fasiten for Hodgson, som har samlet totalt 25 poeng i Premier League. Laget er nå på 18. plass med 27 poeng.

På de fem siste kampene er det blitt ett uavgjort fulgt av fire strake tap mot Everton, Tottenham, Man Utd og Chelsea. Liverpool møter laget borte. Fire av lagets seiere er kommet hjemme på Selhurst Park.

Liverpool møter Crystal Palace lørdag 31. mars kl 13.30 på Selhurst Park.

Everton 9. plass

Ronald Koeman ble sparket fra byrivalen Everton 23. november. Sam Allardyce tok over fra 30. november.

Big Sam fikk en god start i den blå delen av byen med 3 seiere og 3 uavgjort på sine seks første kamper, deriblant 1-1 mot Liverpool. Men så begynte problemene med tap for Bournemouth 30. desember, og påfølgende tap mot Man Utd og Spurs på de to første kampene i 2018.

6 seiere, 4 uavgjort og seks tap er det Everton har fått med seg under Allardyce, og altså 22 poeng. De ligger nå på 9. plass med 37 poeng.

På de fem siste kampene er det blitt tre tap og to seire. Tap mot Arsenal, seier mot Crystal Palace, Tap mot Watford og Burnley og seier mot Brighton.

Liverpool møter Evertonsøndag8. april kl15.15 påGoodisonPark.

West Bromwich 20. plass

Tony Pulis måtte gå fra West Bromwich 20. november. Alan Pardew tok over ni dager seinere.

Ni kamper tok det før Pardew fikk sin første - og eneste - seiere mot Brighton 13. januar.

På veien dit hadde West Brom klart å få med poeng mot Liverpool og Arsenal av storlagene, men tapt mot Man Utd. Den flaue statistikken er 1 seier, 5 uavgjort og 10 tap i Premier League, og fattige 6 poeng.

Laget ligger helt i bunnen av tabellen med 20 poeng, og har fem strake tap mot Southampton, Chelsea, Huddersfield, Watford og Leicester. Men det skal nevnes at West Brom slo Liverpool ut av Fa-cupen, på Anfield.

Liverpool møter West Bromsøndag22. aprilkl15.15på The Hawthorns.

Stoke 19. plass

Paul Lambert fikk jobb i Stoke 15. januar 2018, etter at Mark Hughes sine dager var over 6. januar.

Etter at han så laget tape 3-0 fra tribunen mot Man Utd, ledet han sin første Premier League-kamp til seier mot Huddersfield 20. januar. Flere seiere har det ikke blitt.

1 seier, 4 uavgjort og 2 tap har sørget for at Lambert har innkassert 7 poeng som Stoke-sjef. Laget ligger nå på 19. plass på tabellen med 27 poeng, samme som Crystal Palace.

I de fem siste kampene har de tapt for Bournemouth, spilt tre uavgjort mot Brighton, Leicester og Southampton, og tapte sin forrige kamp mot Man City.

Liverpool møter Stokelørdag28. aprilkl13.30på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]