– Champions League vil ikke distrahere oss

Alex Oxlade-Chamberlain lover maksimal innsats i det 231. Merseyside-derbyet.

6. apr 2018 kl 09.12 Einar Kvande

Merseyside-derbyet kommer inneklemt mellom de to kvartfinalene i Champions League mot Manchester City, men Alex Oxlade-Chamberlain lover at ingen i Liverpool-leiren vil tenke på returkampen mot City når de går ut på Goodison Park i morgen.

– Før uken startet så vi på de tre store kampene vi skulle spille, og nå er den første unnagjort. Vi må glemme City nå, for vi har en svært viktig kamp i helgen. Det er et lokaloppgjør, og ingen trenger å bli minnet om hvor viktige disse kampene er, og spesielt gjelder det på Goodison, sier Ox til Liverpool Echo.

– Vi må være på tå hev og ha fullt fokus skal vi få det resultatet vi ønsker oss. Denne kampen betyr minst like mye for våre fans som City-kampen. Det er en av de største kampene i sesongen, om ikke den aller største.

Selvtilliten er i orden hos Ox etter hans vakre mål mot City onsdag kveld.

– Scoringen er nok definitivt der oppe blant de beste jeg har scoret. Tatt i betraktning at den kom i en kvartfinale i Champions League, så var den spesiell. Jeg har forsøkt å skyte mer fra distanse. Manageren har bedt meg om det hele sesongen, og har flere ganger ropt til meg fordi jeg ikke har gjort det. Han har oppfordret meg til å være den som skyter og utgjør en forskjell. Sakte men sikkert begynner han å få betalt for det.

Kritisk til egne prestasjoner

Oxlade-Chamberlain angrer ikke på at han forlot Arsenal sist sommer, slik karrieren i Liverpool har utviklet seg.

– Det vi har oppnådd viser definitivt hvorfor jeg ønsket å komme hit, og jeg ønsker å fortsette å forbedre meg, sier den tidligere Arsenal-spilleren.

– Jeg kunne ha gjort det bedre når jeg hadde ballen i beina mot City, så jeg var litt skuffet over det. Det er flere områder jeg kan forbedre meg på. Det var noen løp der jeg kom fri og bare hadde en mann til å passere, men jeg klarte aldri å få sendt avgårde skudd. Jeg er kritisk til egne prestasjoner, og legger lista høyt. Jeg kommer til å jobbe med dette fremover, og i helgen er det en god mulighet til å prestere enda bedre.

Magisk stemning

Oxlade-Chamberlain forteller at stemningen på Anfield mot City onsdag kveld virkelig var inspirerende.

– Jeg har aldri opplevd maken. Da vi kom til stadion fikk du følelsen av at du skulle spille i en finale. Det fikk oss definitivt igang, og det kunne du se. Det er forferdelig å være bortelag når publikum skaper en slik ramme rundt kampen.

– City har et strålende fotballag, men de er bare mennesker, og setter du dem under press under slike omstendigheter kan det forstyrre dem. De spilte likevel godt, men publikum påvirket definitivt kampen i første omgang.

– Stemningen var strålende. Den beste jeg har spilt i. Den fikk alle på tå hev, så du må gi honnør til publikum for det. Det var utrolig å være en del av det, og jeg syntes det var veldig artig.

– Når vi presser lag med en slik intensitet gir det oss et godt utgangspunkt. Vi vant kampen i første omgang, og så måtte vi forsvare oss etter pause, da City virkelig testet oss. Guttene i forsvarsrekka var strålende. Trent var enestående da han stoppet ballene som kom, og Robbo var også strålende på motsatt side.

Kommer ikke til å legge seg bakpå

Ox påpeker imidlertid at oppgjøret mot City definitivt ikke er over ennå.

– Jeg tror ikke vi kan gå til returkampen og innbille oss at dette er avgjort. Vi ville vært dumme om vi gjorde det. Vi er ikke videre ennå, på langt nær.

– Dersom vi forsvarer så godt som vi gjør på vårt beste, og kanskje får en scoring på en kontring, vil det være nøkkelen. Vi må dra dit og spille fotball, og vise våre kvaliteter.

– Vi kommer ikke til å dra dit og akseptere at de skal få dominere hele kampen. Prestasjonen vår i første omgang på onsdag viste hva vi kan utrette med ballen, og når vi går fremover er vi en reell trussel, så det må vi ha i tankene.

– Klarer vi å score et mål, må de score fem, så det er en stor gulrot. Jeg vet hvordan manageren er, så jeg tviler på at han kommer til å fortelle oss at vi skal legge oss bakpå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]