AS Roma iverksetter ekstra sikkerhetstiltak

Roma-fans overfalt Liverpool-supportere utenfor Anfield foran den første semifinalen. Det får AS Roma til å skjerpe sikkerheten foran returkampen.

26. apr 2018 kl 11.05 Einar Kvande

Det vil iverksettes omfattende sikkerhetstiltak rundt Liverpool-supporternes besøk i Roma i neste uke, da italienske myndigheter vil forsøke å forhindre lignende scener som vi så utenfor Anfield foran den første semifinalen tirsdag kveld, der en Liverpool-supporter ble stygt kvestet av en gruppe voldelige Roma-fans.

Det forventes at rundt 5000 Liverpool-fans tar turen til Roma for å se Jürgen Klopps mannskap forsøke å ta seg til Champions League-finalen i Kiev. Ekstra sikkerhetstiltak vil være på plass foran kampen på Stadio Olimpico, da man frykter mer trøbbel, skriver The Times.

Det vil bli satt inn mer politi rundt stadion. Det vil ikke bli solgt alkohol i en viss radius rundt stadion, og supportere vil bli kroppsvisitert flere ganger på vei inn på arenaen. I tillegg til dette vil Liverpools supportere få utdelt en liste med steder de bør holde seg unna i byens sentrum.

AS Roma har gitt Liverpool beskjed om at navnet på supporterne som har kjøpt billetter i borteseksjonen skal være trykket på billetten, og dette vil bli sjekket opp mot ID når supporterne skal inn på stadion.

Liverpool FC planlegger nå møter med AS Roma, det italienske politiet og noe som kalles Osservatorio, som er en gruppe innenriksdepartementet i Italia har satt ned for å studere blind vold begått av såkalte ultras-grupper i forbindelse med sportsarrangementer.

Ikke første gang Roma-fans angriper Liverpool-supportere

Det var allerede kommet bekymringsmeldinger rundt kampen i Roma før den første semifinalen på Anfield, da Liverpool-supportere, og også supportere fra andre engelske lag, flere ganger tidligere er blitt utsatt for blind vold i forbindelse med kamper mot Roma på Stadio Olimpico.

Liverpool-supportere ble utsatt for et bakholdsangrep fra Roma-fans i forbindelse med Europacupfinalen i 1984, og bortefans har ved gjentatte anledninger blitt knivstukket i baken og lårene ved besøk i Roma. Det skjedde blant annet med flere Liverpool-fans da lagene møttes i Roma i 2001, inkludert to norske supportere.

Supportere av klubber som Leeds, Middlesbrough, Manchester United, Arsenal, Tottenham og Chelsea er også blitt offer for voldelige Roma-supportere under sine besøk i den italienske hovedstaden.

Men Roma-fansen går ikke bare løs på engelske fans. Ekstemistene i deres supportergruppe har knvistukket fans fra klubber som AC Milan, Juventus, Bologna, Messina, Livorno, Pescara, Napoli, Lazio, Atalanta, Torino, Siena, Lecce, Catania, Genoa, Reggina, Galatasaray, CSKA Moskva, Feyenoord, Shakhtar Donetsk, Olympiakos og Real Madrid siden årtusenskiftet, opplyser den italienske journalisten Gabriele Marcotti i en artikkel i The Times.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]