Tenkte på VM-mulighetene da han dro på lån

– Å få spille i VM var en av grunnene til at jeg kom.

16. mar 2018 kl 22.50 Arve Vassbotten

Marko Grujic gikk i januar på lån til Championship og Cardiff. Ifølge serberen var drømmen om å spille VM for hjemlandet, en av årsakene til skiftet.

– Å få spille i VM var en av grunnene til at jeg kom, men hovedgrunnen var for å forbedre hvordan jeg spiller, sier Grujic til Wales Online.

– VM er en av de største begivenhetene for alle spillere, men det vil bli tøft å få en plass. Jeg er 21 år, det er stort å spille i Premier League og Championship allerede, jeg er på god vei nå, sier Grujic.

Mer defensiv rolle

Etter godt spill for Cardiff, som ligger på andreplass, har midtbanespilleren blitt med i den serbiske landslagstroppen til kampene mot Marokko og Nigeria.

– Måten å spille på i Championship er forskjellig fra Premier League og på Serbia. Det er mer fysisk, og jeg spiller mer defensivt enn jeg har spilt i Liverpool, sier Grujic.

Han sier han holder kontakten med Liverpool og noen av spillerne, som Ben Woodburn og Harry Wilson.

– Klopp ønsket at jeg skulle få kamptrening. For en ung spiller er det viktigste å spille. Trening er viktig, men man trenger å få kamptrening.

Han får også spørsmål om han ser for seg en permanent overgang til Cardiff.

– Forhåpentligvis spiller jeg i VM, så får jeg en hvileperiode og rapporterer tilbake til Liverpool. Vi får se. Jeg har hatt en fantastisk tid her så langt, men jeg rapporterer til Liverpool og så vet jeg ikke hva som skjer, sier Grujic.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]